#metoo

MeToo

en kampanj som jag tror nästan alla har sett på sin facebok, twitter och kanske till och med har delat själva. Ett initiativ som jag tycker är himla bra och nu har många även ändrat det till en person istället för en kvinna. Vilket jag tycker är himla viktigt att tänk på, då alla blir och kan bli sexuellt trakaserad. Sen är det i största grad kvinnor som blir det är en anna sak, men såklart det är något som kan drabba ALLA.

Hoppas verkligen att denna kampanj kan och kommer göra någon skillnad, får folk att inse att det är fler än de tror som har blivit sexuellt trakaserade. Frågan är inte vilka har blivit det, fråga är vilka har inte blivit det.

Vem har inte någon gång när man gått på stan, gått till och från klubben, eller bussen fått rop efter sig, busvisslingar, eller när man stått på spårvagnen, bussen eller i kön fått en hand på röven....ja eller när man dansar och bara har en allmänt jäkla bra kväll med sina kompisar tills det kommer någon (som på riktigt är till 99% snubbe) och dansar nära, halvt juckar mot äns lår, röv eller börjar ta på röven, man går undan, hen kommer igen, tills man går till sina kompisar och håller i dem, eller tar tag i närmsta killkompis som kan gå emellan, för det är svårt att förstå första, andra eller tredje gången man går undan, eller tar undan handen. För att det oftast hjälper när det kommer in en annan man i bilden innan hen fattar, hur kan man inte fatta?!? Om jag vill dansa med dig så märker du det, jag kommer inte ta undan din hand, jag kommer inte gå ifrån dig.

varför är detta vardag, saker som händer så ofta att man inte blir förvånad när det händer?!? hur kan det inte vara fler som ser felet i det???

Ingen måste berätta om sitt trauma. Det är verkligen upp till var och en, men om du känner att du vill, eller bara förmedla någon tanke kring det hela, eller vill skriva under på hur sjuk hela den här situationen är, så kan du dela #metoo.

#metoo

If all the people who have been sexually harassed or assaulted wrote ”me, too” as a status, we might give people a sense of the magnitude of the problem. And for the people who are not yet ready to share, we share for you and respect your choice.

Gillar

Kommentarer