RECEPT: nyttigt bananbröd

Om ni är som jag och lätt glömmer att använda er bananer ibland, så har jag den perfekta lösningen -sockerfritt bananbröd. Det är super duper gott och funkar båda som frukostmacka på morgonen och fikabröd efter jobbet.

Recept: (detta är ifrån grunden Ida Wargs recept, men som jag har trix om lite för att få det ännu godare)

Du behöver:

5dl mjöl (alternativ mixa 5dl glutenfria havregryn och få ditt bröd glutenfritt)

5 st mosade bananer (desto mer bananer desto godare)

0.75tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

0.5 tsk kanel

1 nypa havssalt

2tsk vaniljpulver

1 dl kokosolja

0.5 dl honung eller agave sirap

0.5 dl mjölk ( jag brukar använda mandelmjölk, men vilken sort som helst funkar)

1.5 tsk vinäger

Gör såhär:

1. Sätt ungen på varmluft 175grader

2. Mossa bananerna och mixa sedan ihop alla ingredienser (jag brukar använda stavmixer)

3. Lägg smeten i en brödform. (Obs använda bakplåtspapper)

4. Baka brödet i 35 minuter. När tiden är klar, stäng av ungen och låt brödet stå kvar där inne i ytterligare 10 minuter.

5. Låt svalna något och sedan ät och NJUT!




Gillar

Kommentarer