Hur viktigt är det att tänka på sig kost och hälsa för att passa in i samhället? Är det modellerna som visar hur människornas kroppar ska vara byggda eller är det egentligen deras kropp som är "felbyggd" och fantasiskapad som ideal? Varje dag går jag igenom shoppingcentret "Nordstan" som ligger vid centrala Göteborg. Har du någon gång tittat in genom skyltfönstret och sett en stor bild på en plusmodell? Bara i de affärer som säljer kläder för större människor. Varför är inte alla kroppar välkomna i vårt samhälle?

Medierna bestämmer och publicerar reklambilder med vackra, smala, blonda, vita kvinnor. Nu för tiden har det blivit lite av en trend att äta hälsosamt och gå runt i träningskläder fast du inte ska träna, allt för att se hälsosam ut. Men påverkar dessa trånga träningsleginsen och äpplet i handen samhällets syn på dig om du ändå är överviktig? "Hon försöker", "Hon ska börja om sitt liv", "Hon tänker på sin hälsa". Att säga en sak och göra en annan är två olika saker. Jag vet att det kommer komma en hög med nya människor till gymmet efter nyår med målet att börja om och nå nya mål men nästan alla försvinner efter två månader. Det är otroligt viktigt att du ställer in dig på att lyckas, att vilja och kämpa.

Jag vill att alla håller en sund och frisk inställning till sin kropp och respekterar varandra. Men för att kunna respektera andra måste du kunna respektera dig själv. Du är unik och ingen är som dig, var stolt över vad du gör och vill. Ha åsikter och tankar, det är inget fel med stora drömmar. Så innan 2015 är slut ställ dig framför spegeln eller skriv ner, eller varför inte bara skrika ut allt du är bra på. Du är du och så är det bara. Ingen är perfekt eftersom alla har olika bilder och tankar om den perfekta människan. En nära vän till mig sa en gång "Min pojkvän är inte den finaste enligt många, men har är finast för mig". Något jag tyckte var underbart att höra. Alla vill inte få de där stora musklerna, vissa vill bara få en platt mage. Vi alla har olika mål och det är sjukt viktigt att vi respekterar varandra fast vi inte tycker detsamma. För tänk om allt hade varit likadant, ingen hade varit speciell. Några personer gillar att ha nyårs löften andra inte, jag är en som inte har några löften men jag vill alltid ha ett mål med min träning. Hur du än är eller fungerar ska du komma ihåg att det är ditt liv, dina val.

Vad är din identitet och hur vill du att folk kommer ihåg dig? Så nästa gång du går förbi det där skyltfönstret, titta på spegelbilden som bildas. Det är du. Vem är du? Låt aldrig folk trampa ner på dig. Och kom ihåg, att säga en sak och göra en annan är inte samma sak. Låt 2016 bli ditt år.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Min 24 december.

Jag älskar att vakna upp på julafton. Är det bara jag som vaknar snabbare om jag vet att det kommer bli en rolig dag? Klockan 8 tog jag med familj båten till farmor och farfar, där det blev frukost med pappas släkt. På eftermiddagen åkte jag och min syster till en resturang, allt för att inte äta julmat. Jag har verkligen svårt med julmaten då det är mycket jag har svårare för/inte gillar, gröt, saffran, skinkan, sill, julmust som exempelvis. Därför tycker jag det räcker att jag äter julbord en gång vart år. Vi ser även Kalle och hans vänner under middagen. Det är riktigt mysigt när hela restaurangen sitter och säger samma repliker i takt med varandra. Detta blev tredje året vi var där så det börjar bli en tradition. God jul på er!

Likes

Comments

Hoppas du haft en underbar dag så här innan julafton. Själv har jag haft så kallat "hemma spa" i våran bastu som vi delar med de andra i byggnaden. Kanske inte så lyxigt men otroligt mysigt. Blev en ny hårfärg, blondare. Riktigt nöjd💁🏼

Det är så sjukt viktigt att vila. Inte minst för att du ska orka med att prestera i gymmet eller träningen, utan även under en lång dag. Sömnen spelar en viktigt roll för våran hälsa då vi behöver återhämta oss och kunna bearbeta intryck. Skickar med 3 tips för en bättre sömn:

1. Varva ner 1-2 timmar innan du väl ska lägga dig. Det är viktigt att vara avspänd och lugn då du ska sova.

2. Tänk inte på problem och stress precis innan du ska sova. Försök ta itu med detta innan du lägger dig.

3. Undvik att se på tv, mobil eller arbeta i sängen. Jag vet att det kan vara mysigt men inte precis innan nattdags. Sängen ska vara en mysig plats där man ska vila och slappna av.

Under eftermiddagen var jag i stan och fixade de sista julklapparna. Vet du hur svårt det är att köpa klänning till din hund när de är slut i djuraffären? En klänning blev det, (från leksaksaffären) som hon ska ha under julfrukosten i morgon som vi alltid äter med pappas släkt. Hur firar du jul?

Just nu sitter jag framför TV med julfilm och myser. I morgon är det julafton. Önskar bara snön kommer snart, riktigt snart. 😍

Likes

Comments

Hej!

Mitt namn är Linnéa Hamnedalen en 16:årig tjej från staden Göteborg. Jag är glad och spontan tjej som älskar att vara med vänner och familj. Många timmer går också åt att se på Frölunda och Blåvitt. Men mitt stora intresset är cheerleading och att vara på gymmet.

När jag var liten, runt 9 år fick jag blogg. En ålder många kanske reagerar på, men i samma ålder fick jag veta att jag har dyslexi. Jag vägrade skriva och det ända som fungerade var när mamma skaffade blogg åt mig. Hon läste mina inlägg och berömde mig. Detta fick mig att börja skriva eftersom jag fick skriva om vad jag gillade. Inte som en skoluppgift, hehe. Med åren har jag lärt mig att det bara är så jag är, jag kan inte bli av med dyslexin hur mycket jag än vill. Men just det här men bloggen har jag saknat. Att få skriva mina tankar och åsikter.

Min bakrund. Det här med träning och ledarskap har alltid varit roligt och något jag gillat. Jag har tränat så länge jag kan minas, började på exempelvis gymnastik när jag var tre år. Blev hjälptränare i tidig ålder och år 2014 blev jag utvald till en av Skånes bästa ledare. Något jag är extra stolt över.

Just träningen har fått mig att växa som person. Eftersom jag inte haft så lätt i skolan med tanke på min funktionsnedsättning, trivs jag i träningshallen där jag slipper tänka på all skolstress och bara njuta. Ett ställe jag trivs på och ett ställde jag vill tillbringa tid. Jag går nu första året på gymnasiet där jag läser om just träning och ledarskap. Där jag blir utbildad PT om vi har tur. 😉 Vilket min blogg kommer handla mycket om eftersom träning är något jag älskar. Hoppas ni vill fortsätta läsa.

Trevlig kväll på er.

Likes

Comments