En dag att minnas

Från det att jag stiger upp tar det ca två timmar innan jag sitter på cykeln. Konstigt, jag har ju bara fyra väskor. Jag var lite frusen när jag började. Vädret var fint, även om det inte var lika varmt som dagen innan. Under de första timmarna passerar jag små orter som är kända för mig sedan jag arbetade i Vi Unga; Ormesberga, Åby, Tolg och Tjureda.

Dagens mål är Näsby (?), fyra km utanför Vetlanda. Denna dag blev förra dagens motsats. Bockskog bytes mot ekskog. Små backar mot stora backar. En del hus bytes mot nästan inga hus alls. Bra vind mot dålig vind. Vacker natur fanns med under hela etappen.

Jag har kört så långt men inte kommit längre än två km hemifrån...

SMÄRTA

Efter en stund började det svida i min bakdel. Aj. Kajsa, nu ångrar jag att jag inte lydde ditt råd, att skaffa en salva som minskar friktionen. På eftermiddagen blev pauserna flera. Nu kändes det ordentligt mycket i kroppen. Jag tänkte på vad Franz svarade när jag frågade vad han tänkte på under sin långa cykelfärd, - mina problem där hemma, blev svaret.

Mitt humör var inte på topp. Jag tänkte på något jag läst, att många kvinnor skulle klara sig bättre utan sin man! Den tanken blev starkare i takt med att min bakdel förvärrades. Tänk om Gunborg skulle komma fram till den slutsatsen nu när jag inte var hemma. Hemska tanke.

Till detta ska adderas tre kedjeavhopp. Jag var sliten.

EN RYSARE

När jag kom till Korsberga, 15 km från Vetlanda, vek jag av från Sverigeleden och körde väg 31. Det är en dålig 90-väg utan vägren med för många bilar, med förare som inte tar hänsyn till en trött irriterad passionerad cyklist. Jag var rädd på riktigt. Väl framme i Näsby satte jag mig i en stol och tog in naturen. Efter en stund kom Gunborg för att tillbringa helgen med mig. Jag berättade om tankarna som kommit till mig under dagen. Hon tittade på mig, log och tyckte nog att jag var lite rolig.

Kommer du ihåg tv-serien från 90-talet, Ronny och Ragge. De hängde bl a vid en korvkiosk. Det påståss att det är originalet, som finns i Korsberga.

Det var här jag landade efter tio mil.

Gillar

Kommentarer

,
Bra jobbat speciellt denna utmanade dag! Kul att läsa om dina möten både med andra och dig själv. Fortsätt att njuta av denna cykeltripp. Det får bli pingis en annan gång. Ulf