Världshejardagen

Innehåller affiliate-länkar

Vet ni om att det är Världshejardagen imorgon den 21:a november? Hade för egen del aldrig hört talas om den förrän idag då jag läste det i en almanacka. Började söka information på nätet och hittade detta i Gefle Dagblad (071228) “Världshejardagen. Innebär att du i fredens tecken ska säga hej till minst tio personer, helst sådana du inte känner sedan tidigare. Infördes 1972 i samband med konflikten mellan Egypten och Israel.” Visade sig att gävletidningen inte hade gjort några större efterforskningar för temadagen. Dagen kom till 1973 efter Jom Kippurkriget som utspelade sig det året i oktober. Det var de två amerikanska bröderna Brian och Michael McCormack som då började skriva till världens ledare om att de ska uppmärksamma deras nyinstiftade temadag World Hello Day och att budskapet är att konflikter måste lösas via kommunikation och ej med våld. Idag deltar 180 länder i att sprida denna tanke den 21/11.

Dagbladet hade helt rätt i att det är en fredens handling dagen handlar om. Allt var och en av oss, som vill uppmärksamma det viktiga budskapet, ska göra är att hälsa på tio personer under dagen. Tur att man kan vinka och säga hej och samtidigt hålla avståndet så man kan fira temadagen trots pandemi. För egen del blir det nog en skogspromenad med hunden imorgon och mys hemma med familjen...hmmm jag kan få svårt att uppfylla kvoten av att hälsa på 10 personer. Måste fundera hur detta ska lösas.

Är man blyg eller hes men vill kunna säga “hej” till folk omkring sig på ett enkelt sätt årets alla dagar, så ska man helt klart satsa på varumärket Design Letters snygga produkter. De har en stilren, lekfull design och massor av praktiska vardagsföremål. Här nedanför hittar ni även en glad T-shirt från boohoo.com.

Trevlig helg/U


Världshejardagen
Vinkande kvinna
Hej
Tygväska

Gillar

Kommentarer