Undvik stress. Något som påverkar hårväxten negativt är stress. Gör saker som får dig att slappna av. Träna, ta promenader eller meditera!

Massera hårbotten. Genom att massera hårbotten så ökar cirkulationen och hårsäckarna stimuleras. Superbra! 👍

Fukt. Använd hårinpackningar, bra schampo, drick mycket vatten. You name it.

Kost. Ät bra kost. Massa skräpmat hjälper inte ditt hår på traven, åh nej.

B-vitamin och protein. Finns i bland annat potatis, broccoli, spenat, blåbär, ägg och så vidare. Kör på!

Undvik värme på håret, använd alltså inte locktång, plattång, hårfön...

Sov på rätt sätt. Sov i en lös tofs eller en lös fläta.

Tvätta håret mer sällan. Att tvätta håret varje eller varannan dag är för mycket för håret. Ditt hår behöver en paus mellan tvättarna, eftersom schampot tar bort hårets naturliga oljor. Tvättar man håret för ofta så tvingar hårbotten att producera mer olja och då hamnar man i ett dåligt mönster.

Införskaffa en bra olja. En arganolja exempelvis. Eller varför inte lite kokosolja eller olivolja? DETTA är kärlek för håret och denna kärleken kommer du inte kunna motstå. Känslan är underbar.

Undvik metall, bra tofs är viktigt. Ni vet tofsar med metallplatta? Släng dessa i papperskorgen nu tack!! Införskaffa ett par tofsar utan metallplatta. Silikonsnoddar är superpopulära just nu! Eller varför inte en tygtofs? Var snäll mot ditt hår!

Bra produkter. Införskaffa hellre några få men bra produkter istället för fler men "dåliga" produkter. När jag skriver "dåliga" produkter så menar jag budgetprodukter. Spara pengar och införskaffa dig ett bra frisörschampo + balsam istället. Det gör mer för håret än vad man tror.

Och sist men inte minst. En bra hårborste! Svinborste eller tangle teezer två borstar som är riktigt bra mot håret. Köp nu om du inte äger en sådan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tänkte tipsa er om hur man gör hemmagjord balsamspray, leave-in-cream och hårinpackning.

Balsamspray:
Blanda 1/4 balsam med 3/4 vatten. Blanda i en tom blomflaska (går att köpa på bl.a Clas Ohlson eller ICA) och tadaa, du har nu egengjord balsamspray.

Leave-in-cream:
Blanda hälften hårinpackning med hälften vatten. Häll i lite arganolja. Blanda i en tom blomflaska och tadaaa, du har nu en egengjord leave-in-cream.

Hårinpackning:
Blanda ditt vanliga balsam med ca 1 dl honung och cirka 1 matsked arganolja. Blanda ihop till en slät och fin kräm och applicera sedan i håret.

Exempel på blomflaska, finns på Clas Ohlson för cirka 30:-

Likes

Comments

Borsta aldrig håret när det är blött. Det går an om du har en tangle teezer, men ALDRIG annars. Förstått?

Man ska ju försöka använda värmetänger så lite som möjligt eftersom det sliter på håret. Men vet ni vad? Det är faktiskt bättre att föna håret än att låta det självtorka. Vet ni varför? När håret är blött så är det oerhört känsligt, och låta det självtorka som kanske tar 4 timmar, hur mycket tror ni det slits då i jämförelse om ni skulle lägga i en bra leave-in-cream eller ett bra värmeskydd och sedan föna håret på 10 minuter?

Undvik hårsnoddar med metallplatta. Håret har lätt för att fastna där och gå av. Använd istället dessa nya, skonsamma snoddar:

Applicera några droppar hårolja innan du går och lägger dig, sen flätar du en lös fläta eller gör en låg ponytail.

Hårinpackning ska ALLTID appliceras efter schampo, innan balsam. Vissa använder hårinpackning efter balsam och det blir ingen bra effekt då.

För att kolla om ditt hår är skadat, dra ut ett hårstrå och lägg det i ett glas med vatten. Om håret flyter år ditt hår hälsosamt, om det sjunker behöver det repareras och det är läge att söka professionell hjälp.

Likes

Comments

För det första: Man får höra hur bra frisörprodukter är och vad dessa underbara uppfinningarna gör för håret. Man känner själv skillnaden mellan frisörprodukter och konsumentprodukter och får nästan lite dåligt samvete för att man inte köper det bästa till sitt hår. Men vad säger plånkan då? "Nej tyvärr, det får vi ta nästa månad, pengarna räcker inte till för tillfället". Det går månad efter månad och man vill liksom inte lägga 200-300:- på att köpa EN flaska schampo. Då är vi nästan uppe i 400-500:- på att få håret rent och fräscht. Man känner skillnad när man tvättar håret med frisörschampon, men vill man verkligen lägga ut så mycket pengar? Oftast så brukar folk hålla sig till konsumentprodukter för det är alltför dyrt med frisörprodukter, men då ska jag ge er ett tips. Går man in på ex Åhléns eller Kicks så hittar man schampon och balsam för hundralappen. Dessa schampon är mer värda pengarna än schampot du köper på ica.

För det andra: Vissa funderar på om det är dyrt schampo/balsam/hårinpackning eller om det är dyr olja/leave-in-cream man ska satsa på, om man inte har så bra ställt, och då kan jag säga såhär: Välj en dyrare bas: alltså satsa hellre på dyrare schampo/balsam/hårinpackning och satsa på en billigare olja/leave-in-cream. En leave-in-cream som jag verkligen måste tipsa er om är en produkt från Uniq One, 79:- för en leave-in-cream är ett riktigt bra pris eftersom den gör så himla mycket för håret! HÄÄÄR kan du beställa produkten för endast 79:-, fri frakt. Lycka till!

Likes

Comments

Det finns faktiskt "produkter" man kan använda om man har slut på torrschampot hemma eller helt enkelt inte vill använda torrschampo. Vanligt mjöl, potatismjöl och bakpulver funkar faktiskt bra att lägga i hårbotten mot fett hår. Kamma ut det lite och rufsa till håret, så blir det fräschare än du anar. För dig som är brunett så funkar även kakao bra att ha i hårbotten. Var försiktiga bara, tar du för mycket så kan det misstolkas som mjäll.

Likes

Comments

Vem av er läsare använder INTE en denna underbara hårborsten? Isåfall, gå och köp på närmaste Kicks eller Åhléns. För cirka 160:- får ni en borste som är skonsam för håret, så skonsam så du till och med kan borsta håret blött. Inte nog med det, ditt hår blir silkeslent. Tips till er alla! Jag äger två stycken för tillfället, tycker de är så fina i färgerna!

Likes

Comments

Undvik slitet hår genom att krama håret torrt med handduken istället för att gnugga.

För silkeslent hår, applicera en djupverkande inpackning, linda in håret i aluminiumfolie och blås varm luft med fönen i 5 minuter.

Massera hårbotten 3 minuter dagligen för att öka blodcirkulationen och få håret att växa snabbare.

Håll håret mjukt året runt genom att använda leave-in balsam innan du går ut för att skydda håret mot UV-strålar som torkar ut håret, även på vintern.

Unvik slitage, använd värmeskydd på nästan självtorkat hår och föna sedan.

Tappar du mer hår än vanligt? Då är det dags för en klippning.

För att absorbera fett i hårbotten, använd babypuder.

Skydda håret från uttorkande klorin. Applicera balsam i torrt hår, sätt upp håret i en knut och simma sedan.

Snurra du håret runt fingrarna? Sluta nu för att slippa kluvna toppar senare.

Undvik slitage, applicera balsam på hårtofsarna innan användning.

Öka hårets styrka genom att äta svavelrik mat som ägg och kål.

Håll färgat hår friskt genom att endast färga utväxten, inte hela håret.

Applicera leave-in conditioner i vått hår för att göra det lättare att kamma.

Krydda maten med peppar och ingerfära som ökar blodcirkulationen och får håret att växa snabbare.

Applicera balsam i hårrötterna vid kliande hårbotten.

Har du mjäll? Låt mjällschampot verka minst 5 minuter innan sköljning.

Håll fönen minst 20 cm från håret så det inte bränns.

Drick minst 8 glas vatten om dagen för både huden och håret.

Likes

Comments

För mjukt hår med mycket volym, använd en mousse eller gel som absorberas lite av händerna, det förhindrar knastrigt hår.

Tyng inte ner fint hår, undvik produkter med alkohol som plattar till tunt hår.

Fejka stort hår med extensions eller löshår.

Använd ett leave-in balsam istället för ett tynge vanligt balsam för mer volym.

Få volym i hårrötterna genom att föna håret med en rundborste som du drar uppåt.

Skapa volym genom att bena håret annorlunda.

Gör en permanent BARA i hårrötterna, de kommer se fylligare ut, inte lockiga.

Piffa upp topparna genom att locka dem med en bred locktång.

Undvik att tynga ner håret, applicera balsam bara i halva håret, skippa hårrötterna.

För att få tunt hår att se friskt ut, använd balsam först och sedan schampo.

Likes

Comments