chokladkaka


Ingredienser:


Sockerkaka

– 200 g mörk choklad

– 200 g smör, mjukt

– 2 dl rörsocker

– ¾ dl ljus sirap

– 3 ägg

– 3 dl vetemjöl

– 4 msk kakao

– 1 tsk bikarbonat

– 2 tsk vaniljsocker

– 1 krm salt

– 2,5 dl turkisk yoghurt 10 %


Garnering

– florsocker


-----


Gör så här:


1. Sätt ugnen på 175°.

2. Smält chokladen. Rör smör, råsocker och sirap smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

3. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner det i smeten tillsammans med chokladen och yoghurten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 min.


5. Pudra med lite florsocker före servering.





Gillar

Kommentarer