Header

♡ Vardag, ♡ Träning

Hej på er! Kom nyss innanför dörren efter en promenad på 40 minuter. Har matte prov imorgon så behövde komma ut och rensa tankarna lite så att allt mitt fokus kan ligga på provet.

Matte är inte min starka sida. Känns som att på vanliga lektioner har jag koll på allting men ändå slutar jag med låga poäng på prov haha.. Resten av kvällen ska jag plugga matte, laga lite mat och träna lite till.

Slutar ändå hyfsat tidigt imorgon om jg blir klar med provet i tid så funderar på att åka hem då och rida. Men är lite kluven, vill heller inte stressa så jag kanske gör så att jag åker hem på torsdag istället för då slutar jag också hyfsat tidigt. Vi får se vad jag beslutar mig för helt enkelt.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

♡ Vardag

Var ett tag sen. Har haft saker att skriva men inte haft någon vidare motivation. Ska ge det ett tag till för jag tycker verkligen att det är kul att blogga men när motivationen brister så är det bara så. Funderar även på att gå tillbaks till min gamla blogg på spotlife, känner mig mer hemma där men jag har inte bestämt mig riktigt än.

Tänker inte göra nån sammanfattning om vad som har hänt sen senast utan jag tänker att vi kör igång igen bara.

Idag började jag 13.30och slutade 16, hade bara en lektion. Så himla skönt men ändå var jag så sjukt trött. Gick dock upp tidigt imorse för skulle ha utsläppet men mamma släppte ut dom så jag somnade om till 07.40 iallafall. Imorgon börjar jag också sent, 12.20 så då ska jag försöka att få mig en lite länge sovmorgon. Känner verkligen att jag behöver vila ut. Är så uppe i varv hela tiden och har svårt för att komma ner och slappna av. Det är ändå svårt att slappna av när man hela tiden känner att man måste göra någonting. Jag är en sån människa som inte klarar av att sitta still eller inte ha något att göra i längre perioder, det kliar i hela kroppen och jag får en stresskänsla typ haha. Ska verkligen försöka på att träna på att slappna av, tror det gynnar i längden.

Nej nu ska jag försöka få mig lite sömn, hörs imorgon.

Likes

Comments

♡ Mira, ♡ Träning , ♡ Ridning

Nu har det gått en vecka sen senast jag blogga. Har egentligen inte så mycket att skriva om men jag tänkte att jag skulle summera helgen för er.

I fredags tränade jag Mira från marken i paddocken. Hade henne på en liten volt runt mig och tränade på att hon skulle lyssna på alla mina kommandon. Tränade även på att hon skulle backa i volten vilket hon gjorde galant.

I lördags så var jag på föreläsning från 11 till ca 14.30. Den handlade om hur man kan förbereda sig inför tävling (western) och dom berättade lite om dom olika grenarna och lite regler osv. Det var väldigt bra och lärorikt eftersom att jag är fortfarande grön inom western och tävling ha jag 0 koll på. Efter det så körde jag ett skrittpass med Mira i paddocken, barbacka. Det gick väldigt bra. Hon var väldigt följsam, dock är hon ju lite stel men då är det extra viktigt att göra lösgörande övningar.

Idag så har vi varit iväg och tränat i ridhus. Passet började inte så bra. Jag var lite okoncentrerad och hade inte fokus på rätt ställe och då blev det ju såklart samma med Mira. Slutet av passet gick dock väldigt bra. Körde lite galopp, hade några upphöjda bommar och gjorde lite lösgörande. Efter det så bestämde jag mig för att lägga fokus på att hon skulle flytta sig för mina skänklar, vilket vi har haft svårigheter med. Jag ville gärna dock ta i tygeln när hon inte svängde direkt så jag tog bort tyglarna. Då blev jag tvungen för att jobba mer för att få henne att förstå och jag måste säga att det gick riktigt bra. Det var som att någonting lossna och fastän vi inte hade tyglar lyssnade hon. Är väldigt nöjd med henne.Tyvärr har jag bara några suddiga mobilbilder från idag men det finns en video på min Instagram som ni kan se till vänster.

Måste bara slänga in en bild från maj, ser ni vilken skillnad det har blivit? Är väldigt stolt över oss.

Likes

Comments

♡ Mira, ♡ Vardag, ♡ Ridning

Hej hej!

Idag lastttränade jag både Mira och Inga. Mira var mycket bättre idag, det tog max 5 minuter att få in henne. Efter att jag hade fått in henne 1 gång så gav jag mig där. Känner ingen anledning till att pressa gränserna till att det kanske går dåligt när det gått bra en gång.

Inga var faktiskt också väldigt duktig. Hon har inte blivit lastad mycket alls i sitt liv så jag ville testa hur hon var att lasta. Hon gick på, men stannade några gånger och funderade lite men det var inte så att hon backade någon gång. Samma där så gjorde jag bara 1 gång. Måste säga att Inga är en utav dom bästa hästar jag jobbat med från marken. Hon har inte gjort så mycket i sitt liv och hon är lite osäker men hon är så himla klok. Det är även härligt att när hon väl blir lite rädd så gör hon ingen stor grej av det. Hon är verkligen en riktigt trevlig liten ponny, ser fram emot att börja jobba mer med henne.


Sparade tyvärr inte originalet utan texten.

Innan jag lasttränade Mira så körde vi skrittarbete i paddocken. Hon är lite stel så därför vill jag få in ett pass på banan fastän den inte är optimal så då blir det skritt. Tränade på att böja igenom henne och ha en lång form. Gjorde lite serpentiner, hade några bommar och även några koner som jag red slalom emellan och red volter runt. Sen hade jag även ett hinderstöd för att träna på att flytta bakdelen i skritt. Det jag gjorde då är att komma emot hinderstödet precis bredvid och sakta in, svänga över henne på andra sidan genom att flytta bakdelen fast samtidigt skrittar hon. Det är lite svårt att förklara men hoppas ni förstår lite iallafall. Började även nosa lite på skänkelvikningar. Gick in vid A och C och red mot staketet. Hade henne rak några gånger och sen började jag flytta ut henne. Det blev ju inga riktiga skänkelvikningar men hon flyttade sig för skänken så det är en bra början.

Mamma var med och tog några bilder, dock inte bästa fotografen haha...

Likes

Comments

♡ Mira, ♡ Vardag, ♡ Träning

God morgon!

Idag är det söndag vilket betyder att det är sista dagen hemma innan skolan börjar igen. Har dock ett väldigt lugnt schema denna veckan. Är ledig på onsdag så jag tänkte att jag åker hem på tisdag kväll så har jag både kvällen och onsdagen att träna Mira.

Idag iallafall ska jag lasta henne en gång till. Jag är inte sån som håller på i evigheter utan gör hon det hon ska så är det bra så. Jag gör hellre ofta än länge. Tänkte även att jag ska rida ut eller gå en promenad, har inte riktigt bestämt mig än. Längtar verkligen tills det går att rida på banan igen så att vi kan börja komma igång ordentligt. Skulle egentligen på clinic 27 Januari men det blev lite ändringar så kan inte åka på den :( Det känns ju såklart träligt eftersom att jag måste ta varje tillfälle i akt att träna för bra tränare men men, satsar på att åka på en i februari istället.


Likes

Comments

♡ Mira, ♡ Träning

Hej! Förlåt för lite sent inlägg.

Har varit i stallet hela dan idag känns det som haha.

Som sagt så lasttränade jag Mira idag. Oftast är hon väldigt snäll att lasta men ibland kan hon få för sig att hon inte vill gå in. Mitt mål är att jag ska kunna skicka in henne i transporten utan att gå med. Idag så hade hon en sämre dag. Hon var lite krånglig och ville inte gå in. Det jag gör då är att bara vänta ut henne helt enkelt. Eftergift när hon gör rätt och bara ha tålamod. Jag har haft lite problem med mitt tålamod men jag jobbar på det. När jag känner att jag börjar bli frustrerad är det bara att stanna upp och ta några andetag för det hjälper ju inte att bli arg, det blir bara värre. Jag vill att lastningen ska vara en trevlig upplevelse och om jag blir frustrerad så blir Mira lite nervös och då hamnar vi bara i en ond cirkel.

Tillslut gick hon på iallafall och då fick hon stå där en stund och äta några morötter. Tror att en bidragande anledning till att hon var lite krånglig idag är för att transporten har ju inte blivit använd förut och det lukta lite gummi aktigt i den så det kan ha gjort henne lite undrande.


Efter lastningen gick jag en kort promenad med henne så att hon skulle få röra på sig lite också.

Likes

Comments

♡ Allmänt, ♡ Träning

Nu är jag äntligen hemma igen. Hästarna är nyss insläppta och nu ska jag kolla på talang och efter det nån film.

Martin(min låtsaspappa) var och hämta transporten idag. Det är dock så mörkt ute så fick ingen bra bild. Ni får se den imorgon samt ett lastnings inlägg, hoppas ni tycker det är kul.

Hörs!

Älskade vän ♡

Likes

Comments

♡ Vardag, ♡ Stallet

Är påväg till skolan. Börjar 10.25 och slutar 15.55 så en ganska så lugn dag. I helgen ska jag hem så då kommer ni att få mer hästrelaterade inlägg.

Förhoppningsvis är vår transport klar till helgen så att vi kan åka iväg eller bara lastträna. Hörs senare!

Likes

Comments