Orkidéer och att bli galen på pinterest

Hantons djungel

så jag har ALLTID haft så jäkla svårt för orkidéer ... de dör för mig. ALLTID! Nu menar jag inte blommorna bara utan jag menar verkligen hela blomman/ växten. Så nu gav jag mig fasen på att den vi fick i födelsedagspresent utav mormor och morfar skulle överleva. Jag gick pinterest bananans och läste varenda tips jag hittade!

Så nu, tipsen jag hittade är att man ABSOLUT inte ska vattna den i "rosen" alltså i mitten på blomman där den ser ut som en liten ros. Där vill den helst vara "torr" och bara få en dusch någon (alltså MAX absolut en gång i månaden) gång i månaden. Du ska inte ha den i direkt solljus och de gillar att stå ute när temperaturen är mellan 10 grader och uppåt. De gillar taniner (sånnt som finns i rödvin) så ett tipps var att klippa ner rödvinskorkar i jorden för att de gillade det. och även en gång i månaden ge dem rikligt med näring. De gillar visst att få vatten och vill inte alls stå tortt som jag alltid fått lära mig. Hellre måttligt med vatten än att de ska vara torra.

Så vad gör jag nu då ? Jo jag bär in och ut vår orkidée om dagarna för att den ska få stå ute, jag för vatten schema för att hålla koll på vatten mängden. Jag har köpt speciell näring för orkidéer och ger mig fasen på att nu jäklar ska den blomma om !!

Hur tror ni att detta ska gå? Har ni några magiska tips på orkidéer och hur man får dem att blomma om?

#urbandjungel #orkide #flowers #orchids #greendjungel

Gillar

Kommentarer