3 serier (ur mer än ett hetro perspektiv)

glee (6 säsonger)

- skolungdomar med vanliga tonårsproblem och problem som är lite mer dramatiska än våra för att skapa ännu mera drama.
- musik är ca det första ordet jag tänker på när jag tänker på Glee, så gillar du inte att musikaler, eller att i filmer/serier se karaktärerna brista ut i sång var 7:e minut, så har du hamnat helt fel, är det dock något du gillar så kommer du älska variationen av musik. Då de sjunger allt från The Beatles till Madonna.
- tar upp sidor ur ett hetro, gay och transperspektiv.


Transparent (3 säsonger, kommer en 4:e säsong i höst)
- vuxna, medelålders och ja pensionärer, hur det är att hitta sig själv sent i livet, eller ja, våga visa vem man faktiskt är även om du fyllt 50 och problemen det för med sig, men också hur jäkla skönt det är att äntligen kunna vara sig själv.
- hur det är att ha en lite udda familj, en familj där äns pappa helt plötsligt vill bli kallad mamma och äns syskon visar sig vara gay och bisexuell
- mycket drama och kaos, men också mycket kärlek (precis som i Glee och i Skam)Skam (3 säsonger, 4:e säsongen kommer nu i vår)


- Norsk serie, som är så bra som det sägs, väntar spänt på nästa säsong och vem den kommer handla om. Skam bygger nämligen varje säsong runt en person, alla karaktärer är såklart med, men de syns inte lika mycket som huvudpersonen, då den står i fokus.
- handlar om hur det är att växa upp i dagens samhälle, utspelar sig på gymnasiet. Problemen är realistiska, de ljuger om saker som ca alla hade haft svårt att prata om, de tar upp viktiga problem och man ser alla personer ur bra och dåliga perspektiv.
- tar upp det mesta om tonårslivet kort sagt, allt ifrån att komma ut som gay, att inte våga inse det och komma ut (resan till att våga), hur grymma folk kan vara nu för tiden (gällande acceptans), festande, otrohet, svek, kärlek, vänskap. Kort sagt en av de bästa serierna jag sett. Då det mesta är troligt och skådespelarna faktiskt är i den åldern de spelar (+ typ 2 år och inte 10 år)

Gillar

Kommentarer