En fräsch dessert



I lördags kom jag på och konstruerade en väldigt god och enkel dessert till mig och Gustav. Innehåller inte farligt mycket socker heller, så man skulle ju nästan kunna säga att den är nyttig... eller? Väldigt smidig att slänga ihop iaf och du behöver inga större kunskaper för att klara av den.
Då jag är en person som alltid kör på känsla så har jag inte så mycket exakta mått, men jag brukar smaka mig fram och när det är gott så är jag nöjd liksom.På så sätt är det ju bra att köra utan mått då alla har olika preferenser.
Du behöver:
Vaniljcrumble:
25g rumsvarmt smör
3/4 dl mjöl
2 msk socker
1/2 tsk vaniljsocker
1 krm bakpulver
Syrlig grädde
Ca 1.5 dl grädde
0.5 burkar kvarg
Agave sirap (efter smak)
Vaniljpulver/vaniljsocker (eftersmak)
Blodapelsin (eller annan citrusfrukt)
Kokoschips
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200°
2. Blanda all ingredienser till crumblen i en bunke så att det blir en fast smuldeg
3. Sprid ut degen i små klumpar på en plåt med bakplåtspapper
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min, rör om efter halva tiden.
5. Ta ut och låt svalna, så att crumblen stelnar.
6. Filea blodapelsinen
7. Vispa grädden, blanda i kvarg och smaksätt med vanilj och agave. Jag gjorde min ganska syrlig.
8. Ställ in i kylen i ca 1 timme.
9. Servera sedan allt (som på bilden) och toppa med lite kokoschips.
ALLTSÅ WOW, BORDE MAN SÖKA TILL MÄSTERKOCKEN ELLER??? Hur gott som helst. Skulle ni vilja ha mer recept? Både på vanlig mat och desserter? Let me know! xx