Hej hej!
Här har det varit tillfälligt avbrott. Precis som jag anade 🙈 Men nu passar det bra att göra ett inlägg då jag fått så många frågor angående mina diy-posterhängare. Här kommer en liten enkel förklaring.

Allt som behövs är en bit foglist, magneter och snöre. Och så lite lim såklart. Och en tumstock och såg då 😊


Mät ut hur långa lister du vill ha. Jag har tagit en centimeter längre än posterns bredd. Det behövs två bitar till en poster.


Limma fast magneter på båda listerna och snöre på den ena. Jag har tagit två magneter på de korta och tre på de längre. Du behöver sedan ha lika många lösa magneter så du kan fästa postern. Jag har använt mig av limpistol, men trälim och typ superlim funkar säkert också.


Sedan fäster du bara postern genom att lägga på de lösa magneterna. Klart 👌🏻😄


Superlätt! Supersnyggt! Och superbilligt! 😄

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Pomp de lux är ett ganska nytt klädmärke för mig och jag tycker de har ett fantastiskt basutbud i precis de rätta färgerna (hade dock önskat en brun också😁). I den här åldern i kombination med den här årstiden går det åt några uppsättningar kläder per dag. Därför kände jag att vi behövde köpa upp oss på en bra bas som går att mixa och matcha med det mesta. Än kryper Stina så det smidigaste för henne är mjuka tunna byxor och tröjor så det fick bli leggings och t- shirts i tre olika färger och en stor grå stickad tröja och en rosa mysig kofta. Jag skulle kunna blunda och plocka ett plagg från varje hög och de matchar klockrent. Det bästa är att de funkar perfekt som bas till det mesta i garderoben 👌🏻 Är det inte super? Jag är så trött på att om tröjan blir smutsig måste man byta byxorna också för att man inte har något annat som matchar. Nu kan man välja och vraka istället. Och nu kanske många tänker... Herregud, det är bara ett barn! Spelar roll vad ungen har på sig. Så kan man tänka, det är helt okej... Vi gillar olika! 😄 


Här nedan visar jag några outfits med Pomp som bas. Trevlig kväll!

Karin


Basplagg

Likes

Comments

Ja, nu är det helg igen. Kan inte fatta att tiden går så snabbt. Jag hinner inte med!

Har haft en härlig fredag. Började senare idag så jag hann äta en lång mysfrukost med mina hjärtan innan jag åkte. På jobbet hade vi bara några få tappra krigare vilket innebar ett skönt tempo för alla parter😅. Kom sedan hem till en glad familj, fullt kylskåp och näst intill klar middag. Lyckos mig!

Denna helg har vi inga planer förutom en eventuell födelsedagsmiddag för min lilla pappa på söndag. Så skönt när dagarna är tomma och man bara kan göra precis det man vill och känner för. Efter vi fick Stina har vi inte direkt "kommit ut i svängen" igen. Ha ha! 😜 Det är inget vi saknar heller. Allt har sin tid antar jag. Och vi lär nog hinna köra slut på barnvakterna ändå. Oftast har våra helger bestått av renoveringar och projekt upp till öronen. Nu har vi valt att ta en paus och bara göra det som faller en på. Vi är ganska dåliga på det. Jag får typ panik om jag inte gjort något klokt på en hel ledig dag. Åker vi på utflykt och sedan bara leker och myser i trädgården börjar jag alltid tänka: "det är alltså såhär andra har det när de är lediga..... Ganska skönt..." Men sen går jag och målar en stol eller snickrar ihop en knoppbräda eller något 🙈Och det är väl så den här helgen kommer bli. Lite utefix, köra bort lite äpplen och rensa i trädgården. Kanske börja fixa med Stinas kök. Sätta upp en grind uppe (som vi skulle gjort i typ 100 år). En utflykt. Precis en sån där helg som jag vill ha helt enkelt!

Jaha ja. Då var detta det första lite mera "privata" inlägget. Tänkte att det kunde vara kul att lära känna mig och mina tankar lite bättre. Ni får gärna hojta till om det är något ni undrar över eller komma med förslag på vad ni vill att jag skriver om.

Tack för er tid!
Karin


Likes

Comments

Hej och vad kul att just du hittat hit!
Vad har jag nu gett mig in på? En blogg? Jag som inte ens hinner svara på frågor eller tacka på instagram. Men det är väl lite så jag tänker med denna blogg. En förlängning av instagram där jag kan beskriva, förklara och visa lite lättare, bättre, utförligare och mera! Och för just er som är intresserade. Jag hoppas verkligen kunna hålla denna blogg levande och vara bättre på att svara här än på instagram. Jag är ärligt riktigt nervös att detta ska bli pannkaka, men våga chansa för att vinna! Right? 🙈 Jag antar att det kommer bli en salig blandning här inne. Allt från diy-projekt till galna boxerhistorier. Från barninredning till söndagsutflykt. Från färgkoder till plantering osv.
Låter det spännande är det bara att hoppa på tåget! För nu kör vi! 👏🏻

Barninredning & DIY- trähus och tipitält

Likes

Comments

Den mest ställda frågan hittills är hur vi gjort väggen i vardagsrummet. Och helt ärligt! Det är superenkelt och relativt billig! Vi har använt oss av råspont (den fulaste vi kunde hitta för att få den råa känslan), ett lager lasyr och upp på väggen med golvskruv. Bredden på råsponten är 120 mm och lasyrfärgen kommer från Alcro. TIMMER Lasyrfärg trä. Mylla 322 är nyansen. Vi tog bort listerna och började nere, men det spelar säkert ingen roll. Var noga med att hitta reglar att skruva i bara. I Stinas sovrum hittade vi inte alla reglar så vi glesade upp innan, vilket innebär att vi fäste upp ribb som vi sedan skruvad panelen i.

Som ni säkert sett har vi någon form av träpanel i varje rum. Färg och yta varierar dock. Detta med en idé om att det ska finnas en röd tråd genom hemmet samt att träet bryter av, mjukar upp och ger lite värme mot de putsade "stenväggarna". Den vita panelen är grundad med B-I-N (kvist och isoleringsgrund) så att den inte gulnar och sedan ett lager panelgrund för att behålla det matt. Den ljusa träpanelen vi har i sovrummet är samma lasyr som den mörka, men nyansen är Björk med två extra vita klickar i.

Så... Det var det, det! Hoppas ni blivit lite klokare! 🙈 Det går bra att fråga om inte allt är klart som korvspad 😊

På återseende!
Karin

Likes

Comments