På cykel över kalfjället

Natten tillbringade vi i Höglekardalen. Här slutade allmän väg. När vi vaknade fanns det fler bilar på parkeringen. Några skulle ut på en mtb-tur. Två packade sina cyklar med fiskeutrustning.

-Vi kanske också ska cykla.

-Ja det gör vi.

Efter 100 meter var det en stor grind över vägen. Skulle vi inte komma längre?

Katten var helt med på noterna när jag ville ta bilder. Poserade med inlevelse.

Det fanns dock en dörr i grinden som var öppen. Vägen gick riktigt brant uppför. Bra med el-cyklar. Sedan insåg vi att vägen ledde upp till kalfjället. Häftigt att vi återigen skulle få ta del av vår favoritnatur. Dessutom lyser solen. Hur långt går vägen? Nu har vi kört 8 km och fortfarande färdas vi på fjället. Vägen går nerför. Då träffar vi en man i övre medelåldern. Han rekommenderar oss att köra vidare. -Det är mycket vackert längre fram. Ni kommer också fram till Åtta årstider.

Vattenledning

När vi kom fram till Åtta årstider så vissa det sig vara en samiskt vildmarks- och fiskecamp. Fanns även en restaurang, tyvärr var den stängd. Campen låg vid en sjö med mycket smakfullt byggda trähus i vackra dova färger.

På vägen tillbaka stannade vi till vid ett litet kraftverk med forsar och en liten damm. En given fikaplats. Mörka moln närmade sig. De 14 km hem skedde först i hagel och sedan i ett tilltagande regn. Så skönt att gå in genom Plåtis öppna dörr.

Vi sov i Arvesund vid Storsjön.

Gillar

Kommentarer