Search

Godkväll fina ni, har ni haft en mysig helg?
Att göra hemmagjord twix är ju så enkelt. Att det dessutom går att göra en liten snällare variant som smakar minst lika gott gör det hela lite roligare. Denna gång har jag valt att göra min Twix i en springform - Just för att det passar bättre som efterrätt. En lite tunnare kaka än vanligt men SÅ god och med en klick grädde blir det magiskt.
Två saker att tänka på:
Det är viktigt att låta varje del av kakan svalna helt innan ni "sätter ihop" de olika delarna.
Kakan bör göras dagen innan då den blir bäst om den får stå i kylskåpet över natten.

Till botten
Du behöver:
100 g smör
1 dl majsmjöl
2 msk kokosmjöl

Gör såhär:
Smält smöret - Vänd ner majsmjöl och kokosmjöl.
Blanda till en jämn smet.
Klä en botten på en springform (16 cm) och tryck ut smeten.
Baka i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter eller tills kakan fått färg.
Viktigt att ni låter den svalnat helt innan ni rör den. Gärna i kylen någon timme.

Kola
Du behöver:
1 dl vispgrädde
25 g smör
2,5 msk kokossocker
1 krm vaniljpulver

Gör såhär:
Koka upp samtliga ingredienser - När kolan börjat koka sänker du värmen så att den endast sjuder.
Låt sjuda i ca 25 minuter på låg värme.
Låt kolan svalna i kylen.

Avslutning
Du behöver:
50 g choklad (utan tillsatt socker)

Gör såhär:
När både kakbotten och kolan svalnat så häller du försiktigt över kolan i samma springform som kakbottnen.
Smält chokladen och fördela jämnt över kolan.
Låt stå i kylen över natten.

Likes

Comments

Jag har fått lite önskemål om recept på hemmagjort bröd. Jag tycker allt att det bästa brödet är det som går fort att baka men fortfarande smakar lika gott som vanligt jäst bröd.
Dessa bananfrallor kan vara det bästa frukostfrallorna som finns då du får i dig banan, havregryn och yoghurt på samma gång. Dessutom vet man precis vad det innehåller, bättre blir det inte. Dom är givetvis glutenfria!

Till 5 stora frallor
Du behöver:
1 banan
2 dl naturell yoghurt
2,5 dl havregryn
2 dl bovetemjöl
2 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
0,5 dl kokosolja
Flingsalt

Gör såhär:
Mixa bananen med yoghurten.
Mixa havregrynen till små korn och blanda samman med resterande torra ingredienser.
Smält kokosoljan.
Rör samman banan/yoghurtblandningen med alla torra ingredienser till en jämn deg.
Rör tillsist ner kokosoljan.
Klicka ut 5 lika stora frallor på ett bakplåtspapper.
Baka i ugnen på 200 grader (varmluft) i ca 22 minuter.

Likes

Comments

Hej fina ni! Hoppas allt är bra?
Jag har så länge jag kan minnas älskat Skumraketer och Mums Mums. Att kombinera detta med en chokladfudge (som dessutom är SÅ enkel att göra) blev drömmen för mig. Detta slår alla skumraketer och mums mums i världen, utan tvekan.
När jag tidigare har gjort skumraket eller liknande så har jag använt mig av sötströ. Det har givetvis blivit sött men jag tycker inte att konsistensen har blivit riktigt lika bra som den blev denna gången - Då jag använde mig av inget mindre än sukrin melis!

Fudge
Du behöver:
6 färska och urkärnade dadlar
2 msk grädde
50 g mörk choklad (utan tillsatt socker)
2 msk kokosolja

Gör såhär:
Mixa dadlarna med grädden.
Smält chokladen och kokosoljan - Låt svalna och mixa sedan ner med dadlarna/grädden.
Smeta ut smeten i en klädd brödform eller liknande.

Skumraket
Du behöver:

2 äggvitor
0,5 dl sukrin melis
2 gelatinblad
1,5 msk varm grädde
60 g choklad (utan tillsatt socker)
Riven kokos till topping

Gör såhär:
Vispa äggvitorna och sukrin till ett hårt skum.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten tills de mjuknat.
Krama ur vattnen från gelatinbladet och rör snabbt ner i den varma grädden.
Häll försiktigt ner grädden i äggvitorna samtidigt som du vispar hastigt.
Fördela jämnt över fudgen och låt stå i kylen - ca 1 timme.
Smält chokladen och häll försiktigt över skumraketen.
Toppa med kokos och låt stå i kylen tills chokladen stelnat helt.

Likes

Comments

God eftermiddag fina ni!
Har ni haft en mysig söndag? Jag sitter i skrivande stund på tåget hem till Göteborg. Jag har varit så nervös, spänd och exalterad inför denna helg i Stockholm. Ni vet den känslan när man kan äntligen kan slappna av efter något man varit så nervös och spänd inför? Typ som efter en arbetsintervju till ett jobb man verkligen vill ha? Och efter just den intervjun så känner man sig så nöjd och glad med vad man presterat? Så känner jag nu. En sådan härlig känsla!
(Jag har alltså inte varit på någon arbetsintervju! Jämförde endast känslan)

Idag har jag i allafall varit på en fantastiskt mysig brunch som Da Carla och Keramikerna höll i. Det var så härligt att få träffa folk som tänker lite lika dant när det kommer till bakning och mat. Just att det går att ta fram SÅ mycket gott som inte innehåller massa konstigheter. 

Jag älskar att testa nya saker när det kommer till matlagning och bakning. Speciellt när det kommer till olika mjölsorter eller liknande. Alltså, mina reaktion efter att ha testat Da Carlas vegenska tortillabröd? WOW. Vill ni veta vad dom är gjorda på? Kamutmjöl! Bästa Freja som gjort iordning all mat och lyckats så bra!

Här serverades även mina Snickersrutor som är gjorda på deras quinopuffar, riktigt goda!

Kolla in porslinet? Så himla vackert och jag blev kär i färgerna! Förstår ni att dessa är helt handgjorda? Tjejerna som driver Keramikerna är så otroligt duktiga.

Jag hoppas ni får en supermysig söndag med massa mys!

Likes

Comments

Fina ni, jag vill börja med att önska er alla en mysig start på helgen!

Jag befinner mig faktiskt i Stockholm denna helg. Jag kom redan igår kväll då jag hade en hel dag med Barebells idag. Så vad har vi gjort? Jo vi har bakat i mängder! Jag fick inte bara göra det jag älskar mest utan även träffa så mycket härliga människor. Jag kommer förklara allt lite mer utförligt i ett annat inlägg där ni även ska få ta del av mitt recept som jag tagit fram på deras Fudge Milkshake. Ni kommer garanterat att älska det! Jag stannar ända tills på Söndag då det väntas brunch med Da Carla & Keramikerna! Vet ni något mysigt café jag måste besöka? Jag har varit i Stockholm en gång innan så alla förslag mottages!

Nu till ett superenkelt och ganska givet recept? - Nämligen en gammal hederlig morotskaka. Det är ju garanterat något som alltid går hem! Att den dessutom är fri från gluten och tillsatt socker gör det hela liiite bättre!

Du behöver:
2 ägg
3 msk sukrin
1,5 dl yoghurt
25 g smör
2 finrivna morötter
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl mandelmjöl
1 msk kanel
1 msk kardemumma
2 tsk bakpulver

Gör såhär:
Vispa ägg och sukrin poröst.
Smält smöret och tillsatt detta samt yoghurten i äggblandningen.
Blanda samman alla torra ingredienser och vänd ner detta i smeten - Vispa till en jämn smet.
Vänd ner morötterna - Blanda till en jämn smet.
Häll smeten i en smord ugnsform (16 cm) - Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
Låt svalna helt.

Frosting
Du behöver
:
1,5 dl mascarpone
2 msk philadelphia
0,5 dl Sukrin Melis
1 krm vaniljpulver

Gör såhär:
Vispa upp mascarpone och Philadelphia.
Tillsätt resterande ingredienser.
När kakan svalnat så brer ni på frostingen - låt stå i kylen i ca 1 timma innan servering.

Likes

Comments

Alltså jag måste börja med att säga WOW!
Jag har varit på denna bloggportal i 4 dagar och ligger redan på förstaplats i mat & receptkategorin? Tack, tack och tack! Ni är helt fantastiska!

Ett riktigt populärt recept här är mina Delicatobollar, vilket är fullt förståligt då dom är SÅ goda!
Jag har gjort en liten godare och nästan roligare variant på dessa - Nämligen Delicatorutor. Det är en helt vanlig sockerfri-chokladbollsdeg med chokladfyllning i mitten. DRÖM så gott det blev!

Till 8 mindre bitar
Chokladbollsdeg
Du behöver:

50 g rumsvarmt smör
8 dadlar (färska och urkärnade)
1,5 dl havregryn (glutenfria)
3 msk kaffe
2 msk kakao

Gör såhär:
Mixa havregrynen till små gryn.
Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en jämn deg.
Tryck ut hälften av degen i en klädd matlåda och ställ in i kylen.

Chokladfyllning
Du behöver:

50 g choklad (utan tillsatt socker)
2 msk kokosolja
1 msk kokosmjöl
Kokos till topping

Gör såhär:
Smält choklad och kokosolja - Tillsätt kokosmjölet.
Häll chokladblandningen i över chokladbollsdegen i matlådan - Ställ in i kylen.
När chokladen stelnat så plattar du ut resterande chokladbollssmet över chokladen.

Skär upp i önskade bitar och doppa i kokos.
Varning för kladd! Haha ja, för det kan vara lite svårt att trycka ut degen. Testa att blöta ner händerna lite innan.
LYCKA TILL!

Likes

Comments

Okej vänner, det finns ju SÅ mycket olika semmelsorter nu förtiden. Men, har ni testat semmelgrottor? Jag har faktiskt ingen aning om detta ens existerar (fick inga träffar på google). Det blev i vilket fall riktigt, riktigt gott och jag är galet nöjd med resultatet. Tänk att bjuda era vänner, kollegor, familj på ett par semmelgrottor? Hur roligt? Och ja, dom smakar faktiskt så som en semla ska göra men med en liten knaprigare konsistens.

Till 8 stycken
Kakdeg
Du behöver:
100 g rumsvarmt smör
1 dl majsmjöl
1 dl kastanjemjöl
2 msk honung
2 msk sukrin
1 msk kardemumma
2 äggulor (spara en äggvita)

Gör såhär:
Nyp samman smör, majsmjöl, kastanjemjöl, honung, sukrin och kardemumma.
Tillsätt äggulorna och knåda till en jämn deg - Låt vila i kylen ca 30 minuter.
Rulla till 8 lika stora bollar och tryck ett hål med tummen - Grädda i ugnen på 200 grader i ca 11 minuter.
Oroa er inte om hålet i kakan försvinner en aningen i ugnen. Detta går att ordna direkt när kakorna kommer från ungen då dom fortfarande är lite mjuka. Använd bara en sked och tryck försiktigt tillbaka hålet i kakan.
Viktigt att ni låter kakorna stelna och svalna helt innan ni flyttar dom.

Fyllning
Du behöver:

1 äggvita
1 dl mandelmjöl
2 msk sukrin
1,5 dl vispgrädde

Gör såhär:
Rör samman mandelmjöl och sukrin med äggvitan.
Fyll varje upp varje hål i kakorna med mandelmassa.
Vispa grädden och spritsa på kakorna.

LYCKA TILL!

Likes

Comments

Ja, en kaffedröm! Det är precis vad denna kakan är - En dröm för alla kaffeälskare!
Den blev SÅ god och jag är riktigt nöjd med resultatet. Kakan blir absolut bäst om den får stå i kylen över natten så glasyren får stelna och smakerna sätta sig.
Jag hoppas och är nästan övertygat om att ni kommer älska den!

Kaffekaka
Du behöver:

1 ägg
1,5 msk sukrin
0,75 dl mjölk
0,5 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
3 msk kallt kaffe
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
25 g choklad (utan tillsatt socker)

Gör såhär:
Vispa ägg och sukrin poröst.
Tillsätt mjölken.
Blanda samman alla torra ingredienser och tillsätt i ägg/mjölsmeten - Blanda till en jämn smet.
Hacka chokladen och vänd ner i smeten tillsammans med det kalla kaffet - Blanda till en jämn smet.
Häll smeten i en smord springform (16 cm) och grädda i ugnen på 175 grader i ca 12 minuter.
Låt svalna.

Glasyr
Du behöver:
50 g smör
3 msk sukrin melis
2 msk vispgrädde
2 msk kallt kaffe
1 msk kakao
1 msk honung

Gör såhär:
Smält smöret och tillsätt resterande ingredienser.
Blanda till en jämn smet och häll över den avsvalnade kakan.
Låt stå i kylen över natten.

LYCKA TILL FINA!

Likes

Comments

Godkväll fina ni!
Ser ni skillnad på bloggen? Efter många, många timmar så flyttades alla recept/inlägg hit istället, till en bloggportal. Jag hade nämligen min blogg på Wordpress tidigare. 
Det var en utmaning att flytta allt hit, minst sagt haha (Oteknisk och otålig som man är). Men så värt, det känns helt rätt! 

Allt annat kommer vara som vanligt - massa goda recept, bilder och bakglädje!

Hur firar vi detta? JO med världens godaste biskvier - Nämligen chokladbiskvier! Jag har valt att använda mig av philadelphia istället för att få en lite friskare smak, det blev SÅ gott! Givetvis utan gluten och raffinerat socker.

Till 8 stycken
Mandelkakor
1,5 dl mandelmjöl
2 äggvitor
2 msk sötströ

Gör såhär:
Blanda samman samtliga ingredienser.
Klicka och platta ut 8 lika stora "kakor".
Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter, tills kakorna fått en fin färg.
Låt svalna.

Fyllning
100 g rumstempererat smör
150 g philadelphia
4 msk sötströ
4 msk kakao
3 msk kallt kaffe
50 g hackad choklad (utan tillsatt socker)
100 g choklad att doppa biskvierna i (utan tillsatt socker)

Gör såhär:
Vispa upp smör och philadelphia.
Tillsätt sötströ, kaffe, kakao och den hackade chokladen - vispa till jämn smet.
Bre på chokladfyllningen på mandelkakorna.
Smält chokladen och doppa ner biskvierna. Låt stå i kylen tills chokladen stelnat helt.
(Biskvierna kan behöva stå och stelna till sig lite i kylen innan ni doppar ner dom i chokladen)

Likes

Comments