Hallå där allihopa!

Tänkte dra en liten uppdatering på läget och vad som sker just nu. För lite över en vecka sedan fick jag veta att datumet för min avresa är bestämt och att jag åker den 17 augusti, och insåg alldeles precis att det idag är exakt två månader kvar. Ska jag vara helt ärlig känner jag både allt och ingenting kring det. Min hjärna snurrar en del kring min familj och mina vänner och hur jag ska utnyttja de här kommande 61 dagarna på bästa sätt. Måste dock säga att jag redan fått ut goa minnen att bära med sig av de åtta dagar jag haft sommarlov hittills. (Ja, jag har gjort annat än att sträckkolla Prison Break på Netflix). I måndags efter ett möte kring mitt utbytesår på skolan åkte jag och fem tjejkompisar till en av deras sommarstugor en timme härifrån vid havet. Hälften av oss stannade tre nätter, medan de andra åkte hem en kväll tidigare, men vi hann ha så himla mysigt. Vi fixade otroligt god mat (kändes som att vi åt hela tiden), spelade spel, cyklade till ett glasscafé, stekte i solen, kollade film och slappade. Riktiga toppendagar med ett sådant himla härligt gäng. Är så tacksam över de nya vänner jag fått nu i ettan i gymnasiet. Kommer bli riktigt tufft att inte få gå kvar i samma klass när jag kommer tillbaka!

En sak som jag har insett känns riktigt skönt den här sommaren i och med min resa är att jag, till skillnad från många tidigare år och mina vänner i år, slipper gå med känslan under hela sommarlovet att "snart börjar skolan". Jag vet att det är jättedumt att tänka så under ett sommarlov, men har alltid haft svårt för att inte räkna ner antal veckor till jag kan slappna av och inse att "åh nej! nu har halva tiden gått". Det blir lätt att man ser glaset halvtomt snarare än halvfullt. Som tur är slipper jag det i sommar i och med att skolan inte väntar på mig! Eller i alla fall inte tvåan i gymnasiet. Ett år på High School i USA är väl inte riktigt samma grej! ;)

Förutom hur jag ska planera min sista tid i Sverige innan jag åker tänker jag självklart även mycket på det som komma skall. Tänker mycket på min värdfamilj och kan knappt bärga mig till att få träffa dem. Bestämde för två veckor sedan en dag att videochatta med dem och i morgon har det bivit dags! Vid sju på kvällen (10:00 för dem) ska vi prata öga mot öga för första gången. Vad ska man prata om? Hur ska man agera? Kommer det bli stelt? Jag antar att det är i princip omöjligt att det inte blir det minsta stelt haha. Jag får försöka ställa frågor som "Hur är vädret? Vad ska jag packa för kläder?" och kanske be dem filma runt lite i huset. Jag hoppas att de har några frågor att ställa också! Jag antar dock att både dem och jag kommer att vara väldigt nervös. Har dock inte hunnit bli så nervös ännu, men det beror nog på att hela resan jag har framför mig känns så surrealistisk. Blir nog rejält nervig i morgon!

Har hunnit prata med några andra som har varit iväg på ett utbytesår tidigare, bland annat en tjej som gått på min gymnasieskola som varit i Kennewick (dit jag ska), och det har känts lärorikt! På mötet i skolan i måndags fick även vi som ska iväg till hösten träffa en tjej från skolan som var i USA för några år sedan, samt hennes amerikanska värdfamilj, vilket var väldigt kul. Är så taggad inför att lära känna min värdfamilj och förhoppningsvis skapa en lika bra relation med dem som hon verkade ha med sin tidigare värdfamilj.

Hörs snart! <3
Hanna

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments