Har inte riktigt hunnit med att skriva något mer här på bloggen men det kändes konstigt att bara lämna det vid regnskogsäventyret så gör ett sista inlägg för att sluta cirkeln kring det här äventyret. Hemresan från Melbourne gick faktiskt smidigare än väntat och ca 43 timmar senare (ja jag tog tiden) var jag och Stella återigen på svensk mark. Det känns fortfarande lite konstigt att vara tillbaka i Trollhättan. Det känns som att tiden har stått still sen man tog studenten förra sommaren samtidigt som att allt känns bekant men främmande på samma gång. Det är som att man varit i en koma och bara drömt alltihop. Självklart var det underbart att få träffa alla vänner och min familj så första veckan i Sverige hade jag inte en ledig stund. Att även få skämma bort både familj och vänner med sina nya bartender-och matskills var ju inte heller helt fel. Kan blanda Daiquiris i sömnen nu känns det som haha. Enda tråkiga som nu börjat sjunka in på riktigt är att jag förmodligen aldrig mer kommer att träffa många utav de människor som jag lärt känna under de senaste nio månaderna. Det känns som att en del av mig fortfarande är kvar i Australien och att jag endast är här i Sverige på besök. Trots detta så är jag oerhört glad över att jag fått träffa alla underbara människor från Jordens alla hörn to begin with och utan dem hade jag antagligen inte heller varit den jag är idag. Mitt livs äventyr må vara över men förhoppningsvis har jag många framtida äventyr som väntar på mig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Mina dagar i det tropiska paradiset som är Northern Queensland är nu räknade och jag sitter åter i en av världens bästa städer nämligen Melbourne. Har haft otroligt kul uppe i Cairns-regionen och kommer verkligen sakna värmen och alla underbara människor. Utan dem hade t.ex den resan som jag gjorde min sista dag i Queensland inte alls varit lika rolig. Vi lyckades nämligen hitta ett företag som hyrde ut bilar till folk under 21 år också så vi hyrde en liten Jucy-bil och jag och Jessica turades sen om att köra till olika destinationer i regnskogen i Wooroonooran National Park. Vi hade först tänkt åka med ett företag på en busstur men detta gav oss mycket större frihet och även vissa platser helt för oss själva. Vi såg regnskogsdungen Babinda Boulders, den naturliga rutschkanan som vattenfallet Josephine Falls utgör, vattenfallen Zillie falls och Millaa Millaa falls (den andra där vi självklart var tvungna att göra den klassiska Herbal Essence hårflippen som spelades in där) samt den vulkaniska sjön Lake Eacham. Det var en toppendag och väldigt coolt att äntligen få se en äkta tropisk regnskog (såg dock inga ormar, krokodiler eller trädkängurus). Att dessutom få köra bil igen efter att inte ha kört på typ ett halvår var också väldigt nice. På kvällen gick vi tjejer ut och åt på restaurang innan vi gick ut och dansa en sista gång tillsammans. Känns konstigt att ha lämnat en så stor del av vår grupp bakom oss men ser ändå fram emot att få träffa mina Melbourne-vänner en sista gång innan i flyger hem. Kunde inte fått ett bättre avslut på livets resa med andra ord.

Likes

Comments

Det har varit lite dött här på bloggen det senaste som sagt men nu tänkte jag ta tillfället i akt att skriva om en av de bästa dagsturerna som jag gjort i mitt liv - nämligen en tur till Stora Barriärrevet. I söndags så gick jag och Stella upp med tuppen och gick sen ombord på en båt som tog oss till yttre delen av barriärrevet till Saxon reef och sen North Hastings reef där vi skulle snorkla och dyka. Dyka är något som jag likt surfing velat testa under en längre period men aldrig vågat på grund av min hajrädsla. När det nu var dags att åka på en tur ut i revet bestämde jag mig dock för att inte låta min rädsla hindra mig från att uppleva revet på det sätt som jag drömt om och därför skrev jag upp mig på ett introdyk. Redan på vägen ut i revet såg jag delfiner hoppa efter båten och när jag snorkla i väntan på att det skulle bli min tur att dyka så såg jag både Nemo, stingrockor och, bäst av allt, en havssköldpadda. När det sen var dags att dyka så slapp jag vara orolig över att inte se något intressant djur utan kunde istället fullt fokusera på själva dyket. Innan vi fick dyka gjorde vi två tester i vattnet (tömma glasögonen och andningstuben på vatten under vatten) och därefter så kroka vi arm med instruktören och följde med henne hela tiden. Det var helt magiskt att vara så djupt under ytan, nära korallerna och såg t.o.m Nemo i sitt hem (anemonen). När vi sen efter lunchbuffén kom till det andra revet så pratade jag med en av dykarna och valde att skriva upp mig för ett andra dyk. Andra gången var det bara jag och en till kille med instruktören och så fort vi dykt ner till botten så fick vi den här gången självs simma efter instruktören istället för att hålla armkrok så det var en helt annan frihetskänsla. North Hastings reef var dessutom lite djupare så när vi sen i slutet stod på havsbotten i några sekunder och kollade upp med väggar av korallrev runtomkring ångrade jag mig verkligen inte att jag tog chansen att dyka. Vill ta dykcertifikat nu när jag kommer hem haha för detta var en så bra upplevelse.

Verkligen tråkigt att kameror inte lyckas fånga de vackra färgerna under vatten men här är lite bilder från dagen i varje fall. Tyvärr har ju stora delar av revet blekts men vi fick allt se lite gula, orangea och blå koraller under dagen.

Likes

Comments

Har glömt att skriva här på ett tag nu men det har även haft lite att göra med att jag har haft fullt upp att umgås med alla nya vänner här i Cairns. Vi har nämligen nått det sista stoppet på vår östkustresa nu och har varit här i exakt en vecka. Älskar verkligen Cairns och mycket har varit på grund av alla människor vi träffat. Redan första dagen blev vi vänner med alla våra rumskompisar (bor i ett tiobäddsrum så vi blev ett gött gäng) och sen dess har jag bara lärt känna fler och fler. Alla är väldigt pratsamma och öppna så vi har haft väldigt roliga stunder tillsammans. Som om inte det vore nog att vi haft ett grymt gäng att spela volleyboll med i poolen, lära oss kortspel av och gå till lagoonen med så är dessutom en av killarna, Neal, en kock så vi alla gick och handla mat tillsammans en dag och så lagade han en väldigt god pasta till oss. En annan kväll körde vi på en BBQ vid lagoonen allihop så har även haft mysiga (och goda!) måltider tillsammans. Nu har de flesta av vårt gamla gäng tyvärr åkt men nya rumskompisar har kommit så man får konstant nya bekanta. Eftersom vi mest hängt tillsammans har jag inte så intressanta bilder av Cairns att bjuda på men om allt går som det ska så ska vi ut på två äventyr innan vi lämnar de tropiska trakterna så förhoppningsvis får jag lite roligare material att publicera här då.

Vi gick även och såg den nya Pirates of the Caribbean idag på bio och måste bara säga att den var så bra! Det är ju svårt att toppa de förra filmerna men tycker allt att den håller måttet. Kändes lite extra kul att se den här då delar av filmen spelats in i Whitsundays (där vi var för inte så längesen).

Likes

Comments

Vi sitter just nu och inväntar den sista Greyhound-bussen som ska ta oss den sista sträckan upp till Cairns. De senaste dagarna har vi varit på Magnetic Island, en ö precis utanför Townsville, och kan helt ärligt säga att det har varit bland det bästa på hela resan. Så fort vi kom dit kände man att ön hade en speciell aura och den känslan blev bara starkare ju längre tid vi spenderade där. Första dagen var ganska lugn men jag tog med mig systemkameran och promenerade ner till Horseshoe Bay där jag fick en fin utsikt över solnedgången över havet. Har ju inte så många solnedgångar kvar i Australien nu så får njuta av varenda en. Vår andra dag på ön var desto mer fartfylld. Eftersom vi inte är 21 får vi inte hyra bil (inkluderat de coola taklösa bilarna som många körde på ön) men istället fick vi tag i vespor som vi hade i ett dygn. Ön är ju inte så värst stor men det var ändå en kul upplevelse att köra vespa och det gav oss friheten att åka vart vi ville så som Arthur Bay. Mer eller mindre hela förmiddagen spenderade vi därför på våra små vespor. Höjdpunkten på dagen i mina ögon var nog ändå eftermiddagen då vi hade bokat in en turridning. Om det finns något jag velat göra sen jag började rida för hundra år sen så är det att rida längs stranden och bada med hästar och igår fick jag göra båda delar plus rida i skogen bland koalor och wallabies. Så häftig känsla att sitta på hästryggen i vattnet (och så mycket mer ostabilt än vad jag trott med vågorna...). Hade dessutom den mest perfekta hästen (han hette Chocci Brown) så det kunde inte ha blivit mycket bättre. Imorse så tog vi en sista tur med vesporna ner till den sydligaste spetsen av ön, Picnic Bay, och jag tror att vi alla tyckte att det var lite sorgligt att lämna ifrån oss våra vespor och återvända till fastlandet. Är dock så sjukt glad över att vi valde att åka till ön till att börja med och kommer sent glömma den härliga atmosfären där.

Likes

Comments

De senaste dagarna har vi bara tagit det lugnt och haft lite utav en solsemester som den ska vara, utan några måsten. Vi har hamnat i Townsville som visade sig vara ungefär lika tråkig som alla säger. Detta har dock inte spelat så stor roll då vi ändå spenderat näst intill all vaken tid på vårt hostel. Vanligtvis så är ju vandrarhemmen inte det finaste man sett så man vill hellre ut och upptäcka annat än att sitta där och stirra. Här i Townsville har det dock varit tvärtom. Vi har bott på ett ställe som heter Rambutan och som är känt för att vara ett glampacking-ställe där backpackers kan bo i lyx men betala samma vandrarhemspris som vid ett annat hostel. Vet inte riktigt vad jag hade för förväntningar på stället men det visade sig vara riktigt fint faktiskt. De har en takpool med restaurang och bar precis bredvid så där har vi spenderat tiden väl. Så härligt att bara kunna njuta lite också så att det inte hela tiden blir nya äventyr att ta sig an. Det kommer bli tillräckligt med det framöver ändå...

Likes

Comments

Från ett flerdagarsäventyr till ett annat. Fick bara ett par dagars vila i Airlie Beach innan det var pang på Whitsundays som gällde. För er som inte vet så är Whitsundays ett område utanför kusten vid Airlie Beach med 74 öar som alla är nationalparker och där en del av Barriärrevet gömmer sig under vattenytan mellan öarna. Med andra ord är det alltså en omgivning som man bäst upplever från en båt och för oss blev det inget undantag. Den båten vi åkte med var ingen mindre än Avatar som är en dubbelkatamaran (trimaran) och därför en av de största båtarna ute i Whitsundays. Vi var ute i två dagar och två nätter så förutom en kort hike till utsiktsplatsen över Whitehaven beach och när vi besökte stranden med 98% silikonsand så befann vi oss på havet. Förutom att cruisa runt och sola på däck så snorklade vi även tre gånger under resan. Har alltid älskat att snorkla men har aldrig vågat göra det ute på djupt vatten så var ganska nervös när vi åkte i en liten motorbåt ut till en del av korallrevet. Så fort jag dock tittat ner i vattnet och såg alla koraller och fiskar glömde jag dock bort att va rädd. I slutet av resan hade jag även hoppat i havet direkt från båten och simmat från det grunda tillbaka till båten utan att ha panik. Enda gången som jag blev lite förskräckt var vid vår andra snorkling då en Napoleonfisk bestämde sig för att titta förbi. Att vara ca en halvmeter från en fisk som är en meter lång och nästan lika hög är ju lite intimidating heh. Det var helt klart en upplevelse dock.

Likes

Comments

De senaste tre dagarna har vi spenderat på världens största sandö, nämligen Fraser Island. Detta har varit ett av de ställena som jag taggat mest under hela resan och kan säga att jag verkligen inte blev besviken. Att dessutom utforska ön genom att åka med på en tag-along tur var väldigt kul. Vi åkte åtta pers i vardera bil (vår bil ser ni nedan) på stränder och sandvägar inne i regnskog så själva resandet i sig var även det en upplevelse. Vi åkte till Lake McKenzie (som antagligen är den mest kända sjön på ön med sitt kristallklara vatten), promenerade över sand blows, badade i champagne pools (när havet slår in över klipporna bildas det skum på vattnet man badar i), vadade genom Eli Creek, fota skeppsvrak och badade i lake Wobby (som är en sjö mitt bland sanddyner med "spa-fiskar" som äter död hud). Förutom allt detta så såg vi dessutom vilda dingos, örnar och en pytonorm som vi dessutom fick hålla i (!!). När vi inte åkte runt på äventyr så chillade vi i vårt läger där vi åt mat, spelade spel och umgicks tillsammans varje kväll innan vi gick till våra tält. Är så nöjd med vår grupp för alla var väldigt snälla och lätta att prata med. Hade en amazing tid på Fraser som jag sent kommer att glömma.

Likes

Comments

Noosa Heads visade sig vara det ställe som mest känns som en drömmig semesterort utav de platser vi varit på hittills. Stadens hjärta var vid stranden som gränsade till Noosa National Park, en subtropisk regnskog med fina vyer. Som med vilken semesterort som helst spenderade vi därför mestadels av tiden med att bara ta det lugnt, sitta på stranden, bada, strosa runt i de små butikerna och ta en drink på stranden. Helt okej efter Brisbanes lite mer busy storstadsmiljö.

Likes

Comments

Då har även vår tid i Brisbane kommit till sitt slut. Verkligen sjukt vad tiden går fort när man reser. Samtidigt så känns det som att det var hundra år sen som vi var i NZ när det i själva verket inte ens var två veckor sen. Har i varje fall gillat Brizzy. Känns som sagt som ett mer tropiskt Melbourne så då kan det ju inte bli fel. Vår sista dag har vi mest tagit det lugnt men ikväll så gick jag och Jessica faktiskt till Jamie Olivers italienska restaurang här i centrum och käka. Verkligen den dyraste middagen jag någonsin ätit men det var även en av bästa under hela min vistelse i Oz. Särskilt Arancinin som vi åt som förrätt var underbar. Lite kul att jag inte ens visste vad det var innan jag kom till Melbourne. Det har varit väldigt kul att vara i en storstad igen men ser ändå fram emot att komma tillbaka till havet och Australiens underbara natur.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw