körbärskaka med kardemumma


75 g smör/margarin
100 g vit choklad
2 dl strösocker
2 tsk malen kardemumma
1,5 msk vaniljsocker
3 dl mjöl
1 nypa salt
1 dl kikärtsspad
Ca dl Körsbär
Körsbärskompott:
3 dl körsbär
3msk Syltsocker
En skvätt citron saft
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret i en medelstor kastrull
3. När smöret är smällt lägger du i den vita chokladen (i bitar)
4. Rör om under tiden chokladen smälter. Häll sedan i de övriga ingredienserna (utom bären)
5. Håll dem i en smord form på ca 20 cm i diameter
6. Lägg nu på bären
7. In i ugnen i 35-40 min
8. Gör sist en kompott som du häller ovan på kakan.
9. Låt svalna i kylskåpet
10. Servera, passar bra till vaniljsås och glass, men funkar som den är.

