HÅLLA TAL PÅ THE WHITE COAT CEREMONY & ATT VÄLJA LÄKARBANAN

Jag hoppas att alla mår bra hemma i Sverige.

Jag blev framröstad till att skriva och framföra ett tal på the white coat cermony nästa vecka. Det är en invigning av framtida läkare och vi kommer att få varsin labbrock. Det är en stor händelse för oss förstaårselever. Alla professorer, lärare, elever kommer att närvara. Jag ser det som en ära att jag ska få hålla ett tal under ceremonin.

Jag är även group monitor nu. Det innebär att all kommunikation mellan elever och lärare, går via mig.

Mitt uppdrag är att tala för de förstaårselever som pluggar medicin. Jag vill förmedla vad det betyder för mig att påbörja min medicinkarriär, att ha kommit in på läkarprogrammet och vad som driver mig genom tuffa tider. I mitt tal kommer jag att ta upp cancer, min drivkraft & det som får mig att behålla fokus även när det blir tufft.

Det är så många timmars hårt jobb bakom den här banan, så många uppoffringar som har tagit oss hit idag. Ingen flyter in här på en räkmacka. Vi har lämnat alla våra tryggheter och påbörjat något betydligt svårare, men vår drömutbildning. Det är så många aktiva val vi alla har tagit, så mycket jag har valt bort.

När jag pratar med många här kan jag inte annat än att bli inspirerad. Jag inspireras av hur tuffa bakgrunder många har, hur starka personer de är som trots att de har haft alla odds emot sig har lyckats vända sitt mörker till ljus, som driver de framåt. De går in med inställningen att de kommer hit för att ge det allt de har, med syftet att förbättra andra människors livskvalite. De offrar sin egen sömn, tid, sina relationer, utnyttjar sin fulla potential för att göra andras liv till det bättre.

Varje dag kommer vi att få jobba för att en dag vara värdiga att någon förlitar sig på oss med sina egna liv. Många människor pratar om hur de vill göra skillnad för andra, och vi kommer att göra det, utan att behöva prata om det.

Ha en fin kväll!

Gillar

Kommentarer