Gränser är till för att brytas

Jag hade förberett mig med poddar, premium Spotify och böcker. De ha inte kommit till användning. Första dagen sjöng jag. Inte hela dagen. Jag kan inga hela låttexter. Jag tröttnade på mitt eget hopkok. Tankarna började komma. Först lät jag dom löpa, nu försöker plocka fram något att tänka kring. Det går bättre och bättre. Jag märker att jag glömmer mina tankar till på kvällen. Nu stannar jag en stund och skriver in i min telefon. Denna fina anteckningsboken jag skaffade är nästan tom. Jag har börjat bejaka tekniken.

Idag tänkte jag på något som Poul sa häromdagen " livet är inte skyldig dig någonting". Det var något som han försökte förhålla sig till när han tog sig bort från droger och kriminalitet. Gör något. Ta tillfället i akt. Våga. Jag känner igen hans tankar från mitt arbete som vägledare.

MAJA

En gång gjorde vi en gränsöverskridande handling tillsammans. Mellan våra hus i Öllsjö hade vi en gemensam granne. Jag och Maja hade flera gånger pratat om att korsa grannens gräsmatta tillsammans. Vi saknade dock modet. Kvällen innan Maja skulle vara utbytes student ett år, då bestämde vi oss. Nu eller aldrig. I skydd av mörkret sprang vi tillsammans över grannens tomt. Nu hade vi tillsammans brutit yttre och inre gränser.

Nu när jag skulle passera Linköping kontaktade jag Maja. Hon studerar till civilingenjör inom design och produktutveckling. Det är spännande att höra vad hon läser men inte minst hennes tankar om vad hon vill använda sin kunskap till.

Hon berättar om att se på ekonomi som något där vi återanvänder allt vi tillverkar. Att produkten kommer åter när den är använd. Då ska det i planen finns klart hur saker och ting ska plockas isär. Maja pratar också om att man kan designa tjänster - att det är något som ökar. Spännande!

Maja väntar tålmodigt på mig, då jag blandar ihop ett kyrktorn med ett vattentorn. Vi köpte en glass och sattes oss i gräset vid Domkyrkan. Tack för att du tog dig tinat träffa mig, trots redovisningstider.Gillar

Kommentarer

Maja
,
Alltid kul att få prata med dig Håkan!! 💛 tänker också på gräsmattan ibland.
hakanfoto
hakanfoto,
Hoppas redovisningen går bra!
nouw.com/hakanfoto