Kladdkakor deluxe

Innehåller affiliate-länkar
Kladdkakor deluxe

När det kommer till kladdkaka så är alla årets dagar lämpliga att bjuda på detta bakverk enligt mig. Idag lördag den 7:e november är det helt klart nödvändigt att inmundiga läckerheten för det är nämligen Kladdkakans Dag. Verkar vara en temadag som infördes 2008 av någon mycket smart person. Hittade en bakbok som enbart innehåller recept på kladdkakor (se bild ovan). Kostar endast 99 kr och utgår från grundreceptet och utvecklar därifrån nya idéer. För egen del är jag rätt förtjust i grundreceptet. Tonårsdottern med kompisar testar nya twister på kakan som jag inte riktigt förstår idén med jämt. En av dotterns vänner är glutenintolerant så när de umgås blir det förstås en variant som är glutenfri och den är mycket god. Den glutenfria kladdkakan är en kakmix från Kungsörnen.

Behöver man av hälsoskäl recept som är glutenfria och/eller sockerfria och inte vill använda en kakmix så ska man besöka bloggen Baka sockerfritt by Marja. Där hittar man fem smarriga kladdkaksvarianter. Den sockerersättning som bloggaren helst använder sig av är NICK´S Use Like Sugar då den är lika söt som socker och beter sig vid bakning på samma sätt. Detta innebär att man inte behöver räkna om hela recept för att få rätt smak och konsistens. Låter väldigt praktiskt.

Hoppas ni hittar ert favoritrecept och kan njuta av dagen!

Ha det bra/U

Nicks Use like Sugar
Kladdkaka grädde

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,

Alltså muuuuums för kladdkaka!!! Kram ❤️❤️

nouw.com/happym
joakimramqvisthallin
joakimramqvisthallin,

En av mina favoriter till fika i allmänhet och efterrätt i synnerhet, 👌.. Man kanske ska kop ditt rec och bjuda på vid nästa besök här, låter toppen och mums vad gott dessa är m grädde naturligtvis, /Trevlig kväll.. 😋..

nouw.com/joakimramqvisthallin