Nu har jag inte bloggat på ett tag då jag var hemma förra veckan. Jag kände att det var en liten mini ”semester” så jag bestämde mig för att ta en paus från bloggen och spanska plugget. Och det var både på grund av lathet och för att jag kände att jag endast ville slappna av den veckan.
Det har också gjort att jag glömt att blogga och plugga så får ta tag i det igen.
Innan jag berättar vad jag hade för mig i Sverige så ska jag berätta vad jag gjorde under veckan innan jag åkte.

Måndagen den 5 Feb: SLAPP DAG

Tisdagen den 6 Feb: Museum tisdag! Denna tisdagen var vi på Victoria and Albert museum.

Onsdag den 7 så åkte jag till Marylebone för att jag behövde köpa tacokrydda på den svenska butiken som ligger där, kallad Totally Swedish.

Torsdag den 8: Laundry day och det var barnens vecka så det tog hela dagen! På kvällen sen satt jag barnvakt!

Fredag den 9 så hade jag den yngsta på morgonen och gick med iris sen tog jag tunnelbanan till Heathrow. Mitt flyg lyfte 14.05 sen var jag hemma i den blåa stugan i Sverige vid 20.20.

Lördagen den 10: första hela dagen i Sverige och jag, pappa och mamma tog bilen och körde till Väla för en shoppingdag! På kvällen gjorde vi hemmagjord pizza och mumsade på hemmakväll godis som pappa och jag plockade ihop på Väla.

Söndagen den 11 så träffade jag Maja och tog en fika med henne, väldigt behövligt och mysigt!
Sen åkte jag och mamma till mormor och tog en fika!

Måndagen den 12 så låg jag hemma hela dagen och slappade och gick med hundarna.

Tisdagen den 13 så bakade jag en sockerkaka på morgonen till min mormor. Sen hjälpte jag mormor att hitta på sjukhuset då hon skulle göra ett ultraljud! Efteråt så tog vi en fika på sjukhuset och pratade, jätte mysigt!

Onsdagen den 14 så garnerade jag sockerkakan så det blev en tårta. Tårtan skulle mormor ha till sin syjonta.

Torsdagen den 15 så var jag hemma hela dagen också och tog det lugnt. Mamma var ledig så vi såg på film och gick med hundarna. Sen stod jag för maten denna dagen. Jag gjorde hemgjorda köttbullar i tomatsås med spagetti.

Fredagen den 16 så träffade jag en kompis på kvällen och tog en fika på esters cafe på kvällen. Sen efter det så kom farmor och Kalle på besök.

Lördagen den 17 så träffade jag en till kompis över en fika på eftermiddagen sen tog jag det lugnt på kvällen och kollade på melodifestivalen.

Söndagen den 18 så åkte jag hem till London igen.

Kort uppdatering om vad som har hänt sen sist, inte hänt så mycket mer än att jag var hemma lite.

Dagens citat: ”For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return.” - Leonardo da Vinci

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Måndagen den 29 så var det, som alla andra måndagar, slappe dag. Det är skönt att ta det lugnt första dagen på den nya veckan!

Tisdagen den 30 var det #museumtuesday som jag och Tilly har startat och denna tisdagen var vi på The British Museum och detta var nog mitt favorit museum hittills. Vi hann inte gå i hela museumet då det var väldigt stort men det vi hann se var jätte spännande! De hade en stor sektion som handlade om grekisk mytologi som jag läste om när jag gick i skolan och fick helt plötsligt intresset av att läsa om det igen. Så jag köpte helt enkelt en bok om Iliaden och Odysséen i souvenir shoppen för 30 pund, du vet det man gör när man får plötsliga intressen och är som jag som älskar vackra böcker för let me tell you boken är såå fin, den har ju guldpapper och allt! Jag kunde helt enkelt inte lämna den där i hyllan..

På kvällen sen, efter skolan, så hade den yngsta sånglektion som vanligt och jag tog henne dit med tunnelbana. Idag så gick jag till en pub i närheten, istället för att sitta i trapphuset där den yngsta har sånglektionen, och beställde en soda and lime drink och läste min nya bok. Mysigt och betydligt bättre än trapphuset!

Onsdagen den 31 så hade jag laundry day! What på en onsdag?? Jajamen jag hade det denna dagen istället då jag hade planer på Torsdagen. Så den veckan så var det min vecka igen att tvätta mina sängkläder och sen så dammsög jag också, kändes fräscht!

Torsdagen den 1 feb så gick jag med Rosie och Iris som vanligt på morgonen på torsdagar och sen nät jag gjort mig iordning så stack jag till Westfield gallerian och mötte upp Ida A för en brunch. Vi hade varit sugna på pannkakor i några dagar så vi bestämde oss för att sticka dit och käka just pannkakor, köpte vi något? Nepp bara pannkakor! Jag köpte Mini pancakes för det var inprincip det ända jag tålde och Ida gick för en crep med choklad och allt annat möjligt gott, och sen gick vi båda för en passions frukt, mango och persika smoothie som var kanon go!

Fredagen den 2 så hade jag också en slapp dag, dock fick jag lite gjort som till exempel så slutförde jag min registrering hos familjens GP så om jag blir sjuk eller får en till öroninflammation så kan jag snabbt få hjälp där.
På kvällen hade jag inte heller planer, vilket var första fredagen på länge. Jag låg bara hemma och kollade på serie och läste, mysigt!

Lördagen den 3 var den bästa och mysigaste lördagen ever!! Jag och Ida träffades i Leicester Square vid 1 och gick till ett halva priset stånd, som finns överallt i det området, och köpte biljetter till School of Rock!! Vi frågade först efter biljetter till Mamma Mia och Dreamgirls men det fanns bara biljetter till kvälls showen och vi ville se musikal på eftermiddagen. Men vi hittade i alla fall biljetter till School of rock för 54 pund, vilket inte är så farligt för en biljett till musikal i London + så kostade dom 129 pund först och vi fick dom för 54 pund, då det! Måste också nämna att mannen som stod i biljett ståndet var super trevlig och gjorde dagen mycket bättre också!
Med våra musikal biljetter så fick vi kaffe kuponger på The Theater cafe så dit gick vi och köpte kaffe och te. Efter det köpte vi snacks och sen gick vi raka vägen till teatern. Showen började 2.30 och slutade runt 5 och det var såå bra!! Otroligt duktiga skådespelare och otroligt duktiga barn som spelade alla instrument live och alla var såå duktiga på att sjunga! Älskar musikaler!!
Efter musikalen stack vi och handlade och sen stack vi hem till Ida i Ruislip Manor och lagade tacos. Det var så mysigt, vi satt och snackade om allt möjligt och drack rosé och senare kollade vi på film. Bästa dagen och bästa kvällen.

Söndagen den 4 så åkte jag Tilly och Ida H till Stoke Newington för att gå på ett Flea market. Vi trodde det skulle vara större än det var men det var det inte. Jag köpte i alla fall ett par välbehövda solglasögon för 8 pund!
Efter det så gick vi vidare och hittade ett cafe som hade pannkakor på menyn och bestämde oss att sätta oss ner och luncha (pannkakor igen jag vet). Vad vi inte visste var att det skulle ta en timme för oss att få våra pannkakor. De sa första att det skulle ta 20 min för pannkakorna men sen gick det 40 min till att få dom. Reaktionerna blev raka motsatsen när vi väll fick våra pannkakor. Istället för lycka och tillfredställelse så blev våra reaktioner irritation och ”detta var inte värt en timmes väntan”. Vi kommer inte komma tillbaka till det caféet igen kom vi fram till.

Jag hann också under dagen köpa två biljetter för mig och Ida A att gå och se musikalen Chess, som jag tror många känner igen, den 30 Maj. En gammal musikal som kommer tillbaka till London i endast 5 veckor och är skriven av bland annat Benny och Björn från ABBA, häftigt!!

Dagens citat: ”Musicals are, by nature, theatrical, meaning poetic, meaning having to move the audience's imagination and create a suspension of disbelief, by which I mean there's no fourth wall.” - Stephen Sondheim

Likes

Comments

Måndagen den 22 så var jag hemma hela dagen och gjorde ingen speciellt. Jag slappade, pluggade spanska och läste. Jag gick med Rosie samtidigt som med iris igen denna dagen vilket är gött då man får extra pengar för det. Ebba som egentligen skulle gå med Rosie hade gjort illa låret så jag erbjöd mig att gå!

Tisdagen den 23 så var jag och Tilly på museum igen. Vi har börjat med en museum tisdag tradition så varje tisdag ska vi gå på museum. Denna gången var vi på Tate modern vilket är ett museum med lite mer modern konst. Vi hann dessvärre inte vara där så länge då plikten kallade igen när det var dags att hämta den yngsta på skolan. Men innan vi åkte hem så stannade vi och tog lite bilder på Millenium bridge som ligger precis utanför Tate Modern. Tog en fin bild över bron där jag fångade Saint Pauls Cathedral i mitten av bilden.
Under vår vistelse såg vi konstverk av bland annat Claude Monet, Pablo Picasso, Salvador Dali och Andy Warhol.


På tisdagar har nu förtiden den yngsta sånglektioner, så det har nu blivit min uppgift att ta henne dit och tillbaka för att underlätta för värdemamman. Men det gör inte mig något då platsen sånglektionerna befinner sig ligger två stationer sju minuters gång från Tufnell park. Dessutom får jag göra något annorlunda och komma ut ur huset lite.
När hon hade sånglektion så satt jag i trappuppgången med en lampa som släcktes varje tredje minut och försökte läsa mellan gångerna då man behövde ställa sig upp och tända igen. Kan säga att de 40 minutrarna den yngsta hade sånglektion tog evigheter då man satt och räknade varje tredje minut, men jag fick ju lite benmuskel träning på köpet.

Också denna tisdagen så gick jag med Rosie igen då Ebba fortfarande inte var kapabel till att gå.

Onsdagen den 24 så var jag hemma hela dagen, inget spännande hände förutom att jag gjorde en väldigt god maträtt. Jag gjorde hemgjorda köttbullar i tomatsås som var suuuper gott, så gott att jag planerar att laga det åt familjen när jag kommer hem till Sverige i februari! Tog tyvärr ingen bild på mästerverket men det var köttbullar med tomatsås i en form med riven mozzarella över, ni kan ju tänka er!

Torsdagen den 25 så var det laundry day igen och denna veckan barnens vecka så det var slit och släp hela dagen. Och på torsdagar som vanligt så gick jag med Rosie, för tredje gången den veckan. Det kändes bra i börsen när man fick lönen då man tjänade 45 pund mer den veckan på grund av att jag gått med Rosie.

På torsdagar har den yngsta Netball och denna torsdagen fick jag hänga med och kolla på då jag skulle ta henne hem efteråt. I framtiden så kommer jag kanske ta henne dit och tillbaka då torsdagar också är en sådan dag, precis som tisdagar, där värdemamman får fara mycket med ungarnas aktiviteter. Så jag har kommit in i bilden lite för att underlätta vilket jag gör mer än gärna. Att ta den yngsta till Netball kommer också vara rätt enkelt tack vare Uber!

Fredagen den 26 var en slapp dag, igen jag läste, pluggade spanska (vilket jag gör varje dag) och facetime-ade med mamma.
På kvällen sen så stack jag, Felix, Tilly och en annan ny au pair Anna ut till Brixton och hade en grym kväll med mycket dans!

Lördagen den 27 så stack jag och anslöt mig till några som gick på The imperial war museum. Ett rätt stort museum med tungt innehåll. De hade en våning som handlade om Förintelsen (Holocaust) som var speciellt jobbig att gå igenom.
Med dystert humör efter det hemska vi nyss sett och läst om och med tomma magar så förflyttade jag och Ida A oss till restaurangen Zizzi där jag åt sååå god mat!! Efteråt så blev vi mätt-dåsiga och trötta så vi åkte hem till varsitt och tog det lugnt resten av kvällen.

Söndagen den 28 så ringde väckarklockan 8.30, då var det dags att gå upp och göra sig färdig för att lämna vid 9.45 för att åka till Leicester square för att möta upp 4 andra au pairer, eller snarare Harry Potter fan, för vi skulle gå på en Harry Potter walking tour. Vi mötte vår guide utanför Harry Potter teatern som ligger nära Leicester square och där blev vi tilldelade våra ”hus” och jag blev Hufflepuff. Sedan började touren och under touren så stannade vi på ställen där de spelade in olika scener, vi fick se gatan som var JK Rollings inspiration till Diagon Alley och vi hade lite frågesport där vi fick frågor om Harry Potter filmerna, lagen var det ”huset” du blev tilldelad (Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw och Hufflepuff).
Det var EXTREMT coolt att se alla dessa platserna som antingen inspirerade JK Rolling eller var en sceninspelnings plats för filmerna och kan absolut rekommendera att göra gå den här touren runt staden om du är ett Harry Potter fan!
Det var helt enkelt magiskt!

Dagens citat: ”Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.” - Dumbledore

Likes

Comments

Tisdagen den 16 så åkte jag och två nya au pairer från mitt område till National Gallery under tiden barnen var i skolan. Otroligt fin byggnad men inte så rolig konst kanske. Det var mycket religion och kristus målningar. Såg några Vincent van Gogh målningar och en Pablo Picasso vilket var kul då man känner igen dom konstnärerna.

På Onsdagen den 17 så träffade jag Ida och Ida på Westfeild, den stora gallerian, under tiden barnen var i skolan. Det har blivit vår lilla mötes plats då alla har så enkelt att ta sig dit och att det är ungefär lika långt för oss alla. Vi träffades där och käkade lunch på Byron, åt hamburgare och sötpotatis pommes, mums! Sen gick vi och kikade lite i affärerna som vanligt och avslutade med att köpa våffla.

Torsdagen den 18: Laundry day!! Torsdagar så tvättar jag och denna dagen så var det min tvätt dag vilket betyder att jag tvättade mina sängkläder och handdukar och inte barnens.
Gick lite tidigare med Iris så jag har börjat extra knäcka genom att samtidigt gå med en annan hund som jag gjort innan, lilla Rosie! Så henne ska jag gå med varje torsdag nu ett tag, fram tills de inte behöver min hjälp längre antar jag. Denna dagen och fick jag också en fin bild på vägen till Hampstead Heath!

Fredagen den 19 så gjorde jag inget speciellt under dagen, gick med Iris som vanligt och hade barnen som vanligt på morgonen och kvällen. Tog en fin bild på Iris med sin nya röda jacka i parken! Hon har börjat få ha en jumper eller jacka på sig nu då hon har blivit trimmad, hon ser ut som en liten råtta, haha.

Sen på kvällen så var det årets första au pair träff, vi träffades på en pub vid Angel station området och det var väl inte det bästa stället att träffa och lära känna nya människor då det var hög musik. Men efteråt så stack jag och tre till vidare till en nattklubb i Shoreditch och dansade lite, skit kul!

Lördagen den 20 så gjorde jag ingenting under dagen men på kvällen så stack jag och Tilly, en ny au pair i mitt område som faktiskt bor på samma gata som jag, till ett gig i camden. Vi såg Meet the Fishermen som jag sett någon gång innan. Det var jätte bra som vanligt!!
Efter giget så stack vi till Mc Donalds och käkade innan vi stack hem.

På söndagen den 21 så gjorde jag heller ingenting under dagen då nästan alla jag kände låg hemma och var sjuka. Men som tur väl så hittade jag tillslut en kompis som kunde träffas på kvällen. Vi stack och gick den här Lumiere rundan som går nu. Man går då en speciell rutt och kollar på ljus föremål och upplysta byggnader. Målet är att hitta alla 20 men vi han nog bara med att se 5-6 innan jag behövde dra mig hemåt.

Andra små uppdateringar:
Jag har börjat plugga spanska igen vilket är väldigt spännande! Har glömt hur mycket jag älskar att plugga språk. Jag går ingen kurs tyvärr då alla kurser jag kunde hitta började kl 19.00 men jag slutar inte förens kl 19.30-20.00. Så jag började använda en app som jag fick rekommenderat en gång i tiden, appen heter Duolingo och funkar jätte bra enligt mig.

Jag har köpt en Sprocket printer som är en liten printer som låter dig skriva ut små söta bilder från telefonen. Till den så har jag köpt en scrapbook som är en book med svarta blanka sidor där jag kan klistra in mins bilder i och skriva datum m.m.
Rolig liten ny hobby som vi får se hur länge jag kan uppehålla.

Jag har köpt en biljett till ännu en konsert som är den 31 Mars, jag ska se Fall Out Boys!! Köpte den utav Julia, kompisen som hängde med hit från Karlshamn, och fick den lite billigare, hela 500 kr bara, så det är ju så värt det!!

Jag har bokat flyg hem i Februari, så kommer åka hem den 9 och åka tillbaka den 18. Kommer bli så skönt att komma hem och vila och umgås med familjen, så mycket det går!

Mer kan jag inte komma på vad som hänt men uppdaterar snart igen!

Dagens citat: ”In order for the light to shine so brightly, the darkness must be present.” - Francis Bacon

Likes

Comments

Innan jag flyttade hit så trodde jag att allt skulle hända i London, jag skulle komma på vad jag ville göra med resten av mitt liv, jag skulle hitta min största passion i livet och framför allt hitta mig själv. Inget av det här har hänt ännu MEN vad som har hänt är att jag varit extremt sjuk..
Från att jag kom hem från Sverige efter jul och efter nyårsafton och efter att jag haft huset för mig själv här i London i 5 hela dagar så slog förkylningen mig med en rak höger i ansiktet. Jag låg sängbunden över hela förra helgen med en taskig förkylning och hög hög feber. Aldrig varit så förkyld innan. Sen gick dagarna veckan efter och när det blev onsdag så mådde jag mycket bättre, jag kunde äntligen andas, bokstavligen kunde jag äntligen andas ut ur min näsa igen efter 5 dagar utav att ha varigt ett snorigt vrak.
Men gudarna tyckte väl inte att de varit grymma nog efter att ha gett mig denna förkylning, så på onsdag kvällen så slår det lock i mitt vänstra öra helt plötsligt. Ännu senare på kvällen när jag ska gå och lägga mig så börjar det göra ont i örat också, så jag har väldigt svårt att somna men lyckas tillslut efter några timmar.
Jag vaknar dagen efter kl halv 7 med den värsta smärtan jag någonsin varit med om och börjar smsa pappa och Googla på öroninflammation och mycket riktigt så var det öroninflammation.
Min värdemamma beställde en Uber till mig och jag åkte till ett Health center där jag fick sitta på drop-in dvs jag satt och väntade över en timme för att få något jag redan visste konstaterat och ett recept på ett öronspray som jag var tvungen att hämta ut. Fick ingen antibiotika. Nästa dag börjar det blöda ur örat så fick åka in och sitta precis lika länge på drop-in och få ett recept på antibiotika som jag hämtade ut.

Men öroninflammation hindrade inte mig från att gå på Westfield, en galleria i Shepherds Bush, i Lördags och se Insidious 3 på bio i Söndags, så levde lite förra veckan i alla fall.

Så fick med andra ord uppleva att vara väldigt sjuk i London och gå på en engelsk läkarmottagning och knapra engelsk antibiotika. Alltid något.
Men är inte riktigt färdig här i London ännu så har fortfarande hoppet uppe om att jag kommer komma på dom sakerna jag skrev i början också.

Au pair livet update:
Det går fortfarande bra i familjen och jag trivs ännu! Jag och den yngsta har kommit mycket närmre varandra och idag så påbörjade vi ett sticknings projekt, så varje kväll innan hon ska gå och lägga sig så kommer vi sitta och sticka tillsammans. Jag har också fått en väldigt bra relation med värdemamman, vi pratar mycket mer och skojar mycket med varandra.

En tråkig grej som har hänt sedan jag slutade skriva här på min blogg är att den au pairen som jag kom närmast här i London i höstas, Lina, åkte hem innan jul för gott. Hon är nu hemma i Sverige och jobbar och ska börja plugga till hösten. Så det känns tråkigt att hon har lämnat och än så länge känns det ganska ensamt.. men det har kommit tre nya au pairer till området så jag ska nog inte känna mig ensam så länge till.

Ska försöka börja blogga igen då några i släkten saknade att läsa det jag skrev här men kommer nog inte bli varje dag, så blir kanske veckoinlägg istället. Ska försöka så gott jag kan!

Dagens citat: ”It's always hard to deal with injuries mentally, but I like to think about it as a new beginning. I can't change what happened, so the focus needs to go toward healing and coming back stronger than before.” - Carli Lloyd

Likes

Comments

I onsdags så var det kanelbullens dag!! Så jag och Lina bestämde oss för att baka en massa bullar när barnen var i skolan. Men innan det så gick vi med Iris och handlade till baket. Jag gjorde hela 38 st kanelbullar och dom blev uppskattade utav barnen och föräldrarna. De var torrare denna gången men de smakade fortfarande gott.
På kvällen sen efter att jag slutar vid 19.30 tiden så stack jag och Lina till svenska kyrkan. Där träffade vi en massa andra au pairer och satt och pratade i en timme. Vi fick också köpa en kanelbulle för 1 pund, men den var inte godare än Linas och mina bullar haha.

I torsdags så var jag hemma större delen av dagen. Torsdag är denna dagen jag varje vecka tvättar antingen mina eller barnens sängkläder och handdukar och det tar en stund. Man ska tvätta, torktumla och stryka.
Men annars var jag som vanligt ut och gick med Iris i en timme.

Fredagen var väldigt lugn. Jag tog den yngsta till skolan på morgonen och sen kl 11 så gick jag och Lina och hjälpte en dam och hennes dotter att flytta. Vi lyfte lådor och fåtöljer och andra grejer upp för två våningar. Kan säga att jag kände det dagen efter, värsta träningspasset var det.
Sen hämtade jag den yngsta på skolan kl 15.30 och sen efter det så var jag i princip ledig. Värdemamman beställde hem Kina mat till hela familjen så jag behövde inte laga mat vilket var skönt.
Runt 20.00 tiden så möttes jag, Lina, Ida A och Felix upp för att käka lite mat. Vi träffades på Warren street station och gick runt och letade efter restauranger och jäklar vad fullt det var överallt. Jag har varit ute och ätit på resturang på en fredag innan men aldrig har det varit så fullt överallt. Vi lyckades efter en halvtimme hitta Spagetti House där vi fick ett bord. Jag åt en Calzone och drack ett glas prosecco, fancy!
Efter att vi ätit så gick vi till 229 venue för att se ett band uppträda. Bandet heter Meet the Fisherman och är ett väldigt nytt band men är skit duktiga! Vi hade såå roligt!

Idag har jag inte gjort så mycket. Jag vaknade vi 11.00 tiden och sen så gick jag och Felix och käkade frukost på Cinnamon Village och japp jag tog samma rätt som jag alltid tar, toast med scrambled eggs och baked beans.
Efter det så har jag bara legat hemma och kollat på film och kelat med Iris.

Ikväll sitter jag barnvakt, vilket jag kommer göra nästan varje lördag nu i tre veckor, och ska snart gå ner och göra pannkakor till barnen.

Dagens citat: "Music is probably the only real magic I have encountered in my life. There's not some trick involved with it. It's pure and it's real. It moves, it heals, it communicates and does all these incredible things." - Tom Petty

Likes

Comments

Så i söndags skrev jag att jag senare på kvällen skulle på jazz café men det blev tyvärr inte av då inga kunde komma. Men däremot så skrev en liten pärla till mig och sa att hon kunde träffas. Pärlan Ida H och jag stack in till Leicester square och satte oss på Steak House och käkade en lyx middag och satt och pratade om allt möjligt, så mysigt!

I måndags så började dagen likadant med massa sysslor osv. Sen gick jag och Lina en runda med Iris och efter det så stack vi till Cinnamon Village och käkade lunch. Så gullig som hon är så hade hon köpt en födelsedags present till mig, fick två bounty barer och ett fint födelsedagskort, blev såååå glad! Vilken fin vän man har hittat här i London ✨

Senare på kvällen så blev det en spontan bio med Lina och Felix (Felix bor också i samma område och är au pair). Vi såg Home again med Reese Witherspoon och den får 7 av 10 stjärnor utav mig. Väldigt mysig film som passar bra efter en jobb dag.

Idag så har det varit en lugn dag. Jag och Lina gick och spelade tennis igen under tiden barnen var i skolan och sen efter det tog jag det bara lugnt, skönt!

Dagens citat: "The greatest gift of life is friendship, and I have received it." - Hubert H. Humphrey

Likes

Comments

Hej hopp idag fyller jag år! Woop Woop 🎉
Tänkte att jag skulle uppdatera lite om vad som har hänt sen senast.

I torsdags hände ingenting jag jobbade hela dagen. Bytte sängkläder och gjorde massa sysslor. Däremot så var Wasp control här för att ta hand om ett getings bo på taket nära den yngstas rum. Det var ju rätt intressant faktiskt då värdemamman hade varit lite dålig på att informera mig om allt för tydligen så hade jag saker som parning permit och en nyckel till ett fönster, men detta hade ju inte värdemamman visat mig så jag stod där några gånger och såg väldigt dum ut.. men jag kommer la aldrig se honom igen så äsch.

Efter torsdag kommer fredag och i fredags så var jag och Lina och spelade tennis i Hampstead Heath i en timma, såå roligt!! Och efter det så gick vi och satte oss på Hampstead Heaths cafe och käkade lunch, jag beställde seafood risotto, mums. När jag kom hem så såg jag att jag hade fått ett fint litet blått paket hit skickat från inte mindre än min lilla mor. Det var min födelsedags present så den fick absolut inte öppnas förens söndag.
På kvällen sen så träffade några tjejkompisar/au pairer i Russel square. De hade hittat ett party med temat 10 Things I hate about you filmen och i den här filmen så är skådespelaren Heath Ledger med (han spelar jokern i Batman) så när vi betalat inträde och fått en stämpel på handen så fick vi en pappersmask med Heath Ledgers ansikte på. Det var en väldigt obehaglig syn när vi alla 8 gick runt med dom på oss men oj så roligt vi hade. Vi blev glittermålade i ansiktet och hann med att sjunga en sång innan vi gick på karaoke maskinen. Och jag kan säga det att jag hittar fortfarande glitter över hela rummet.. kommer ta ett tag innan det blir glitterfritt här. Me så roligt var det.

Sen var det lördag och då var jag i centrala London och träffade Leona som kom hit över helgen!!! Så roligt att se henne igen och också så konstigt att se henne i London!! Vi gick och kollade lite i affärer men pratade mest.
Sen runt 15.00 så var det dags för mig att bege mig hem för att göra mig iordning och tvätta mina smutsiga kläder.
Sen kl 22.00 så träffades jag och Ida A vid Old street station och sen mötte vi upp Leona och company. Sen stack vi till ett ställe kallad Blueberry bar och tog en drink och dansade tills fötterna var ömma. Vi körde också beer pong vilket var roligt.
När klockan slog 00.00 så skrek jag att jag fyllde år och de som främlingar som hörde kom fram och grattade och kramade mig, trevliga engelskmän!

Just nu ligger jag i sängen och vilar efter en sen kväll igår men jag har öppnat min lilla present som jag fick hit skickat och det var en påse gifflar, örhängen och två par vantar, min familj känner mig så väl så. Senare ikväll så planeras det att gå till ett jazz cafe och fira min födelsedag, inte för att vi inte gjort det redan men man vill ju hitta på något på dagen man fyller år liksom.

Dagens citat: "You gotta have life your way. If you ain't losing your mind, you ain't partying right." - Young Jeezy

Likes

Comments

Hallå hallå! Börjar få dåligt med fantasi över vad jag kan skriva på bloggen då jag inte har hittat på något nu på ett tag som kan vara roligt att läsa om. Mina dagar ser alla likadana ut fast i måndags kväll så var jag ute i Brixton efter jobbet en stund. Inte mycket att se på kvällen om man säger så men lyckades hitta ett mysigt ställe med ljusslingor istället för tak, mysigt.

Runt 13.00 så hängde Lina med hem till mig och käkade lite lunch vilket var trevligt, första gången jag tog hem en kompis i huset.

Den yngsta hade med sig en kompis hem efter skolan i måndags och jag bestämde mig för att baka lite med dom. Så vi gjorde en sats med chokladbollar tillsammans, blev rätt kladdigt och stökigt ganska fort. Men det blev goda i alla fall. Så goda att vi fick göra en sats till på Tisdagen.

Tisdagen så hände det inte så mycket var bara hemma och slappade. Värdepappans mamma kom på besök vid 18.00 tiden så jag fick sluta tidigare för dagen. Så jag tog mig tid till att rita lite, men inte på papper nej nej, utan på armen. Helt enkelt mycket roligare.

Onsdag, idag så träffade jag en tjej som heter Moa som också bor i Tufnell Park för andra gången och vi åkte in till centrum till Oxford Street en stund. Där kollade vi lite i affärer och käkade lite lunch och jag spenderade inte ett öre mer än på mat och en present till Leona som kommer på fredag, imponerad av mig själv.
Taggad tills på fredag när Leona kommer! Ska bli så kul att se henne igen!!

Dagens citat: "Every artist dips his brush in his own soul, and paints his own nature into his pictures." - Henry Ward Beecher

Likes

Comments

Ajaj nu har jag missat att blogga på ett par dagar på grund av att jag varit upptagen eller så har det inte hänt något roligt och värt att skriva om.

Som till exempel i Torsdags så gjorde jag ingenting. Jag var bara hemma hela dagen och hjälpte till hemma och tvättade mina egna sängkläder. Däremot så tog jag en bild på en London telefon kiosk när jag var ute och gick med Iris.

Fredag 22 september
Dagen började precis som vanligt med sysslor och jag och Lina var ute och gick med Iris på morgonen. Vi gick också till Sainsburys och köpte lite lunch.
Senare på kvällen så åkte jag och ett gäng andra tjejer till Camden Town för att gå på ett Back to the 90's party. Så vi träffades lite efter 19.00 och gick sedan till en pub som hette The World's End och enligt dörrvakten så var det den största puben i London och sa att vi skulle gå vilse där inne men.... så stor var den inte. Där inne köpte vi en drink, eller två, och satt där och småpratade tills det var dags att dra sig till klubben kallad Electric Ballroom. Musiken denna gången var bättre tyckte jag, det var roligt när man kunde sjunga med. Så vi dansade tills våra fötter värkte och i slutet så var det bara jag och Julia kvar, de två dansgalningarna, på dansgolvet. Runt cirka 02.30 tyckte vi det var dags att lämna och gå och äta något. Jag tog någon stark kebab medansvar Julia köpte pommes och Nuggets.
Jag var hemma igen kl 03.00 och redo för att gå och lägga mig, hela jag var helt slut.

Lördag 23 september
Hela morgonen spenderade jag i sängen och bara tog det lugnt. Kollade lite på youtube osv.
Sen kl 14.45 så stack jag till Camden igen och utforskade med en ny kompis. Camden var jätte häftigt, kändes som man gick runt på en festival med alla matstånd och färgglada väggar överallt. Tog tyvärr inte så mycket bilder då jag hade det för trevligt att jag glömde.
På kvällen sen så var det dags att sitta barnvakt IGEN men det gick bra och var väldigt lugnt. Jag behövde endast laga mat åt den yngsta, där jag kokade lite ravioli bara, och båda pojkarna var hos kompisar så dom åt där och var hemma senare.

Söndag idag så var jag på au pair träff igen och träffade agenturen och alla au pairer. Idag så var det tävling. Så när vi hade träffats i Covent garden så bildade vi lag med 6-7 personer i varje lag och sen så fick vi ett papper på uppgifter vi skulle göra och varje uppgift hade poäng. Uppgifterna var bland annat att krama en polisman, joina ett street performance, hitta och ta foto med någon som hette John, sjunga happy birthday till en främling som fyllde år, klunka och hälla upp sin egna pint med öl och dansa små grodorna runt statyn i Piccadilly Circus. Det var såå roligt och har garvat hela dagen. Däremot så vann vi inte vilket var surt men herregud vad roligt det var!
Och ja förresten innan jag och Lina stack till au pair träffen så gick vi en runda och kollade i Covent garden. Vi gick då igenom den mysigaste gränden med caféer och pubar jag någonsin sett. Det hette Neal's Yard och det var färger ÖVERALLT! Så fint!!
Efteråt så gick vi ett gäng och käkade på Bella Italia och jag köpte en skål med pasta med tigerräkor i tomat sås, mums.

Dagens citat: "Be brave. Take risks. Nothing can substitute experience." - Paulo Coelho

Likes

Comments