SVANGERSKAPSKONTROLL

_Bildet over er tatt 24. 05. 2019, og jeg er på bildet i slutten av 31+6 om jeg ikke tar helt feil.

_Nå har jeg akkurat kommet hjem fra svangerskapskontroll hos jordmor, og noen runder på butikken. Jeg har jo slitt med kvamle, oppkast og sånt egentlig gjennom hele svangerskapet. Ble innlagt på sykehuset i påsken fordi cellene i kroppen gav fra seg ketoner, og siden blodsukkeret mitt er fint - og det da ikke er diabetes eller svangerskapsdiabetes, er det fordi cellene i kroppen er i "sultemodus". Rettere sakt: var. Håper jeg. Det er 5 uker siden sist jeg var med jordmor. Noen dager senere var jeg hos legen. I kolonnen for vekt noterte han et stort minustegn i hele ruten. Sa til meg at du har gått ned. Men jeg velger og ikke skrive vekten på "helsekort for gravide", for det kan ha en så naturlig forklaring at vekten jeg har og vekten jordmoren har er noe forskjellige. Men, videre fortalte legen, at han noterer seg vekten og vektnedgangen i journalen min, sånn det står der. Ikke noe å bry seg om. Jeg skal ikke lyve og si jeg ikke var bekymret: jeg ble nemlig redd for om at jeg på ny må på sykehuset for å få næring, kvalmestillende og væske intravenøst.

_Så har jeg altså vært hos jordmor igjen. Idag våknet jeg opp omtrent samtidig som når klokken til mannen min ringte (6-tiden) og synst det var merkelig at jeg ikke måtte akutt på toalettet. Så jeg lå i sengen, og slumra, helt til klokken nærmet seg 7 - fortsatt ingen behov for å gå på toalettet. Kjente meg litt tørr i halsen, og egentlig på leppene også. For å være ærlig. Men jeg tenkte ikke noe mer over det. Fikk plutselig dårlig tid, og sendte guttene i bilen (påkledt, ferdig å spise frokost, pakket skolesekk, badetøy, barnehagesekk og de pusset tenner) og dro først til skolen med W og deretter opp igjen med Z, før jeg møtte opp på helsestasjonen. Rakk det!

_Det viser seg nå at jeg har, på de siste 5 ukene, gått opp den nette sum av 100 gram. Symfyse-kurven har fått seg en liten knekk. Jeg er mye sliten. Trett. Uvel. Kvalm... Og har bare gått opp, på 5 uker, 100 gr. Til en samenligning: en venninne som har termin rundt meg har gått opp 1,8 kg på tilsvarende tid. Går jeg på appen Preglife skal baby siden begynnelsen av "fem uker siden", altså svangerskapsuke 28 veie 1,1 kg - og nå, i svangerskapsuke 33 veie mellom ca, 1,98 og 2,15 kg. Jordmoren er veldig happy, og satte meg opp på en ny kontroll om 3 uker, hvorpå om jeg ikke har gått opp noe særlig da heller, får en ny vekstkontroll. I uke 28 var jeg på vekstkontroll på sykehuset, og da lå mageboeren på -1% i forhold til snittet. Ikke noe å bekymre seg for da med andre ord.

_Jeg fikk en melding av Andreas, aka ektemann og barnefar til mine to snart tre barn, hvor han lurte på om jeg var snart ferdig med svangerskapskontrollen. Så jeg tenkte jeg skulle ringe han for å oppdatere han. Men jeg ringer feil, og ringer mamma. Genistrek... Ringer Andreas, og han mener om jeg så må til og spise fuglefrø den siste tiden - så skal jeg gjøre det. Mamma ringer meg opp igjen og lurer på hva det var, og om det var noe. Så jeg evner jo ikke å holde noe skjult, så jeg fortalte henne om vekten. Om jeg ikke nå passer meg, så kommer mamma til å lage de groveste mursteins-brødene du kan tenke deg, og komme opp med ferdig påsmørte brødskiver med sikkelig smør, brunost og syltetøy og forlange røntgenbilder som bevis for at jeg har spist det jeg bør.

SÅ HAR DU NOEN TIPS TIL MAT!
JA, TAKK!

Emneknagger:
#gravid #gravidoppdatering #svangerskap #svangerskapskontroll #jordmor #vekt #gravidmage #babymage #babybump #svangerskapsuke32 #svangerskapsuke33 #graviditet #graviditeten #mamma #mammainfluencer #baby #babypåg #baby2019 #juli2019

x Henriette

Følg meg i sosiale medier her:

InstagramPinterestSnapchat

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229