Att be om hjälp är nog bland de svåraste sakerna att göra enligt mig. På något konstigt vis är jag alldeles för stolt och vill klara av det mesta själv, eller stolt kanske är fel ordval.. snarare att jag i mångt och mycket bara VILL klara allt själv på egen hand och inte känna att jag behöver någon/några andra människor i mitt liv. Jag förstår mycket väl att det kan vara en mindre bra tanke, men jag vill inte känna mig beroende av andra, jag har själv gjort mina val i livet, och därmed skall jag klara av dessa för egen maskin. Efter ett telefonsamtal med min pappa ikväll började jag reflektera över just det där med att sällan eller snarare aldrig be om hjälp. Samma sak påpekade min far för några månader sedan. "Alla ber om hjälp utom du" , vad kan det bero på? Självständighet, förmågan att lära sig att klara av saker själv eller åtminstone försöka. Jag vill inte känna att jag inte kan renovera, sätta upp lampor, eller hyllor utan att behöva be om hjälp, och framförallt inte be om barnvakt till mina barn. Jag har själv satt mina barn till världen, därmed är det mitt ansvar att ta hand om dem även om det innebär att mina studier kommer i kläm (vilket jag också själv valt att studera), så att ta hand om mina barn går före mycket annat. Familjen först. Oavsett!

Men.. jag ska träna på och jag ska försöka bli bättre på att be om hjälp när jag verkligen behöver, man är trots allt ingen människa med superkrafter.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hade fina JW över på dagen för studier, trots den ihållande huvudvärken som inte ger med sig eller som värktabletter biter på så har det ändå resulterat i att få en hel del gjort gällande plugget. Och än är dagens studier inte förbi, möte kl 19 för grupparbetet. Alltid lika spännande att ha grupparbete med folk som bor kors och tvärs över landet och lyckas få ihop en tid och dag där det passar alla.

Tog ett avbrott från allt för att hämta min nya tv, den trevliga postnords gubben tyckte däremot att det var konstigt att lilla jag skulle åka och hämta en tv alldeles själv. Men den lilla gubben skall inte underskatta varken mig eller kvinnor minsann! Kastade in tvn i bilen och for hem. Sjukt nöjd faktisk, ser äntligen undertexterna på tvn när jag ligger i soffan. God kväll och på återseende!

Likes

Comments

Förra veckan rullade på i all hast, förskola.. plugg, stök och allt som hör livet till. Äntligen friska barn och alla rutiner är i vanlig ordning igen.

Albin har länge pratat om att fara iväg och bada på badhuset, nu var det ett bra tag sedan jag tog honom och Alva dit.. så igår var dagen D då badhuset stod på schemat. Jag är varken en fisk i vattnet eller känner mig speciellt bekväm med badhusmiljöer men ack så kul vi hade och glädjen som växte hos barnen. Värt det tusen gånger om! Så nu smider jag och barnen planer på att besöka Paradisbadet nästkommande barnhelg om nu dom håller sig friska och krya.

Precis lämnat barnen på förskolan för en vecka ifrån varandra, nu får man längta ihjäl sig en hel vecka innan familjen är komplett igen. Bortsett från att sakna barnen så är det ändå en hel del saker att se fram emot den här veckan utöver allt vardagliga. Vi syns när vi syns!

Likes

Comments

Äntligen är snart Göteborgs vistelsen över och det vankas hemfärd i morgonkväll med natt tåget. Återstår att se om tåget tar oss ända hem eller om vi får lösa skjuts från Sundsvall beroende på hur tågen går. Hemma väntas det en översnöad bil att skotta fram.. mindre trevligt kanske.

Idag blev min mor utskriven från sjukhuset, så har sällskap på hotellet igen. Nu är det bara att hoppas att smärtlindringen och allt tar oss till hemmaplan utan några konstigheter.


Likes

Comments

Som rubriken lyder så styrde kosan oss till Göteborg, mamma och jag. Efter över ett års väntan på operation att ta bort tumören som växer på ena njuren, att det skall vara så svårt att fler sjukhus utrustas med den där roboten och att inte fler läkare har den kunskapen är faktiskt helt ofattbart. Sveriges sjukvård sägs ju ändå vara något vi skall vara stolta över. Men.. operationen gick som planerat och mamma mår bra. Det är huvudsaken! Nu är det bara att hålla tummar och tår att det inte uppkommer några komplikationer så vi får åka hem om några dagar.

Inser verkligen vad liten man känner sig i en stor stad, bo själv på hotell, att äta helt ensam och att vandra runt i stan och hoppas att man hittar tillbaka till hotellet. Spännande!

I morgon skall jag passa på att träffa en saknad vän, Jessica... vi har inte setts sedan sommaren 2014 så det är verkligen på tiden. Det blir aningen spännande att se om jag väljer rätt buss och hamnar på rätt ställe, det återstår att se, men man är ju inte den som är den!

Likes

Comments

När allt känns sin ett stormigt hav och man inte ser en enda väg framåt för vågorna sköljer över dig gång på gång, försök fokusera på den där lilla ön där borta.. stanna till och ta ett djupt andetag och samla kraft. Tillslut kommer du kunna ro allt i land. Även om ditt skepp kantrat av vågorna och du seglat i motvind så är ingenting omöjligt, bara du tror på dig själv. Summan av kardemumman; Nu är allt över. På riktigt. 

Likes

Comments

Gårdagens middagsbjudning gick helt suveränt. Glada barn och glada magar, precis som det ska vara. Därefter anslöt sig några fler vänner och vi avrundade kvällen med sockerstinna barn och sällskapsspel. En härlig, kravlös lördag precis i min smak. Idag har dagen spenderats i Ö-vik, och det var absolut inte fy skam det heller. Trötta barn som sov hela bilresan hem, innan middagslagning och kvällsmys återstod i soffan. I morgon åker hjärtegrynen till deras far, och jag skall roa mig med att packa väskan för att åka söderut i ett par dagar. Göteborg är destinationen. Om än inte för trevliga omständigheter som kosan styr oss dit.

Vi hörs när vi hörs!

Likes

Comments

Veckan har hitintills varit riktigt fin, även om den inte blev som tänkt. Halvsnoriga barn, och sämre nätter har veckan bjudit på. Men det innebär att jag har haft mer tid med barnen att bara mysa och att vi haft all tid i världen att bara rå om varandra.

Igår tog vi oss i kragen och klädde på oss för att gå till närområdets spolade is för att åka lite skridskor och umgås med vänner, isen ska vi inte tala om.. hej och hå! Men både jag och barnen fick oss en åktur åtminstone och som avslutning en fin filmkväll tillsammans.

Ikväll däremot vankas middagsgäster och hemgjord pizza på menyn till barnens förtjusning, och morgondagens äventyr blir också något spännande att se framemot!

Likes

Comments

Som jag tidigare nämt så känner jag att mitt sovrum behöver bonas om en aning. Just nu känns det bara kallt och stelt. Planerat att göra lite mindre renoveringar och bygga en sänggavel då slog det en gnista inom mig. Som i sin tur har fått lite mer syre och är på väg att tändas.

Nu har jag funnit en alldeles ypperlig dörr, för hundralappen att göra en sänggavel av. Färg skall inhandlas, och jag ska finurla med hjälp av kanske mer kunniga människor än mig själv hur man på ett enkelt och smidigt sätt kan sätta upp den sjukt tunga dörren på väggen utan att göra allt för stor skada på både dörren och väggen. Frågan är om man skall behålla sängborden därefter, eller använda sig av exempelvis sockerlådor. Sänglampor på väggen? eller sänglampor som kläms fast på dörren. En sängkappa på sängen vore vackert till. Ja.. får fundera ett tag till.

Likes

Comments

Helgen har verkligen haft den känslan av att vara fri som en fågel, att bara spontant kunna göra det som faller en in utan att behöva reflektera tusen gånger innan om det. Att bara få vara. Inte behöva göra en sakframställan över det man gjort under helgen.

Jag vill bara, bara vara
Slippa tänka och förklara

Nu är det måndag, och barnen hämtades på förskolan tidigare för Albins 5års kontroll. Duktig kille som klarade alla saker och sprutan med bravur. Gjorde inte ens en liten grimas. 122cm lång kan han nu stoltsera sig fram med, inte så långt kvar innan min lilla pojke kommer växa ikapp mig. Albin fick även välja middag, kontrolldagen i ära och då fick det bli Mc Donalds. Kvällen har spenderats med mys och lek, precis som måndagar skall vara. Bara vi tre och ta igen den tiden som vi varit ifrån varandra.

Nu sover hjärtegrynen gott i varsin säng sedan halv åtta snåret, jag har packat i ordning förskoleväskorna och ställt i ordning för morgondagen. I morgon vankas det även Sundsvall och universitetet för min del, så det blir en okristligt tidig morgon. Tur jag har en fantastisk familj som kan ställa upp med hämtningar på förskolan när jag har obligatoriska föreläsningar till sent.

Likes

Comments