Sno stilen av Greta Garbo

Innehåller affiliate-länkar
Sno stilen av Greta Garbo

På dagens datum den 18:e september 1905 föddes Greta Gustafsson som kom att bli en av tidernas mest kända filmstjärna. Av alla de mängder med bilder som finns av skådespelerskan så är nog den här ovanför en av mina favoriter. Den är tagen när Garbo är närmare 50 år och hon sedan länge lämnat Hollywood bakom sig. Tycker Greta Garbo känns så nutida i detta foto.

Garbo hade liksom andra samtida stjärnor en privat stil som var stilren och praktisk. En klädstil som t.ex. Marlene Dietrich, Katherine Hepburn och en ung Coco Chanel bar. Har tidigare gjort ett inlägg om Dietrich som länkas till HÄR.

Har samlat några bilder där Garbo bär polotröja både på film och privat. För några år sedan auktionerades hennes kläder ut och det verkar som om polotröjan var ett favoritplagg som hon ägde i alla möjliga färger. Till denna topp var det snyggt skurna byxor med hög midja och promenadvänliga skor som gällde. Som ytterplagg valde hon ofta en klassiker som trenchcoaten. Helt klart en stil som funkar lika bra nu som då. Förslag till en garderob som Garbos finner man här nedan med länkar till plaggen under bilden.

Läs mer om Greta Garbo HÄR.

Ha det bra/U

Sno stilen av Greta Garbo

Gillar

Kommentarer