Spenat paj


(recept från Björn med lite tillägg)

Ingredienser:
4 portioner

270 g färsk blad spenat
1 knippe sparris
1 röd lök
1 1/2 vitlöksklyfta
80 g Strimlade soltorkade tomater
150 g Fetaost
1 msk citron saft
Salt
Peppar
Örtsalt

Smördeg (jag köpte färdig gjord)

Äggstanning:


2,5 dl Grädde
1 dl Mjölk
4 Ägg
Salt
Peppar



Gör såhär:


1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Smörj en pajform och lägg i degen, ta bort överflödig deg
3. Dela sparrisen i mindre delar och smörstek den sedan i ca 5 minuter krydda med örtagård och salt (lägg sedan den färdig stekta sparrisen på en tallrik)
4. Finhacka rödlök och vitlök, och häll i en stekpanna tillsammans med bladspenaten, häll över citronsaften, krydda m salt o peppar (då bladspenaten tar stor plats i början får man lägga i lite i taget)
5. Stek i ca 6 min
6. Blanda ihop äggstanningen
7. Lägg i sparris, soltorkade tomater och bladspenaten med lök i äggstanningen och rör om.
8. Häll över blandningen i pajformen
9. Smula över fetaosten
10. (Extra grej om man har ork är att kavla ut den överblivna degen och använd en pepparkaksformar för att dekorera pajen med ex en stjärna, hare mm)
11. Ställ in i ugnen i ca 35 minuter, med aluminiumfolie över
12. Servera


(den kommer ha lite mer färg än vad min paj har, då jag behövde ta ut den 5-10 minuter innan den var helt klar pga att jag behövde förbereda den och passade på att ta kort medans det var ljust)


Gillar

Kommentarer