Ställplats i Sandkvie

En ställplats kan ligga naturskönt eller mitt i ett stadscentrum. Sandkvie tillhör det förstnämnda.

Vi lämnar Sudret och kör norrut. Här hittar vi en ställplats i Sandkvie. Som vanligt kommer vi fram när det är mörkt. Vi ställde oss med utsikt mot det stora fältet och havet. Under natten friskade vinden i och Plåtis skakade. Tänkte att nu tar gasen slut mitt i natten. På morgonen vaknade vi till ett skådespel. Två örnar svävar över fältet. Ivrigt jagade av mindre fåglar. Plötsligt dyker en örn mot marken. Kommer upp med något i klorna som den efter en stund i luften släpper mot marken. Wow! En fågel fick sätt livet till.

Naturen vid Sandkvie är speciell.

Senare får vi reda på vad som hände. Det var inte en fågel som dog, det var fiskrens. Det var ställplatsens ägare som talade om vad som hände. Han var ute kvällen innan och fångade 118 flundror.

Han berättade att han öppnade anläggningen 2007. Idén kom från ett besök hos en bonde i Skåne två år tidigare. Då fanns det inte många ställplatser i Sverige men däremot var de vanligare i Tyskland. Idag finns det ett stort antal platser från norr till söder. Alltifrån mycket enkla till de med full service.

Allan låg i framkant när han startade sin ställplats.

Gillar

Kommentarer