Fånga drömmar

Innehåller affiliate-länkar
Pärlor

Behöver ni tips på kreativa saker för barnen att pyssla med nu när många vistas mer än vanligt hemma. Ibland kan det vara praktiskt att ha pysselset hemma för att kunna plocka fram för att komma igång med skapandet. Med ett pysselkit tränar barnen på sådant som ingår i skolans undervisning som läsförståelse och att följa en beskrivning/ritning/instruktion.

Det set jag tänkte tipsa om är ett pärlset för att sätta samman en drömfångare. Allt som behövs ingår inklusive “verktyg” som strykpapper, pärlplatta och nål. Tillverkaren anger lämplig ålder som 6 - 10 år. Självlysande pärlor ingår också vilket ger en kul effekt. Blir en fin detalj att inreda det egna rummet med.

Drömfångare har sitt ursprung hos den nordamerikanska urbefolkningen där det var ett magiskt föremål som kunde sättas upp bredvid sovplatsen och fånga upp ens mardrömmar. Det är en tingest som kommit till för att förbättra livet precis som berättelserna om tomten. Kanske kommer tomten med en drömfångare denna jul. Annars hittar ni pysselkitet HÄR

Hittade en film där drömfångaren sätts samman, finns längre ner.

Ha det bra/U


Pärlset - Drömfångare
Pärlset - Drömfångare
Pärlset - Drömfångare
Pärlset - Drömfångare

Gillar

Kommentarer