Göra slut med vänner?

Pratade med Alva häromdagen kom in på det här med vänskap. Om vad man gör när man har vänner som medvetet försöker trycka ner en lite, sådana som aldrig blir glad för ens skull och som ständigt ifrågasätter allt som händer och sker i ens liv? Jag är så trött på sådana människor. Men många av dem är trots allt en del av min uppväxt, en del av barndomsgäng eller bara kompisar som alltid funnits.

Jag kunde känna hur Alva skakade på huvudet när jag protesterade mot att bara klippa banden. Jag tycker att sådant är svårt, för jag gillar dem ju trots allt förövrigt. Men å andra sidan är det otroligt tröttsamt att ha en relation med någon som aldrig tror på en, aldrig stöttar och bara ifrågasätter. Det känns som om många relationer bara finns för att ingen vågar släppa taget, trots att allt som en gång höll vänskapen samman med tiden bara försvunnit, som att man vill rädda någonting som inte finns.

Alva stod fast i att jag bara borde göra slut, dra av plåstret, låta det svida till och sedan lägga min nyfunna energi på de som faktiskt genuint bryr sig. Hon är bra hon, trots att vår relation alltid varit lite brokig värdesätter jag den högt. Vi har bråkat, sagt saker vi inte menat, slutat prata i flera månader men vi har aldrig trashat varandra. Oavsett hur saker och ting ägt rum har vi aldrig sett ner på varandra eller talat illa om varandra, vi har alltid trott på varandra, och det är fint. Jag har en ett tiotal sådana relationer, och kanske har hon rätt. Jag borde förmodligen bara fokusera på dem och resten av mina kompisar. Sluta klamra mig fast vid relationer bara för att inte förlora dem, sluta hänga med folk som inte har samma värderingar och låta dem som finns finnas och ta bort resten, om de inte hinner ta bort mig först vill säga.

Gillar

Kommentarer

Sophiehelena
Sophiehelena,
Håller med! Har också kompisar jag egentligen borde ta ett snack med eller ”göra slut” 😕 nouw.com/sophiehelena
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229