En tuff dag

Dagens etapp börjar i Ämneboda och slutar i Oparyd. Jag kom inte iväg 07:00, snarare 10:30.. Efter en stund mötte jag Bengt. Han var ute på en av sina många cykelturer. När han blev arbetslös fick han en cykel av sin fru. Det var starten på ett stort intresse. Nu har den rullat 15000 km och still going strong. Det har blivit många cykelturer sedan dess, flera till Rügen.

Efter en stund mötte jag Frans från München. På håll liknade han mig, äldre man med röda cykelväskor. Han hade cyklat hit via bl a Tjeckien. Målet är Nordkap. Lite osäker på om han tänker cykla hela vägen. Vi slog följe. Vilket tempo han satte upp. Jag ville inte använda batteriet. Jag bestämde mig för att vi skulle slita tillsammans. Det beslutet skulle jag komma att ångra. När vi träffades hade han cyklat från Bromölla på morgonen. Efter ett par mil behövde jag äta. Min cykelkompis åt ett äpple och drack vatten. Hans dagsetapper brukar vara 100-150 km. Inga vilodagar. Ingen el.

- Hur många gånger stannar du under en dag? - Två-tre gånger. Backe upp och backe ner, inga tydliga tecken på att han blev trött. Vi skildes åt i Torne. Jag var så trött att jag inte kom ihåg mitt eget telefonnummer när han frågade efter det. Eller var jag rädd för att vi skulle komma att cykla fler dagar tillsammans.

Frans var trevlig att cykla tillsammans med. Men hans tempo orkar jag inte hålla. Kanske om några veckor.

Jag körde vidare till Oparyd. Där bor Sven och Gunilla. Vi lärde känna varandra 1975. De var med och anställde mig i Förbundet Vi Unga som distriktskonsulent. Vi träffas inte ofta, men kvällen blev intensiv. God mat och dryck. Många stora och små frågor avhandlades till en bit efter midnatt. Tack Sven och Gunilla för er gästfrihet!


Gillar

Kommentarer