VI måste Fira Astrid imorgon!

Innehåller affiliate-länkar
Astrid Lindgren Mugg

Rubriken låter rätt krävande men imorgon lördag den 14:e november är det Astrid Lindgrens födelsedag. Författaren som var en riktig hjälte och kämpade hela sitt liv för barnens rättigheter i samhället. När jag blev mamma längtade jag efter att få läsa Lindgrens böcker för mina barn och få dela berättelserna som jag själv vuxit upp med tillsammans med dem. Många av böckerna kan ha så otroligt gripande partier så att jag under sagoläsningen kunde ha svårt att hålla tillbaka tårarna. Mina barn blev mycket upprörda över hur Lillebror låter Karlsson köra över honom och så har vi njutit av sommaren på Saltkråkan hemma i soffan.

Böckerna innehåller en massa kul citat och Astrid själv har lämnat efter sig många tänkvärda ord. Dessa citat har Design House Stockholm använt för att skapa en kollektion med färgglada muggar som har orden ingraverade. Muggarna ska ses som budbärare som för vidare Astrids värme och visdom. Den mugg jag önskar mig är grå då den har mitt favoritcitat. Det kommer från en debatt författaren deltog i angående barns rättigheter i tidningen Husmodern 1948 "Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv."

Det blir nog så att jag firar Astrid genom att skaffa muggar med citat som passar till var och en av mina nära och kära som julklapp. Tror inte någon på min julklappslista får muggen med texten "All makt åt Tengil, vår befriare!"

Trevlig helg/U

Astrid Lindgren Mugg Orange Det är ingen ordning
Astrid Lindgren Mugg Rosa Tänk för att jag kan
Astrid Lindgren Muggar

Gillar

Kommentarer

Hannakarlzzon
Hannakarlzzon,
Så fina muggar!!
nouw.com/hannakarlzzon
HandlaSmart
HandlaSmart,