Chocolate Chip Cookie Dough Brownies

botten: 200 g ljus choklad 200 g mörk choklad 275 g smör 350 g farinsocker 6 ägg 150 g vetemjöl 1 msk kakao Chocolate chip cookie dough: 175 g rumstempererat smör 170 g socker 150 g farinsocker 200 g vetemjöl 2 msk mjölk 2 msk vaniljextrakt 200 g mini-chokladknappar eller hackad choklad Granering: 150g ljuschoklad mini-chokladknappar eller hackad choklad (efter tycke och smak)

Gör såhär: (ugn på 175 grader) 1. Lägg smör och choklad (gärna hackad) i vattenbad. När allt är smällt häll över i en bunke och blanda ihop choklad och smörblandningen med farinsockret. Tillsätt alla äggen och rör ordentligt. Rör sist i vetemjöl, kakaon. 2. Bred ut i en form 20 x 30 cm som gärna får ha smörpapper i sig istället för att den är smord. Grädda i ugnen i 30 min. ( fick ta 2 formar istället då våran 20 x 30 var i disken) 3. Medans bottnen är i ugnen kan du börja förbereda Chocolate chip cookie dough: rör ihop rumstempererat smör, socker, och farinsocker fluffigt. Tillsätt sedan vetemjöl, mjölk och vaniljextrakt. Rör sist ner mini-chokladknapparna (eller den hackade chokladen) 4. När bottnen har svalat kan du breda ut toppingen, låt sedan stå i kylen i minst 1 h. Går bra att gör det kvällen innan och låta stå över natten. 5. Ringla sedan smält choklad över kakan och strö över mini-choklad knappe efter eget tycke, strax före servering.

Gillar

Kommentarer