Att drabbas av anorexia

Drabbas av anorexia

Under hösten hade jag en tung period i min viktnedgång. Jag fick tankar i mitt huvud som jag själv inte kunde styra över. Tankarna, de så kallade “hjärn spökerna” tog över min hjärna. Jag kunde inget göra. För mig betyder ordet hjärnspöken = risken att misslyckas.

Det hela började med att jag började väga mig ofta, när det var som värst vägde jag mig 5 gånger om dagen. Hjärnan sa hela tiden du är för tjock, det går för sakta. Du måste öka takten om du inte ska bli kvar som en stor tjockis. Jag tappade liksom kontrollen över mig och min kropp. Jag började trappa ner på maten. Åt inget sött, åt bara lite protien, ville liksom inte bli tjockare, ville ju bli smalare. Och om jag skulle kunna bli smalare, var jag ju tvungen att sluta äta, tyckte min hjärna. Mina vänner och mina familj var på mig hela tiden om att jag var tvungen att äta. Jag sa hela tiden jadå det gör jag, men i själva verket slängde jag matlådorna. De sa också att jag inte fick väga mig mer än max varannan vecka. Nejdå ska inte väga mig varje dag utan varannan vecka. Men vad gjorde jag när ingen såg eller var hemma? Jo vägde mig.

Jag bara tränade och tränade, men stoppade inte i mig någon näring, så jag körde helt slut på in kropp. Jag tappade snabbt fokus och blev ofta irriterat på små saker. Jag var som i en ond cirkel som hade kunnat slutat riktigt illa om jag inte fick hjälp. Det hela kunde sluta i att i jag började utveckla anorexia.


Efter jag haft ett 3 timmars långt samtal med mig att det inte går ha det såhär längre. Att jag måste börja äta igen annars börjar det bli riktigt farligt. När hon sa att jag vill inte se dig såhär, det var då jag fick ett ljus i mitt huvud. Vad fan håller jag på med? jag svälter mig själv för att jag ska bli smal? Det är ju sjukt! För att bli sund och må bra ska man ju röra på sig och äta rätt. Jag hade ju gjort helt fel, men det var mina spöken i min hjärna som hela tiden pratade och styrde. Idag är jag jätteglad att jag kom ur den onda cirkeln jag var i. Tack vare vänner och familj! Alla gör vi snedsteg på livets väg, men det viktigaste är att man kan hitta tillbaka och följa vägen!

Var rädda om varandra och ta väl hand om er, alla behöver vi ibland hjälp, ingen är perfekt eller bäst, alla är vi lika mycket värda! 


Gillar

Kommentarer

JoachimFast
JoachimFast,
Intressant det du skriver! Det är bara att kämpa du är grym:)
nouw.com/joachimfast
hampuslonqvist
hampuslonqvist,
Koko
,
Bra att du lyssnade och kunde få ordning på tankarna innan det blev ännu värre. Kom ihåg att du är stark och bra precis som du är. Tycker du inspirerar och har gjort allt så bra och du förtjänar att må bra. Sund och må bra utan krav. Kram vännen
hampuslonqvist
hampuslonqvist,
Tack så hemskt mycket, värmer i hjärtat att höra! Kram till dig 😊
nouw.com/hampuslonqvist
QueenGniztra
QueenGniztra,
Starkt jobbat att skriva detta tror dom flesta bara tror detta händer tjejer.
nouw.com/queengniztra
hampuslonqvist
hampuslonqvist,
Tack! Ja så kan det vara, men därför det är så viktigt att de även kan hända killar. Ha de fint!
nouw.com/hampuslonqvist