lax, ris och lite stekt sparris

Du behöver :

jasminris
laxfiléer (1 per person)
ett "knippe" sparris
salt, peppar, örtagård (örtsalt funkar också bra)

Sås (ca 4 personer )
400g smör
en halv citron
1 msk vitbalsam
ca 3 dl grädde
ca 1 dl mjölk
salt, peppar, örtsalt, citronpeppar






börja med att ställa riset på plattan och koka upp

stek sedan laxen som du har kryddat med salt, peppar och örtagård. Låt laxen stekas ca 6 minuter på sidan med "skinnet" på och "ovansidan" steks bara i ca 3 minuter.

när laxen börjar bli klar, sätter du igång med såsen.
1. smällt smöret
2. ta citronen och pressa ur saften och häll den över smöret
3. häll sedan i grädden, mjölken och vitbalsam
4. krydda sist såsen (smaka av)
5. om såsen är för tunn (enligt dig) kan du hälla i lite redning)



när laxen är klar så steker du sparrisen, jag har delat sparrisen på mitten, efter at jag "rensat dem". Men det funkar lika bra med hela. Annvänd mycket smör och stek dem i ca 5 minuter, de ska bli lite skrynkliga. Krydda sedan med, samma kryddor som på laxen.





sen är det bara att äta.











Gillar

Kommentarer