FORRANDRINGER

Jeg var 8 år. Året er 1998. Første høstferien jeg vet jeg husker selv. Eller jeg husker spenninga. Lukten i bilen. Mamma og pappa har kjøpt hytte. Og vi skal se den for første gang. Det var mørkt ute. Mamma prater i telefon med en ukjent stemme. Vi har kjørt feil. De snakker noe om en ferist. Vi snur og kjører riktig. Et stykke tilbake i dalføret vi kom fra, opp en vei. Der står det en mann. En lang, tynn, litt gusten mann.. Mamma stopper bilen, smiler, og han viser hvor vi skal parkere og gå opp. Gir oss nøklene og borte var han. Lite visste jeg at følelsen jeg fikk over at noe var litt merkelig, eller feil med mannen stemmer. Mannen hadde nemlig kreft, og dessverre døde han ikke lenge etter vi kjøpte hytten. Det fikk jeg vite mange år senere. Men om jeg skal beskrive mannen i dag, så han nesten grå ut!

Hytten har vært vår siden. Det var ett eventyrslott fra dag én. Hvem andre kan si de hadde lyseblått porselensservise til å leke seg med ute? Jeg hadde det. Det lå igjen. Mannen hadde sendt barna sine til å ta det de ønsker seg, resten lot de stå igjen til oss. En gammel ørelappstol. Den var gusten den og. I en ubestemmelig farge mellom grå og beige, men noe grønt mønster på. I boden var det et gevir, om jeg ikke husker feil er det 15 tagger på. Det sier meg lite, men det er svært! Og det var i all fall svært for en jente å finne det! Det er ikke det eneste merkelige vi har funnet. Mamma og pappa fant noen sånne store glassflasker, med bast bunnet rundt? Vet du hvilken jeg mener?

Beklager dårlig bilde, men det er for å vise dere hvordan flasken ser ut. Mørkt grønt glass med strå eller bast rundt. Jeg og broren min er i kjelleren og leker. Mamma og pappa har fått søstrene til pappa til å komme å hjelpe oss vaske ned hytten. Og disse flaskene dukker opp. Mamma stiller dem pent opp. De er jo litt kule?

Først er det lukten av nyvasket hytte som sprer seg. Sitrus og grønnsåpe. Så er det noe helt annet. En grusom eim. Jeg finner til slutt ut at det er fra ene flasken. Lillebror bærer den ut. Han sier at det er noe i den. så han snurrer på dem for å bevise det, det er noe som "skraper" eller glir mot bunnen. Vel ute så snur han den på hodet, og ut kommer en død mus. Blæææ.... den hadde sikkert falt i, ikke kommet seg ut igjen (glatt og bratt) og dødd (en grusom død).

Og nå er hytta solgt

Alle minnene kommer jeg uansett til å bære med meg. Veggen med BSB, Aaron Carter og sånt får jeg ikke med meg men jeg vet den er der. Og kommer sikkert til å være der for alltid også. Laftet tømmervegg, og en liten (rampete) Henriette, men mange tennåringsidoler og en tom vegg. Og en negl... *kremt* sorry mamma!

x Henriette

Følg meg i sosiale medier her:

InstagramPinterestSnapchat

Liker

Kommentarer