Jag har gjort en studentsminkning på Sara för att visa inspiration för andra men också för att ge tips om hur sminket ska hålla hela dagen på studenten. Studenten börjar ofta tidigt med champagnefrukost med klassen, sedan lunch i skolan men lärare. Utspringningen och sedan flaket i någon timme. Efter det har man mottagning med släkt och vänner för att sedan toppa dagen med utgång på krogen. Då behöver man en sminkning som håller hela dagen som man endast kan behöva fixa med någon snabb touch up under dagen och kvällen.

Det viktigaste för en hållbar sminkning är basen. Den måste vara ordentligt gjord med rätt produkter. Men sålänge man har en bra grund och teknik spelar produkten inte lika stor roll.

1. Jag började med att smörja in Saras ansikte med en återfuktande ansiktscréme för att slippa torra fläckar under foundationen.
2. Sedan använde jag en primer för att jämna till huden och öka hållbarheten på basen.
3. Sedan applicerade jag foundation i hela ansiktet med samma färg som Sara's hudton.
4. Sedan applicerade jag concealer under ögonen för att täcka mörka ringar men även andra ställen i ansiktet där det var ojämnheter.
5. För att sätta och matta ner basen applicerade jag ett puder över hela ansiktet så att basen sitter på plats hela dagen. OBS! Pudra inte ögonlocken för punkt 7.
6. Sedan fyllde jag i ögonbrynen med ett ögonbrynspuder för att få en naturlig look. (Detta är en valfri ordning men jag föredrar att göra ögonbrynen efter jag är klar med basen, innan jag lägger contouring och rouge för att inte smeta ut det med min hand när jag gör bryn och ögon.)
7. Till studenten tänker jag mig en naturligare ögonsminkning med lite skimmer. Därför la jag en brun/röd skimrig skugga som passade Sara's hårfärg i yttreögonvrå för att få ett djup i ögat som jag skuggade in mot mitten av ögat. Sedan la jag en ljus, creamvit skimrig skugga i inre ögonvrå för att öppna upp ögat. För att lyfta fram brynbenet la jag en skimrig ljus skugga under brynet.
8. För att toppa ögonskuggan och markera fransarna la jag en smalare eyeliner på franslinjen med en liten vinge för en festligare känsla.
9. Sedan applicerade jag en svart mascara på övre och undre fransar för att öppna upp och förstora ögat och sätta pricken över i:et.
10. Nu kommer vi till contouring. Contouring är ett begrepp som innefattar att lägga mörka och ljusa färger för att framhäva, ge dimension och balans till ditt ansikte. Den mörkare färgen är till för att skapa och/eller förstärka skuggor samt smalna av, medan den ljusa färgen är till för att förstora och lyfta fram. Jag använde därför en mörkare matt färg mellan kindben och käkben för att få ett intryck av "ett smalare ansikte". Sedan la jag en dov-rosig rouge för att få lite färg till ansiktet. Till sist la jag en skimrig highlighter på kindbenet för att förstora det och få lite glow i ansiktet. Jag la även highlighter på armorbågen och nästippen.
11. För att binda ihop hela sminkningen la jag ett genomskinligt gloss över hela läpparna.
12. Tillsist, igen för hållbarhetens skull, sprayade jag en settingspray över hela ansiktet för att sätta sminkningen.

Sminkning av: Erica
Modell: Sara
Skrivet av: Ottilia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Brun utan sol

St. Tropez 469kr CB Coacoa brown 79-115kr

Örhängen

Lilly and rose 895kr Ur och penn 79kr -75% 20kr


Urban decay, Naked 2 505kr Viva La Diva, Nudie 169kr W7, In the nude 69kr

Chanel Boy Bag, Large ca. 45 000kr, Ginatricot Madeleine 299kr

Gucci Dionysus suede super mini bag with crystals, ca 10 000kr, Ginatricot Olivia 349kr

Likes

Comments

​Jag fick förfrågan om att styla två personer som skulle gå upp på scenen på Diabetesgalan 2017. 

Såhär gjorde jag : 

1. Värmeskydd 

2. borstade ut håret, delade upp det i sektioner och sedan i passer

3. Jag lockade håret med plattång gjorde blandat med inåt och utåt lockar för att få mer liv i det. 

4.  jag sprayade lockarna med hårspray 

5. Jag gjorde fäste med hårspänne för att sedan kunna forma deras uppsättning i bak. 

6.Jag använde mig av bobbypinns och öppna hårnålar för att linda upp och fästa lockarna till snygga frisyrer. 

7.Sedan sprayande jag  hela håret med hårspray för att få det att fästa 

8. Jag satte dit deras hårsmycken på passande plats .

/ Erica 

Likes

Comments

Hej och välkommen till våran blogg. Vi tänkta börja bloggen med ett inlägg om 50-talet, som är mitt favorit årtal.
Under 50-talet blomstrade musiken som en följd av förgående årtiondets krig. Vi kunde se uppkomsten av en musikstil som heter Rock’n Roll därav kom rockabilly stilen. Little Richard utnämnde sig själv till skaparen av musikstilen Rock’n Roll. Efter andra världskrigets skadliga effekter befann sig USA inför en musikalisk resa som ändrade musiken för flera årtionden framöver.
Klädmodet under 50-talet var format efter kvinnlighet och skönhet, det var nu dom första skönhetstävlingarna kom. Även första barbiedockan kom och kosmetiken sålde bättre än någonsin.
Idealfiguren var antingen kurvig som Marilyn Meron eller så skulle man vara tunn och flickig som Audrey Hepburn.

Vi valde i våran 50-tals styling att rikta in oss på rockabilly då 50-talets mode var ganska brett.

Sminket -
Foundation ska vara i ens egna hudton och man ville ha en fin och slät hy.
Puder använder man ganska mycket för att få ett matt och fixerat resultat.
Rougen ska vara väldigt naturlig i orange-rosa toner. Man kan applicera den mot äppelkind hållet.
Ögonbrynen skarpa, "trekantiga och mörka.
Ögonskuggan ska vara en vit matt färg över hela locket för att sedan skugga ut med en dov brun/beige skugga i globlinjen och på halva nedre fransrad. Man kan även ljusa upp brynbenet med en vit skugga.
Eyelinern ska vara skarp och tjock med en vinge.
Skönhetsfläck någonstans i ansiktet var väldigt 50-tal
Fransarna ska vara välmålade och gärna mycket mascara. Har man korta fransar kan man använda sig av lösögonfransar.
Läpparna ska vara röda. Vi använde en mörkröd läpppenna och en djupröd färg på läppstiftet.

Håret -
Svinrygg var väldigt populärt, samt Elvis var en stor idol på denna tid att se upp hans svarta hår och locken i luggen även kallad lopp var stort på 50-talet, polisonger var en hitt, även peruker och toupper var stort på 50-talet för här förbättrades tekniken inom perukmakeri förbättras. Man använde sig av papiljotter för att få vågorna och lockarna i håret.
Vi valde att locka hela håret och sätta två loopar i fram på håret. Sedan satt vi en bandana och knöt upptill för att få toppen över iet.


Vi valde en röd och vit prickig klänning med underkjol. Till accesoarer valde vi endast ett par enkla pärlörhängen och vita strumpor med volanger.

​Bild och styling: Erica
Modell: Ottilia
Skrivet av: Ottilia

Likes

Comments