Citron pasta



  • 4 portioner tagliatelle
  • 1 1/2 burk crème fraîche
  • 1 st citron
  • 0,5 st grönsaksbuljongtärning
  • salt. efter smak
  • peppar, efter smak
  • citronpeppar, efter smak
  • 50 g parmesanost
  • skinka/kalkon, efter eget tycke och smak










  1. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet.
  2. lägg skinkan/kalkonen i stekpannan och bryn den i nån minut
  3. Lägg sedan i crème fraichel.
  4. Finriv lite citronskal och dela sedan citronen.
  5. Pressa ner 2 matskedar citronsaft och tillsätt citronskal och grönsaksbuljongen.
  6. Salta och peppra.
  7. Blanda ner den färdiga pastan och avsluta med att riva över lite parmesanost.


Jätte enkel rätt och passar utmärkt i vardags stressen, när man vill ha maten klar fort. I receptet ska man egentligen inte ha nån skinka/kalkon men efter som min bror måste ha lite kött i allting så la jag i det som lite extra. Men jag föredrar denna rätten utan skinka/kalon men om man frågar bror min så måste man ha lite skinka eller kalkon i.




Gillar

Kommentarer