Hej & hello. Bloggen ekar tomt vilket till största del beror på att det varit en tuff och intensiv vecka (och än är den inte över!). Är inne i en tung träningsperiod och det kombinerat med jobb hela veckan, möten, tid hos sjukgymnast & diverse innebär att det inte blivit mycket tid över. Tidiga morgnar, sena kvällar (utan att få för lite sömn givetvis, annars är mitt humör inte på topp kan jag lova) och min väska har mest bestått av matlådor för att jag knappt har varit hemma.

Älskar när det händer saker och kalendern är uppbokad men jag ser verkligen fram emot nästa vecka som är betydligt lugnare. Det behövs! Ljusglimtar och roliga stunder har det dock funnits denna veckan och här är tre av dem:

- Att bli bemött av denna vovven på jobbet är alltid en höjdare. Så gosig <3

- Byggarbetaren som kom fram och frågade hur jag mådde under mitt back-intervallpass. Låg halvt på marken, puls över 200 och det såg ut som jag kvävdes. I stundens hetta var jag ganska nonchalant men sådär i efterhand förstår jag att det kanske såg lite kul ut (oroväckande kanske är ett bättre ordval). Denna stunden är inte dokumenterad och tur är väl det..

- Vädret. När jag var påväg från jobbet till träningen idag var det helt magiskt längs med Vättern.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har fastnat helt och hållet för serien Bron. Jag är en människa som snabbt tappar intresset för serier/filmer och börjar syssla med annat under tiden men när jag kollar på denna serien är jag 100 % fokuserad - lyckad serie med andra ord! Kortfattat utspelar sig denna kriminalserie i Sverige respektive Danmark och varje säsong involverar ett invecklat mord. Min favoritkaraktär, även huvudpersonen, är Saga Norén som jobbar på länskrim i Malmö. Som person är hon extremt rak & ärlig vilket bidrar till en hel del roliga interaktioner. Somliga finner det provokativt då hon inte är särskilt anpassad till sociala situationer och somliga finner det befriande med en människa som är så pass lojal och ärlig (även om det finns flera tillfällen då det inte är helt passande).

Mina topp 3 citat av Saga i inbördes ordning (okej helt ärligt, kommer ej ihåg alla men det är topp 3 av dem jag kommer ihåg iallafall..). Förslagsvis ser ni avsnitten, citaten gör sig inte rättvisa när de inte är placerade i sin kontext.

- "Skulle du vilja ha receptet? Nej, det var inte gott"

- "Undrar du om den bästa jag har haft sex med? Män brukar vilja få det bekräftat. Du är inte den bästa."

- ”De flesta använder ordet intressant när de inte tycker om något, men inte vill säga det.”

Bildresultat för bron

Likes

Comments

I en värld där vi ideligen är upptagna (eller iallafall förväntas vara det?) är prokrastinering allt som oftast förekommande. "Jag tar disken sen", "jag tömmer soporna efteråt" eller "jag svarar på det mailet när jag kommer hem" är således meningar de flesta yttrar någon gång. Ett vinnande koncept, enligt mig, är därför The 2 minute rule (från David Allen's bästsäljare Getting Things Done). Tanken bakom denna idé är alltså att alla dina "måsten" som kan utföras på en tid under 2 minuter bör påbörjas såfort du får tid över.

Får du ett sms som du kan svara på inom tidsramen av 120 sekunder? Svara! Hur lång tid tar det att diska den där skålen? Max 1 min ellerhur? Diska! Ser skrivbordet lite oorganiserat ut? Släng skräp! För helt ärligt talat, vem älskar inte någon som är snabb på att svara på viktiga sms, hur skönt är det inte att slippa disken senare och hur mycket enklare blir inte jobbet när du vet vart du har saker?

Produktivitet i all ära men jag är iallafall ingen duracell kanin som slutför uppgifter varenda minut utan jag tycker det är relativt skönt att inte göra någonting alls ibland också. Syftet bakom detta koncept för min del är bara att få saker gjort och att kunna njuta mer av de lediga stunderna när man väl har dem. Så nu ska jag vattna mina blommor (har dessvärre främst kaktusar, min talang för att hålla blommor vid liv verkar närmast obefintlig) för det tar maximalt 45 sekunder.

Är dessutom på hemmaplan igen efter riktigt bra skidåkning, fick ihop ett tiotals mil (det känns i kroppen kan jag lova!). Är även extremt imponerad av alla ungdomar som deltog på lägret, de visade verkligen kämparglöd & glädje trots att det för flera var deras första skidläger. Här ovan en bild på när vår egen skidinstruktör ger tekniktips (och jag passar på att ta selfies innan mobilen dör i kylan, typiskt Iphone..). Önskar er en trevlig helg!

Likes

Comments

Satt precis precis och funderade i några sekunder om det är år 2017 eller 2018 innan jag kunde bestämma mig för rubriken. Inte så värst snabbtänkt just nu, definitivt en bidragande faktor av förmiddagens längdskidspass på dryga 3 mil.

Just nu är jag på träningsläger uppe i Orsa för att åka längdskidor med kanotklubben och det går förvånansvärt bra med tanke på de få skidpassen jag fått till hittills under säsongen. På förmiddagen stod det lågintensiv långdistans på träningsschemat och solen tittade dessutom fram vilket gjorde det hela lite mer uthärdligt. Riktigt fina skidspår, glittrande meterhög snö och snabba nedförsbackar resulterar utan tvekan i en hel del lyckorus!

Mellan passen blir det främst powernaps och OS tittande (Stina Nilsson tog precis OS guld, snyggt!). I eftermiddag ska vi köra stafetter, eventuellt gymma och sen ser jag fram emot att äta semla(or). Det är ju trots allt fettisdagen!

Likes

Comments

Ledig fredag idag, underbart! Ja iallafall ledig från jobb. Påbörjade dagen med ett pass på paddelmaskinen, 10x4 min intervaller för att vara exakt. Är skapligt trött på att nöta pass på en maskin inomhus nu och jag ser verkligen fram emot att ta ut min kanot och kunna paddla ute på Vättern snart igen.

Soluppgångarna nu på vintern är det däremot inga fel på! Solen går upp runt klockan 8 nu och då är jag ofta klar eller påbörjar mitt första träningspass så dessa magiska stunder dokumenteras flitigt. Det är jobbigare på sommaren när solen är uppe redan runt 4-5 tiden, trots att jag är morgonmänniska ställer jag mig tveksam till att gå upp så tidigt varje morgon enbart för att se soluppgången... 

Vädret var riktigt fint idag på förmiddagen så jag passade på att ta vara på den annars så obefintliga solen. Eftermiddagen inleddes sedan med ett gympass a lá 8, 6, 4 & 2 reps på varje övning (stegrande vikt). När jag precis hade återhämtat mig fortsatte kvällen med den obligatoriska fredags-innebandyn. I mina yngre dar spelade jag en del innebandy så jag tycker det är riktigt kul att få lira lite åtminstone en gång i veckan nu (även om våra matcher inte får särskilt många stilpoäng, det blir en del ömsesidiga tacklingar och sneda skott...). Kvällen avrundades med bastusittning på kanotklubben, alltid lika skönt. Strax blir det dock sovdags för att vara laddad inför jobb & träning imorgon.

Likes

Comments

Har precis sett klart dokumentären Minimalism: A Documentary About the Important Things och jag måste medge att jag tycker att alla borde spendera 1h och 19 min av sin tid för att se den. Dokumentären handlar om minimalism som i princip kan beskrivas kortfattat med denna mening: "Minimalism is a tool to rid yourself of life’s excess in favor of focusing on what’s important—so you can find happiness, fulfillment, and freedom." Under dokumentärens gång delar Joshua och Ryan (huvudpersonerna) med sig av både sina egna och andras erfarenheter av hur konsumtion påverkar lycka negativt.

Exempel på minimalism tas upp i dokumentären och de två jag fann mest intressanta var dels kvinnan som skulle leva på 33 plagg i 3 månader (project 333) och en familj där föräldrarna sagt upp sig på sina jobb/börjat jobba mindre och flyttat från ett stort hus till ett tiny house. Kvinnan med 33 plagg (plagg innebar i detta fall utöver kläder även accessoarer, skor m.m) upplevde att det blev enklare att finna ett värde i varje plagg och även att bestämma outfit för varje morgon (Skönt! borde testa detta). Familjen fick bland annat mer tid över för fritidsaktiviteter och mer tid med varandra. Gemensamt för båda fall var att de kände sig friare och därav även lyckligare.

Tiny house, visst ser det mysigt ut? Betvivlar dock att jag inte skulle få klaustrofobi om jag bodde här med en hel familj.

Det som skrämde mig mest var de korta videoklippen på blackfriday eventen i USA där människor bokstavligt talat slår ner andra människor för att komma över en... TV? I ytterligare ett klipp springer en medelålders kvinna fram till en liten flicka och sliter frenetiskt en produkt ur hennes små händer. Kvar står denna flicka som nu är livrädd.

​Minimalism behöver inte nödvändigtvis betyda att en vill bo i en lägenhet med kala väggar, två stolar, ett litet matbord, en säng & en lampa. I detta fall handlar minimalism om att finna ett mervärde i allt man köper. Behöver jag verkligen den nyaste Iphone modellen, tillför det något konkret i mitt liv? (Bortsett från den förrädiska lyckan över att man har något som anses vara eftertraktat på marknaden). Utöver att finna ett mervärde i de saker man äger handlar det framförallt om att omvärdera sin tid och reflektera kring vad som får en att må bra.

Joshua avslutar dokumentären med citatet "Love people and use things, the opposite never works". Ett extremt simpelt citat men ack så genomtänkt och genuint. Så kolla dokumentären nu, tips!

Likes

Comments

Som rubriken lyder, hej & välkommen! (Trots att antalet läsare bör vara obefintlig för tillfället).

Kort om mig: Jag heter Hannah och är för tillfället bosatt i Jönköping, född i Tyskland. En stor del av mitt liv ägnas åt att träna för att bli bättre på kanot och för att må bra (!). Utöver det har jag två jobb som jag alternerar mellan och i övrigt umgås jag gärna med de som står mig nära, läser böcker/kollar serier eller bakar.

Jag fick ett spontant infall att börja dokumentera min vardag, mina tankar samt idéer och eftersom jag alltid har gillat att skriva kändes en blogg som ett enkelt val. För övrigt har jag drivit flera bloggar innan, då var jag dock ca 10 år och inläggen var allt som oftast inte särskilt konkreta (eller intressanta för den delen). Tanken bakom bloggandet är att få skriva om mina funderingar/åsikter, delge tips och samtidigt föra en typ av dagbok. Dels för min egna del och för de som är intresserade av min vardag.

Sist men inte minst, två bilder på mig. Ja jag valde bilder från i somras, är tyvärr några nyanser blekare för tillfället...

Likes

Comments

Instagram@hannahsackbrook