Klä dig med konst som inspiration

Innehåller affiliate-länkar
Klä dig med konst som inspiration

Här i bloggen gillar jag att hämta inspiration från bland annat kända konstverk för att sätta samman outfits. Enligt mig är vi alla konstnärer när det gäller hur vi klär oss då vi alla gör val för vad vi sätter på oss. De val vi gör är en levande konstform som vi hela tiden utvecklar och vi är ofta väl medvetna om vad vi vill uttrycka.

Kläder är helt och hållet en konstform när det kommer till modehusens haute couture som visas på catwalken och inte finns i fler upplagor och ofta inte skulle fungera att bära bortanför modevisningens podium, det blir som en konstutställning på ett museum.

För egen del så uttrycker jag nog mest funktionalitet med mitt sätt att klä mig. Men jag gillar hur man kan använda kläder och accessoarer som en palett för att framkalla betydelser som går utöver att enbart skydda kroppen från kyligt väder.

Idag har jag utgått från Henri Matisse målning Marockanskt landskap som finns på Moderna Muséet i Stockholm och inte sjutton är det superdyrt haute couture jag använder för att ge garderoben ett konstnärligt uttryck. Alltsammans finns hos Lindex och blir levande konst då det fungerar att använda vad du än hittar på. Min favorit är scarfen som återtar bladverket i tavlans övre högra del så fint.

Läs mer om tavlan HÄR.

Ha det bra/U

Klä dig med konst som inspiration

Gillar

Kommentarer