Nakna trädgårdsdagen

Innehåller affiliate-länkar
Nakna trädgårdsdagen

Har ni firat dagens temadag? Då syftar jag inte på Första Maj utan den Nakna Trädgårdsdagen. Här kommer lite information:

Nude & Natural Magazine introducerade dagen 2005. Flera andra organisationer som vill främja en hälsosam syn på människokroppen anslöt sig, men ingen ”äger” dagen. Den lanseras som en dag för ogräsrensning, blomplantering och klippning av häckar. Den är ingalunda en ren ”plojdag”, den skall vara rolig, befriande och ge en reflektion om att ha en mer avslappad syn på våra kroppar. Man blir mera ett med naturen, vinden känns i hela kroppen, grässtråna kittlar lite överallt – allt på ett annat sätt än med kläder på. Det handlar inte om att exponera sig, helst sysslar man någorlunda väl skyddad för insyn i den egna täppan. Text från Allt om Trädgård 2017.

Förutom att det än så länge är på tok för kallt att vara naken i trädgården här i mitten av Sverige, så är det inte riktigt min grej. Trädgårdsintresse finns men jag gör det helst med några skyddande plagg på kroppen även när värmen kommit. Funderade på om trädgårdshandskar anses vara ett redskap när det kommer till att odla och plantera och därmed används denna temadag. För klippa taggiga rosenbuskar och plocka in späda nässlor för att koka soppa kan göra att man kommer naturen en aning för nära. Tipsar om olika typer av trädgårdshandskar här nedan då de är så praktiska ute i rabatt och kompost.

Läs mer om Nakna trädgårdsdagen här

Ha det bra/U

Nakna trädgårdsdagen

Gillar

Kommentarer