Idag har vi varit igång och arbetat hela dagen. Förmiddagen bestod av att fixa massor vid huset, resten av dagen spenderades i stallet. <33 Idag blev det hoppning på Dawis, den första "riktiga" hoppningen för iår. Det gick över förväntan faktiskt! Hon kändes riktigt positiv till uppgiften & arbetet. Dock blev det inte ett så långt pass eftersom det för det första "riktiga" för iår och för att det var SÅ varmt. Jag ville inte pressa henne, så jag blev klar med passet när det var som bäst.

Jag hade byggt en liten bana som vi hoppade, högsta hindret låg på 80 cm. Jag tror definitivt att vi snart kan börja höja eftersom hon känns väldigt samarbetsvillig nu! Dock är hon ju sååå stark, jag har bokstavligen BLÅSOR i händerna efter detta pass.

Imorgon planerar jag att rida ut, det ska bli ett pass med ENDAST kondition för henne. Ska se hur det blir med det... Men det är det hon behöver just nu, träna upp konditionen. Det blev många skrittpauser idag p ga. att jag inte ville att hon skulle bli astrött.

Imorgon ska vi hömta hem en häst, längtar efter honom <33

// Lisen

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår morse red jag ett dressyrpass i paddocken på Dawatea, och det gick faktiskt ganska bra! Läser ni min andra blogg (lisenkarlstrom på nouw) så vet ni att Dawatea inte ville samarbeta. Jag skrev om ridpasset som gått hemskt och de flesta passen denna vecka har gått likadant. Men, igår började hon ge efter igen, ÄNTLIGEN. Vi har konstaterat att vi inte kan använda aachenträns/pullback just nu i dressyren eftersom när hon börjar tycka det är jobbigt så drar hon huvet upp i vädret, gapar och springer iväg. Hon har även mycket lättare för att bita tag i bettet med sån nosgrimma, vilket inte är bra. Så jag kommer endast använda remonttränset i dressyr då hon inte har lika lätt för att göra alla grejer som hon gör med aachenträns/pullback. Jag kommer att börja variera igen när hon lärt sig bära upp sig själv ordentligt och att det inte är lönt att dra iväg.

Igår var hon något mot hand, men med tanke på de senaste passen så är jag somsagt nöjd! Hon gick fint när hon hade arbetat ett tag, men det var efter hon fått pusta lite som hon gick mot handen.

Jag var extra noga med att skrittarbeta henne och verkligen få igenom henne innan jag gjorde övergång till trav och galopp. För har hon inte skrittarbetats ordentligt från första början vet jag att känslan inte kommer bli så bra.

Vi tränade på LC:2 pogrammet, galopp snett igenom (som hon har väldigt svårt för) och vi försökte även få in lite längningar i lättridning. Dock gick inte längningarna alls bra, det kändes bara som att jag tappade henne. Men men, vi får träna på! Allt måste sitta den 14 Maj, då är nästa tävling. Vi ska rida en LC:2 & LB:1 på Norrköpings Fältrittklubb.

Just nu är vi på treårstest med en av våra egna uppfödningar, en connemaravalack vid namn Macallan!

// LisenLikes

Comments

hej, jag (vi) har inte uppdaterat på ett tag pga av att jag har haft fullt upp med skolan och jag har (mår) inte mått bra.

SKADAN

men iaf, som ni har läst i rubriken så har nonne haft en skada. 25 december fick han en svår patellaupphakning i vänster bak, så svår att han inte kunde böja benet, utan släpade det. vi tog ut veterinären samma dag och han fick tre olika sprutor; antiinflammatoriskt, b-vitamin & smärtstillande. sedan skulle han få smärtstillande i 12 dagar och sen sättas igång försiktigt.

nu är han helt frisk och under igångsättning. första galoppen (14 februari) efter skadan skedde är den bästa galoppen han någonsin har haft. han har sen jag köpte honom 6 augusti 2014 haft en typisk "haflinger-galopp" alltså lite stapplig typ ungponny-galopp men denna galoppen han hade nu, wow säger jag bara. den var HELT fantastisk, jämn, rund & fin som en dressyr-grand prix-häst. finare än någonsin! såklart så studsar han, kickar & bockar oså men det är sån han är, alltid glad och speciellt då. så nu håller vi alla tummar & tår och hoppas att det håller i sig så min fina ponny blir helt återställd igen


här är en video från första galoppen, min älskade studsboll


/nelly

Likes

Comments

Igår var jag och Dawatea på dressyrträning för Lollo. Gick väl lite sådär, hon var väldigt spänd och stum i mun. Hon kändes lite konstig överlag. Men vi tränade iallafall på att flytta henne för skänkeln, det gjorde vi bokstavligen hela träningen. Dawatea tar inte skänkeln alls just nu. Eller jo, så fort man nuddar henne så tror hon att det är att hoppa 4 meter fram som gäller, inte att flytta sig. Det lyssnar hon inte alls på. Hon bara ignorerar det eller börjar streta emot o börja trampa under sig o piska med svansen. Så det är verkligen något hon måste börja acceptera.

Idag så hade jag utvecklingssamtal. Det gick väl helt ok. Vi slutade vid 3, och samtalet började vid halv 5. Så jag satt inne på biblioteket i skolan och väntade, kollade lite på film oså :)

När jag kom hem så fixade jag iordning till Dawatea, hon fick vila idag då det blev ett sånt jobbigt pass igår :)

Kram Lisen <3

Likes

Comments

hej!

jag heter Nelly Kramer och är född 2002. Jag går i klass 8D på Centralskolan i Töreboda. Jag gick i förskoleklass i Fredsberg, där jag är uppvuxen, tills den skolan lades ner. då gick jag klass 1 & 2 på kilenskolan, tills fredsbergskolan startades upp igen! då gick jag där i klass 3 -5. Sen började jag på centralskolan i sexan och har gått där i 2 år och ska gå där till nian.

när jag var 5 år så skildes min mamma och pappa. Jag tyckte faktiskt inte att det var så jobbigt, för jag fick åka till den andra föräldern när jag ville. år 2009, när jag precis hade fyllt 8, så dog min pappa i en bilolycka. Det tog mig väldigt hårt, och jag mår fortfarande lika dåligt över det, om inte ännu mer...

jag har 2 halvsyskon, en storebror som är 19 & en lillasyster som snart fyller 5.

Min ponny då, Non Stop F som han heter är min drömponny; glad, snäll, har den bästa hopptekninken, väldigt hoppglad, het, jättebusig & otroligt pigg. Precis som jag vill ha det! Han är en renrasig D-ponny (145-146cm) , haflingervalack född 2008, men är fortfarande ganska outbildad då han togs sent, och bara var riden i 1 år när vi köpte honom som 6åring. Jag har haft honom i 2 år och det är helt sjukt hur mycket han har utvecklats! Från en tjock, slö, & seg liten ponny till en piiiiiiigg tävlingsponny som hoppar bana på msv-nivå!  Nonne stog uppstallad på ridskola från att vi köpte honom den 6/8 2014 tills att vi köpte egen gård i början av 2015. Vi har tillsammans hoppat som högtst 1,40 m 😻 Hans farfar Nordtirol har höjdrekordet i hela världen i hoppning för rasen haflinger, vilket verkligen märks på min lilla nonnis 😉

Vi fick våran första placering ganska nyss, den 10 september 2016. Och det var tillochmed en första-placering!! 🌟

Har även en B-ponny som heter Tuva och är född 1998, men är väldigt pigg för sin ålder. Hon brukar bete sig som en 5-åring med hennes små bus haha. Hon är oxå hoppglad och är vääääldigt duktig på att hoppa! hon är ett shettis/Welshsto på 112 cm, och vi har hoppat 1,17 m😅

Jag är väldigt dålig på att skriva långt, men hoppas att detta räcker iaf!☺️

det var lite om mig & nonne ❤️

// nelly

Likes

Comments

Hej!

Jag heter Lisen Karlström och är född 2003. Jag går på Stenbockskolan i Boxholm, Östergötland. Jag ska börja första året i högstadiet i höst, när jag gick på mellanstadiet så gick jag på en liten lantskola utanför Boxholm, Åsbo Skola. Jag har valt Tyska i B-språk. Mina favoritämnen i skolan är bild &engelska (har A i engelska). Jag har levt med hästar och bott på gård i hela mitt liv. Jag flyttade från Ullekalv Milleniumgård sommaren 2013 till där jag bor nu :) Så jag började Åsbo Skola i fyran, och slutade ju iår :) På våran gård har vi massor hästar, katter, höns, hundar och en kanin :) (Vi hade två kaniner men den andra har nyligen sprungit bort;( ) När det kommer till familj så har jag en stor familj som jag älskar massor, har även en stor släkt som jag också älskar massor <3 Dock så gick min pappa bort år 2008, han var chefsläkare på Gotahälsan ;(

Jag äger ju då haflingern Dawatea, hon är ett tyrolerhaflinger sto född 2010. Hon importerades från Österrike när hon var yngre. Jag fick henne i födelsedagspresent den 15/6-2014(jag fyller år den 20/6), då kom hon med sin första son Navicii och var dräktig med sin andra son Nolan. Hon är väldigt envis och egensinnad. Det går liksom inte att beskriva hur speciell hon är <3 Hon har ett hjärta av guld och är den knasigaste, busigaste, roligaste o gulligaste ponnyn som finns, hon har den lilla glimten i ögat liksom <3 Hon har haft föl år 2014 & år 2015, två hingstföl efter liz.Nachtmann, ena fölet står kvar hemma hos oss och är det som är född 2014, han heter Navicii (dock är han kastrerad nu). Och andra fölet som är född 2015 heter Nolan, han är såld till Värmland och har det superbra :) Så Dawatea går som fyraåring! Så hon är inte speciellt utbildad, men jag håller på att utbilda henne, jag ska börja hoppträna för Tord Westergren, första träningen är vecka 34 :) Sen så brukar jag dressyrträna för Lollo Åhman ibland :) Då brukar jag hoppa in för någon av mina systrar :) Jag rider för Boxholms ridklubb, jag är även med i ridklubbens ungdomssektion "Baccus" :) Inom hoppningen går det framåt! Innan har hon bara hoppat rakt igenom hindrerna, slarvat och hoppat som en ko rent ut sagt, men nu går det framåt! Hon hoppar fortfarande som en ko, men inte lika mycket liksom ;) Inom dressyren går det 1000x bättre just nu än det gjort innan. Hon har börjat tugga på bettet och mjukna, söka sig ner i form liksom. Dock har hon en tendens att trycka huvet mot bringan, så det tränar vi massor på! Vi har gått från att rida LC:1 på 56% till 60% på några månader, och det är väldigt snabb stor framgång. Innan har hon bara tagit tag i bettet och antingen sprungit iväg, dragit ner huvet eller bara spring amed huvet rakt fram. Hon är dock väldigt snubblig och markbunden, hon kan snubbla när hon går på lång tygel, vi har gått omkull också... Vi tränar varje dag på att göra så att hon inte blir lika markbunden. Hon är en av domhär riktigt starka haflingrarna, hon är RIKTIGT stark, hon har också väldigt svår att samla ihop sig. På haflinger riksutställningen 2016 blev hon rankad topp tre av alla ston åldern 4-10 utan föl, det var nio tävlande :) Hon blir också väldigt lätt psykiskt trött och får dåligt självförtroende när vi är iväg och tävlar, hon lyssnar inte på skänkel med sporrar och spö när vi hoppar Pay&Jumps, hon blockas liksom i huvudet och stänger av, därför har vi valt att bara hoppa 50 cm just nu, för att stärka hennes självförtroende :) Det har blivit lite bättre när vi har varit iväg på dressyrtävlingar och Pay&Rides, då har hon börjat gå fram för skänkeln :)

Hon är ju väldigt envis och har en attityd, hon är en sån som vägrar ta in bettet i munnen, hon slänger inte med huvudet eller nått, men hon pressar liksom ihop tänderna och vägrar ta in bettet, och jag har provat att ha tummen i mungipan utan resulat, men jag har fått olika tips som jag ska prova :)

Det var lite om mig & Dawatea (hon kallas btw Tea) :)

// Kram Lisen <3


Likes

Comments