Jag som sa till mig själv att jag skulle blogga jätte mycket nu när jag precis börjat med bloggen och så har jag inte bloggat på en vecka nu typiskt. Aja tänkte ge er en liten Update på vad jag gjort under detta påsklov än så länge vilket inte är så mycket alls. Men innan det vill jag skriva om terrordådet i Stockholm som inträffade den sjunde april, så hemskt. Man vet verkligen inte hur känslan av att förlora sina nära eller kära känns förens det händer i ens stad. Det sjukaste är att andra länder som Syrien, delar av Afrika, mellanöstern, Asien osv får gå igenom de vi gick igenom varje dag.

Som tur så var mina nära och kära i säkerhet och jag hoppas era var det också. Mina tankar är med alla drabbade och deras familjemedlemmar.


Än så länge så har mitt lov har bestått av plugg, ja jag vet tråkigt😫 men det kommer vara så värt det när jag är klar med uppgiften. Behöver inte stressa sen pågrund av tidspress när skolan börjar! Förutom plugg så har jag bara vart med familjen, i förrigår så var jag med min mamma och halvsyster i Vällingby, vi tog en fika på Massagotti. Det var nice då jag inte brukar va med min halvsyster så mycket eftersom att vi inte har världens bästa relation. I går så åkte jag, min mamma, och lillebror till Kista galleria. Vi satt först och åt i foodcourt och sedan så gick vi vidare till filmstaden. Filmen vi kollade på var Kong- Skull Island 3D och den var sååå bra!! Rekommenderar den starkt till dig som vill gå på bio men inte vet vad du ska kolla på.

Det är iallafall vad jag har gjort, hoppas ni har haft ett nice lov än så länge och spenderat extra mycket tid med familjen.

Likes

Comments

Skrev i mitt första inlägg att jag skulle skriva om mitt skolbyte så jag tänkte skriva om det nu. Jag gick i plusgymnasiet i Stockholm från augusti till början av februari. Det finns några få anledningar till att jag bytte, det första är att jag trodde att jag skulle få bättre utbildning i skolan jag nu går i (vilket jag får). Jag trivdes dessutom inte och hade ingen ork att gå till skolan, började skolka ganska ofta och gick hem ifrån lektionerna bara så att jag skulle slippa va där.

Nu undrar ni ju säkert varför jag inte trivdes? Det hela började med att jag var med 3 VITA tjejer som jag såklart kallade för kompisar. Vi var med varandra i skolan och även utanför skolan så vi blev ganska nära på bara några månader. Det förändrades snabbt dock eftersom att en av tjejerna hade en åsikt jag inte alls höll med om och kan absolut inte fuck's med nån som har den åsikten och det hon sa var att "omvänd rasism existerar. Helt enkelt ett resultat på okunnighet och ignorans.

Iallafall efter det så försökte den ena av de 3 "lösa" det genom att förminska mig och skriva att jag "bara ska glömma det" och "inte göra det till värsta grejen". Men i mina ögon var det här VÄRSTA grejen, för det är sånt här jag kommer få uppleva för resten av mitt liv för att jag är SVART. Ingen ska tysta ner mig och jag ska inte vara tyst för att göra DOM bekväma. Aldrig.

Efter det så var det bara jag eftersom att den tredje slutade komma till skolan (pga av personliga själ) tänker ej skriva varför pågrund av respekt till henne. Hon var den ända som var där för mig och var woke och förstog varför omvänd rasism INTE existerar. Men eftersom att hon ej kom till skolan så var jag ensam, och det ledde till att jag blev deprimerad. Blev helt tom, kändes som att jag förlorade en del av mig själv och blev till en helt annan person.

Känner mig riktigt dum av hela händelsen och en del av mig säger att det här är mitt fel. Jag utsatte mig själv för det här. För vilken svart rasifierad människa väljer att vara med 3 VITA?? Och vara den enda svarta? Jo men klart som fan någon uttrycker sig rasistiskt.

Nu 2 månader senare mår jag så mycket bättre, är glad att allt det här hänt mig för jag har verkligen växt som person. Trivs så bra i skolan jag går i nu, och är med skönt folk som dessutom är WOKE. Tack gud.

Långt inlägg men behövde verkligen skriva av mig. Till dig som går igenom något så ska du veta att saker och ting blir bättre, även om det inte känns som det i stunden. Förlora aldrig dig själv medans du förlorar nån/några. ❤️

Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg då! Mitt namn är Haddy. Jag är 16 år gammal och bor i Hässelby, är hel Gambian men är född här i Stockholm. Jag går 1:a ring i realgymnasiet , inte gått där sen augusti dock bytte från en annan men jag skriver om det i ett annat inlägg.

Mitt liv är ganska så tråkigt Hahahha nä men går i skolan som vanligt på vardagar, kommer hem och så händer inget. På helger träffar jag antingen släkten eller vänner.

Här på bloggen kommer ni få läsa mycket av mina personliga åsikter,  och vad jag går igenom som en svart tjej i en vit värld men även om vad jag gör om dagarna. Hoppas ni är taggade för de är jag, de här kommer bli så roligt! Stay tuned. ✨

Likes

Comments