Hej på er! Det var ett tag sedan sist. Vi har haft en del i skolan, och det har inte funnits någon tid för bloggen.
Helgen och Valborg har varit bra! I fredags kom min morbror, hans sambo och min lilla kusin på middag. I lördags var jag, mamma, pappa och Felix på barfota och åt god mat. Resten av kvällen spenderades hemma hos Alice. I söndags så gick jag och mamma en lång promenad med Nicko, han fick ta årets första dopp i havet. Planen för kvällen var att träffa Alice och några andra kompisar, men det blev ändrade planer. Jag träffade Jossan vid 20.00 och hjälpte henne att kvällsfodra på hfrk. När vi kommit hem så gick vi en lång runda ner till gröningen och hade det mysigt.
Igår så red jag och vi red ute för första gången i år! Eftersom att det var första gången ute så var Hanky lite spänd och hoppade till lite ibland. Annars tyckte jag att det gick bra, fortfarande lite stark när jag ska ställa krav på honom. Det är något vi fortsätter att jobba på och kommer jobba med under sommaren!

Nu sitter jag på bussen, vi börjar 09.25 idag och efter skolan så ska jag klippa mig med Alice. Har inte klippt mig på väldigt länge, och det ska bli så skönt att fräscha upp håret inför sommaren!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er! Som jag har skrivit i ett tidigare inlägg så kommer jag inte hinna uppdatera varje dag, då skolan går på högvarv. Jag vill dessutom inte bara skriva inlägg för att skriva, det ska vara genomtänkt och varierande. En vanlig dag mitt i veckan för mig ser väldigt lika ut mån-fre.
Igår var det måndag och som alla måndagar så rider jag. Igår hade vi dressyr och jag red Hanky, ingen nyhet! Gårdagens ridpass gick ju sådär, både häst och ryttare blev inte tillräckligt samspelta och det blev missförstånd. En vill till höger en till vänster, en vill fram en vill tvärtemot. Vi alla har våra dåliga dagar likaså hästar, vi måste bara förstå varandra när det uppstår. Vi fortsätter kämpa och vi har ju faktiskt en hel sommar med träning, och roligheter att se framemot!
Han blir en helt annan ponny på sommaren och allt blir mycket roligare på både marken och ryggen.
Idag har jag som vanligt varit i skolan från 09.25 till 14.40. Vi hade ett engelska prov andra lektionen vilket kändes helt okej! Jag personligen gillar verkligen inte prov, jag är mer för inlämningar osv. Efter skolan så har jag umgåtts med mormor. Vi har gått en runda på stan och det blev en del shopping från min sida! Jag köpte ett par svarta kostymbyxor, en ljus grå stickad kappa, ett par vita Nike skor, en Nyx concealer, ett lös puder från Maybelline och en setting brush från Real techniques.
Imorgon är vi lediga, vilket ska blir riktigt skönt och jag ska förmodligen umgås med Alice.

Hoppas ni har haft en bra vecka hittills!

Likes

Comments

Hej gott folk! Idag är det lördag och jag har umgåtts med Alice nu på eftermiddagen. Vi har kollat runt i butiker, och försökt få inspiration inför sommaren! Jag hittade en tröja som ni säkerligen kommer få se mycket av. När vi kände oss färdiga så fikade vi på Esspresso house, och jag åt en choklad cheesecake.
Ikväll blir det naturgodis och skam!

Vad har ni hittat på idag?

Likes

Comments

Denna frågan snurrar just nu runt trots att det är 1 år kvar till gymnasievalet. Personligen känns det bra om jag har ett mål och kämpar till, så att jag faktiskt kan komma in på mitt första val. Som det ser ut just nu är mitt val ganska självklart! Jag vill läsa DJSJV-H-NA på Helsingborgs ridgymnasium. Det låter som en inriktning som passar mig, som älskar djur i alla storlekar men främst hästar. Mitt andra och tredje val är jag inte alls säker på, och vet faktiskt inte vart jag skulle vilja gå om jag inte kommer in på Ridgymnasiet.
Just nu kretsar det massor av diskussioner kring gymnasieskolor, och vilka som är bäst för dina egna förutsättningar. Jag gillar att få och ge inspiration kring olika gymnasieskolor!
Är även intresserad av ekonomiprogrammet, det låter som en spännande linje som kanske också skulle falla mig i smaken.
Jag är glad att jag inte måste välja än, så att jag verkligen är säker inför mitt val när det väl gäller!

Ni som går i åk 8, vad vill ni gå för inriktning?

Likes

Comments

Hej på er! Det verkade som att mitt inlägg kring min rygg uppskattades av många och det glädjer mig.
Dagen idag har rullat på och jag har fått nödvändiga saker gjort i skolan. Denna veckan är en relativt kort vecka, men jag tycker det börjar bli mer och mer segt nu innan sommaren. Några prov inplanerade och ett redan nästa vecka, resterande dagar går åt till pluggande! Jag vill inte behöva lägga min fritid åt sidan på grund av skolan, så jag delar upp plugget bra så att jag har tid för annat.

Imorgon börjar jag 08.15 och går i skolan fram till 11.10, sammanlagt går jag två lektioner innan jag och några andra vänner åker in till stan och äter lunch. 12.30-14.00 ska jag och alla andra i åk 8 på gymnasiemässan, på Helsingborgs arena. Jag ser framemot att få mer inspiration och information från olika gymnasieskolor i Helsingborg. Jossan ska även gå med mig på mässan, vilket ska bli skönt som stöd då hon går andra året på de gymnasie jag är intresserad av. Imorgon kommer jag dela med mig av mer information, kring vilka val jag står emellan.

Likes

Comments

Det glädjer mig att läsa igenom alla fina och omtänksamma kommentarer, som jag fått angående mitt inlägg om min ryggoperation.
Tack för att ni finns och ger mig ert stöd, det värmer!

Likes

Comments

Hej på er allihopa! Idag skriver jag mitt första inlägg angående min framtida ryggoperation. Ni ska få följa med mig under min resa innan och efter operationen.
När jag var 11 år och gick i femte klass, så upptäckte man en förändring på min ryggrad. Jag gick ofta på kontroller hos min skolsköterska, man ville hålla koll på min rygg så att den inte blev värre grad mässigt. Det visade sig att min rygg blev mer sne, och en remiss skickades till ortopedmottagningen på Helsingborgs lasarett. Jag vet inte riktigt exakt när första besöket skedde men någon gång runt sommaren 2014, om jag inte minns fel. Jag kommer ihåg att jag var väldigt nervös inför besöket, har alltid tyckt sjukhus varit obehagliga. Väl hos min läkare så kom man fram till att jag hade en strukturell skolios.
Kortfattat innebär en skolios att du har en krokig ryggrad där skuldrorna sitter olika högt, bröstkorgen ser olika stor ut på sidorna när man böjer sig fram, bäckenbenet ser ut att vara snett och midjan är asymmetrisk. Strukturell skolios innebär att ryggraden inte förändras när man sätter sig eller lägger sig ner. Min skolios då var inte så allvarlig och vad jag kan minnas var den 8-10 grader sne. Läkaren skickade en remiss till skolan där man ville att man skulle kolla mig med jämna mellanrum. Detta fullföljdes inte då jag började på en ny skola och året gick. Jag märkte själv ingen skillnad just då, då skoliosen inte var så sne. När jag bytte tillbaka till min gamla skola igen i sexan så kollade man min rygg nästan direkt, då trodde man att min skolios var funktionell och rätade ut sig när jag satt ner. En ny mättning av min rygg skedde igen efter sommaren 2015 då jag bytte skola igen. Hos skolsköterskan visade det sig att min krök hade växt och blivit 18 grader, och en remiss skickades då till Ängelholms röntgenavdelning. Det var inte förens förra året i början av sommarlovet som jag röntgades. Röntgen bilderna skickades till min läkare i Helsingborg, första besöket efter röntgen var inte förens november förra året. Då såg man en större skillnad,och jag hade två krökar, var av bröstryggraden var runt 25-30 grader och den nedre krökning kommer jag inte riktigt ihåg. Man skickade en ny remiss till Ängelholm för röntgen och det var i mars detta året, röntgen gick bra och bilderna skickades till Helsingborg. På ortopedmottagningen i Helsingborg träffade jag en ny läkare, som kollade hur många grader ryggen var och jag fick böja mig på olika håll. Nu visade det sig att min skolios var så pass allvarlig att man har beslutat om operation. Remiss är skickad till sjukhuset i Malmö där jag kommer få en kallelse om 4-6 månader. Jag kommer antagligen röntgas igen och utifrån det gå in mer på operationen. Vad jag har fått veta i Helsingborg är att jag kommer operera in stag i min rygg, dessa kommer hålla ryggraden på plats så att det inte blir värre. Ryggraden kommer även bli rakare.
Om man inte gör en operation nu så kommer min skolios att påverka mina lungor och hållning i framtiden. Operationen kommer kräva mycket fysiskt och mentalt från mig. Jag vet att jag har ett otroligt fint och bra stöd från familj, skola och vänner!
Den första frågan som kom var om jag kunde rida efter operationen och det kan jag, inte direkt självklart men i framtiden! Jag ser operationen som något positivt men är självklart väldigt nervös, då jag tycker att mycket som har med sjukhus, nålar och smärta är obehagligt.
Jag kommer uppdatera mer när jag fått svar från Malmö och om hur det blir med operationen och vad det är dem ska göra.

Om ni har några frågor kring min skolios så kontakta gärna mig!

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas ni har haft en mysigt måndag, jag har inte gjort så mycket idag. Igår träffade jag Jossan en stund på eftermiddagen, vi gick en promenad med Nicko i parken, pratade och hade det allmänt mysigt. På kvällen gjorde jag inget speciellt, kollade lite serier och åt lite godis. Sista dagen på lovet idag och skola imorgon, nu är det verkligen inte lång tid kvar innan sommarlovet och tills Hanky kommer. Nu i maj har vi några lediga dagar och prao vecka 19, det ska verkligen bli spännande och lärorikt.
Nu innan sommaren har vi en del i skolan och jag kommer inte kunna lova inlägg varje dag. Vill försöka få upp ett inlägg iallafall varannan dag. När vi går mot lediga tider så kommer jag försöka lägga ner mer tid på bloggen, inläggen kommer bli mer intressanta att läsa och det händer så mycket mer i livet. Jag går tillbaka till mina gamla inlägg och ser redan där hur mycket jag vill förändra, både text mässigt men även bild mässigt. Kvalité på bilder som publiceras är väldigt viktigt, jag fotar med min iPhone vilket har helt ok upplösning. Jag älskar personligen att fota och att bli fotad så bilder lovas!

Likes

Comments

Hej på er och glad påsk! Lovet börjar gå mot sitt slut och jag har spenderat den sista helgen på det bästa sättet.
Igår var en lång dag, jag gick till Jossan vid halv 11 tiden och vi åkte direkt till hfrk. Jag skulle rida en av ridskolans hästar Dumle på förmiddagen, tillsammans med Jossan och hennes häst Lilja. Vi red ut ca en timme i skritt och vädret var faktiskt väldigt fint men blåsigt, tyvärr. Vi var tillbaka vid halv 1 och eftersom att det var påskhoppet så kollade vi på två klasser. Det var många som vi kände som skulle hoppa Lätt B och Lätt A. Efter 5 timmars kollande så åkte vi hem till mig, käkade och snackade med lite folk. Jossan sov här och det tog inte lång tid innan vi båda somnade!
Dagen idag har också varit en lång dag men väldigt lugn. Vi gick upp vid halv 11, fixade oss och sen gick vi hem till Jossan då hon skulle byta om, för att sedan åka hem till mig igen! Vid 13 kom Erik hit och vi har egentligen inte gjort så mycket. Han åkte hem vid 17 men Jossan var kvar här någon timme till. Kvällen har spenderats med familjen med god mat och bebis mys.
Hur har er helg varit?

Likes

Comments

En lång oplanerad blogg paus börjar gå mot sitt slut. Nu har jag påsklov och skolan har lagts åt sidan! Det har verkligen varit fullt upp, med prov och inlämningar. Om 2 månader hämtar jag Hanky och ska tillbringa 6 veckor med honom precis som förra sommaren. Jag har längtat ända sedan jag lämnade tillbaka honom, men nu börjar det verkligen närma sig!
Denna veckan har bestått av bland annat ridning i måndags. Jag red Hanky och han var verkligen jättefin och jag känner hur vi fortfarande utvecklas. Han är 20 år men ibland undrar jag om han verkligen är i den åldern, vissa pass är han verkligen riktigt arbetsvillig. Jag lever på känslan sedan i måndags ett bra tag till så fint som han gick älskade ponny!
Igår var jag och mamma med Ragnar hos veterinären, han har haft lite problem med magen och kissandet men nu hoppas vi att det går åt rätt håll!
Till helgen är det tävlingar på hfrk och jag kommer vara där nästan hela helgen, iallafall på fredagen och lördagen och kolla ponny tävlingarna.

Hoppas ni får en fortsatt bra dag!

Likes

Comments