Studier
Förra måndagen så började jag min distansutbildning inom ekonomi och redovisning som kommer hålla på fram tills augusti 2018. De två första kurserna som vi kommer ha nu fram tills jul är företagsekonomi 1 och information och kommunikation 1.


Att studera på distans krävs mycket disciplin och bra planering och det är det jag kommer få jobba med i första han nu i början av utbildningen för att komma in i en rutin. Att börja ställa klockan varje morgon så att man kommer upp en bra tid för att hinna äta frukost och få upp energin innan man sätter sig med studierna. Något som också är viktigt för mig är att jag kommer in i ett mentalt lugn, då jag har väldiga koncentrationssvårigheter och kan bli distraherad av minsta lilla ljud eller tanke som inte handlar om studierna.

Med en liten hundvalp hemma (snart 5 månader) blir detta ytterligare lite svårare och krävs mer ifrån mig då jag behöver få han underhållen samtidigt som jag ska klara av och göra mina uppgifter och inlämningar så bra som möjligt.

Jag tänkte lite senare, typ vid jul, berätta hur det går, hur det är att studera på distans och hur det funkar med rutiner kring pluggande och ett jobb.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kost, Vardag

Godmorgon!

Idag vaknade jag upp utan alarm vid halv åtta, men låg kvar o drog mig till kvart i. Gick upp och väckte brorsan som skulle till skolan och ut med lilleman för att göra sina behov. Idag fyller lilleman hela 13 veckor/3 månader och han har växt en hel del sedan jag hämtade honom för 5 veckor sedan.

Efter jag kommit in så gjorde jag min vanliga smoothie som jag brukar göra till frukost lite då och då.
Idag använde jag mig av ICA's bärmix, som innehåller jordgubbar, hallon och röda & svarta vinbär, i den så har jag ca 2 stora matskedar med vaniljkvarg och vanligtvis lite mjölk, men den var tyvärr slut idag. SS, Superenkelt och supergott!

Likes

Comments

Hej!

Tänkte i och med flytten hem till Västkusten igen starta upp bloggen igen. Det är så mycket nytt som händer nu och det ska bli så himla kul att dela med det med andra människor.

Imorgon (lördag) så ska jag först åka och hämta vovve i Västerås, innan jag ska hem och packa klart det allra sista innan mamma och pappa kommer för att hjälpa mig att flytta ner alla mina saker hem till dom. Ska alltså lämna huvudstaden nu efter tre år här uppe i Stockholm. Det ska bli så skönt att komma hem till familj och vänner.

Sedan på söndag så flyttar vi ner alla saker och jag har en vecka semester innan jag åker upp hit igen för att jobba 5 dagar och sen är jag klar här uppe.
Sen är det bara Alingsås och Göteborg som gäller. Så skönt.

Men kommer sätta mig att uppdatera er mer imorgon och visa er min nya lilla bebis.


Likes

Comments