Chagall skapar outfit med kärlek

Innehåller affiliate-länkar
Chagall skapar outfit med kärlek


Visst är den härlig tavlan av Marc Chagall som föreställer han själv svävande upp runt över allt tillsammans med sin blivande fru Bella Rosenfeld. Kan titta länge på motivet och förundras över färgernas sammansättning och glädjas över hur lycklig Chagall var då när tavlan målades. Konstnären kom att måla en mängd av tavlor med liknande motiv som beskrev deras kärlek.

Om ni sett den romantiska komedin “Notting Hill” med Julia Roberts och Hugh Grant så kommer ni kanske ihåg att Roberts karaktär ger Grants en äkta Chagall med ett liknande motiv som i detta inlägg, för att berätta hur hon känner.

Försökte sätta samman en outfit utifrån färgerna i tavlan. Det är förstås omöjligt men det blir en ensemble hopsatt med kärlek som utgångspunkt. Kärlek mellan människor, till konst, färg, kläder, film…

Den kärlek som beskrivs är trygg och stadig så plaggen ville jag skulle vara precis så. En skön klänning som är mjukt stickad och med snyggt fall. En värmande dunkappa som klarar tuffa vindar. Stadiga kängor som tar dig dit du ska utan krångel. Väskan som rymmer mer än man tror.

Trevlig tredje advent och lucia/U


Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,

Åh älskar den blå färgen på klänningen! <3

nouw.com/hilma
HandlaSmart
HandlaSmart,

Jag med och den är inte så vanlig

nouw.com/handlasmart