Hejsan allihopa!

Ny dag, nya tag - eller vad är det man brukar säga? 48 sådana är det i alla fall kvar tills jag tar mitt pick och pack och flyger över Atlanten. Ett pick och pack som inte får bestå av mer än 23 kg, och helt ärligt vet jag inte hur jag ska lyckas med att hålla det inom den ramen. Har funderat lite smått på vad jag vill ta med mig över, men det är verkligen inte lätt. Vill packa med mig i princip allt från mitt rum. Jag har så svårt att göra av med saker genom urval, och nu när det dessutom inte handlar om "vad ska jag lägga undan i garderoben och inte?" utan mer "vad ska jag ha tillgång till de kommande tio månaderna och inte?" får min sentimentala del i hjärnan aningen panik. Den delen av mig själv får jag försöka skrota för en stund när jag packar för det håller inte att ta med hela rummet tyvärr.

Har tittar runt litegrann hur blivande utbytesstundeter tänker kring packningen och även fått inspiration ur boken "En utbytesstudents överlevnadsguide" av Nina Sandström (lästips!). När det kommer till kläder är det främsta tipset att ta med basplagg och försöka minimera mängden, och istället köpa det mesta på plats. Det känns rätt smart eftersom jag tror att stilen här hemma i Sverige och på ett High School i USA skiljer sig mycket åt, och dessutom är det svårt att veta hur jag kommer uppleva vädret där. Min värdsyster har sagt att hon ska dra med mig på shopping när jag kommer dit så det är ju toppen! När det kommer till övriga föremål har jag planerat att bland annat ta med mig saker som systemkamera (+laddare och objektiv), dator, extern hårddisk, presenter till värdfamiljen, receptbok och svenska matlagningsmått, foton med familj och vänner hemifrån, ett fotoalbum med kompisminnen jag har satt ihop, anteckningsbok och adapter. Ska försöka fixa ihop ett inlägg med min exakta packning när avresan närmar sig!

Bilder från den senaste tiden

pooldagar / photoshoot vid ängarna / cykeläventyr / coldplay @ Ullevi / midsommarselfie

Med tanke på avresa: Den enda information jag fått hittills är att jag åker den 17 augusti för Welcome Camp i New York och anländer till värdfamiljen den 20 augusti. Vet inga tider ännu, men har haft kontakt med STS och de säger att de är i full gång med att boka mina flygbiljetter. Visumansökan blev hur som helst klar igår, och nu ska bara en avgift för visumet betalas, sedan blir det en tripp till Amerikanska Ambassaden i Stockholm på snabb intervju för att få visumet.

Jag är, som tidigare nämnt, så nöjd att jag samtidigt har hela sommarlovet hemma med familj och vänner, men samtidigt längtar jag grymt mycket till avresa. Vill bara få träffa min värdfamilj och komma på plats! Videochattade lite kort med mamman och dottern förrförra söndagen (18 juni) för att säga hej och de var supertrevliga. Var rätt nervös innan men det gick jättebra. Till blivande utbytesstudenter som ännu inte videochattat med sin värdfamilj är mitt tips att inte försöka göra en så stor grej av det. Det kan vara svårt - I know - men försök! Det är (eller var i alla fall för mig) rätt simpelt och avslappnat, och dessutom rätt kort! Vi sa att vi ska försöka videochatta varannan vecka så jag antar att det är dags snart igen!

Vi hörs!
/Hanna

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments