Vildmarksvägen

Vaknade till ännu en solig morgon. Vår färd på Vildmarksvägen tog sin början. En väg vi ska köra från Strömsund via Stekenjokk till Vilhelmina. Ville komma iväg snabbt. Bestämde oss för att handla i Gäddede.

Ägarinnan var på väg att stänga för att övervintra i Stockholm

Vi vill fika och gick in på Lanthandeln och café i Lidsjöberg, men caféet var stängt och affären skulle slå igen för säsongen. Vi blev tipsade om att det fanns björn i skogarna. Ägarinnan hade sett tre i år. En i sin trädgård och två på vägen. Sedan kom en man och ville panta burkar. Han hade precis sett en björn vid Hällingsåfallet. Dit skulle vi ju….

På väg till Hällingsåfallet

Körde sakta på hålig grusväg i 28 km. Men det var det värt. 40 m högt fritt fall och 800 m kanjon med höga branta sidor. Mäktigt. Visste inte att sådana naturfenomen finns i Sverige.

En magisk upplevelse, men vi hittade ingen björn. Det var nog tur.

En kanjon som påminner mig om filmen Den sista färden. Inga mer likheter.

Natten tillbringade vi vid en parkeringsplats i direkt anslutning till vägen. Det är mörkt. Långt borta ser vi ljus som blinkar. Vad är det? Kommer det närmre? Rör det sig? Är det en bil? Då borde den närma sig snabbt. Nu passerar en bil oss. Men det syns fortfarande ljus långt borta. Ett UFO, nej denna gången var det nog trots allt bilar.

Gillar

Kommentarer