Sista etappen

Ställde klockan som vanligt på 06:15. Ville komma fram så att jag kunde handla i Karosuando innan dom stängde. Första gången under resan försov jag mig. Vaknade 09:40. Det är visserligen nio mil cykling men jag bedömde att det inte var några problem. Just då var det två saker jag inte visste, dels att jag skulle komma att få kraftig motvind hela dagen och dels att sträckan var mycket kuperad. Mest uppför.

När jag kört en mil förstod jag att detta skulle bli tufft. Det blev negativa vibbar. Kände mig stressad för att jag försovit mig. Då började jag ett högljutt samtal med mig själv. - Håkan, detta är den sista dagen som du får cykla i denna underbara natur. Ta den tid du behöver. Ska du verkligen avsluta resan med att gnälla och beklaga dig? Jag förstod att min inre röst hade rätt. Njut! De sista fyra milen var riktigt jobbiga. Långa, långa raksträckor. Inga hus. Inga bilar. Kallt. Motvind. Uppför. Det är nog första gången jag blivit upplivad av att se en vägskylt.

Nu var det inte långt kvar till Karesuando. Klockan var 14 minuter i sex. Hinner jag till affären? Passerar vandrarhemmet där jag ska bo. Måste handla mat. Kör allt vad jag orkar. En kilometer bort ser jag affären. Tvärnitar. Ner med stödet. En minut över sex. Sliter upp dörren. Jag hann,  utbrister jag glatt. Kassörskan tittar på mig, - vi stänger klockan åtta.

Vattenkälla

Fikadags

Spå var det dags för det sista kartbladet av många på min resa! Jag körde den röda vägen

Lång framförhållning

Personen i fråga tröttnade på jobbet och gick hem, för att aldrig återvända

Det var långt till närmsta hus, mycket långt

​Nu är jag framme! Det kommer ytterligare något blogginlägg.

Gillar

Kommentarer

Ulrika Mårtenson
,
Fantastiskt vilken resa du har gjort Håkan. Både i ditt inre och i underbar frihet och natur, mött livsglädje och kämpaglöd i alla de människor du har råkat på vägen. Stort grattis till dig för att du lyckades förverkliga din dröm. Kram !!! Jag önskar dig ett fortsatt inspirerande liv
hakanfoto
hakanfoto,
Tack för din kommentar som dessutom är en bra sammanfattning av min res!
nouw.com/hakanfoto