Tekakor



6 st

Ingredienser:

25 g Jäst

2 dl Vatten/mjölk

4-5 dl Rågsikt

2-3 msk Honung

3 msk smör/margarin

2 tsk salt


Gör såhär:

1. Smula jästen i en bunke

2. Smält smör/margari i en kastrull och häll sedan i vattnet/mjölken. Rör om tills det är fingervarmt.

3. Häll det sedan i bunken m jäst och rör om tills jästen är upplöst.

4. Rör sedan ner mjöl, salt och honung, arbeta ihop till en deg genom att knåda den på ett mjölat bakbord. Låt jäsa i bunken i 8-9 minuter under en handduk

5. Fördela degen i 6 delar och rulla dem till bollar som du sedan plattar till. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i ytterligare 8-9 minuter.

6. Baka mitt i ugnen i ca 8 minuter (200 garder)



Gillar

Kommentarer