Vattenelementet är ett av mina favorit element. Motpolerna eld och vatten jobbar jag en hel del med.

Dom gångerna jag anser att inte elden är lämplig renar jag i vatten. Jag låter vatten ladda i månens sken, gör diverse tinkturer och brygder som innehåller vatten. Vatten är helt enkelt liv för mig. Inget vatten, inget liv.

Samtidigt som jag älskar vatten så har jag stor respekt för dess kraft. Havet har jag aldrig känt mig helt tillfreds med. Att färdas på vatten är verkligen inte något jag gillar överhuvudtaget. Att drunkna är något jag alltid har varit rädd för, redan som barn avskydde jag att få huvudet under vatten. Varför vet jag egentligen inte, har aldrig varit med om något skrämmande som inkluderar vatten.

En häxa jag hade som mentor i yngre år sa att jag förmodligen hade minnen av tidigare liv. Kanske är det så, kanske är det reptilhjärnan som identifierar faran av vatten. Men någonstans är det fascinerande att föreställa sig att man levt tidigare liv och på något plan kommer ihåg det. Även om det nu bara är i form av en rädsla för något man inte ens vet varför man är rädd för.

Blessed be

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Detta tolkar jag som vad jag önskar mig.

Min önskar även om den inte är särskilt realistisk ;) är att få flyga till blåkulla för en riktig hejdundrande häxfest. Detta är någonting jag har önskat mig så länge jag kan minnas.

Som barn lekte jag att jag åkte till blåkulla, med katt och kaffepanna. Jag var ett udda barn ;) när dom andra lekte med barbie eller klädde ut sig till prinsessa så lekte jag häxa.

Denna bild får symbolisera min önskan:Blessed be

Likes

Comments

Jordelementet kan vara så många saker för mig. Nedanför föjer ett smakprov på vad jag anser är jordelement.Dom första spirande blommorna om våren.Livet som vaknar  ur det döda.Snödropparna som trotsar kyla och frost.Kal mylla där det börjar sticka upp lite grönt liv.Höstlöven som ligger och väntar på att förvandlas till nytt liv.

Detta är jordelementet för mig. Det nya som föds ur det gamla. Det eviga kretsloppet, där vi alla ingår.

Blessed be


Likes

Comments

Idag har jag fått lite ledig ensamtid. Det finns nog inget jag värdesätter mer än att få en dag där jag kan göra vad jag vill när jag vill.

Inte så att jag inte trivs ihop med min sambo, men ibland behöver jag bara vara för mig själv utan att behöva ta hänsyn till någon annan. Att gå upp när jag vill, äta vad jag vill till middag och framförallt när jag väljer att äta är helt enkelt guld värt.

Kanske har det sina rötter i att jag är ett ensambarn. Jag har alltid varit van att få leka på egen hand, att ta alla beslut själv. När man sen träffar någon som man måste ta hänsyn till dygnet runt är det skönt att ha sådana här dagar när man gör vad man vill.

Dagen har gått i städandets tecken. Jag har gjort vid alla garderober och kastat sådant som inte passar längre eller som helt enkelt inte är fräscht längre. Det känns underbart skönt nu när det är gjort. Solen skiner från en klarblå himmel och jag funderar på att ta en promenad.

Jag hoppas ni alla har haft en underbar söndag!

Blessed be

Likes

Comments

Idag känns det verkligen att det är vår i luften här i skåne. Termometern kryper upp på 7 härliga grader och solen skiner.

Jag bestämde mig för att göra en övning jag har gjort många gånger förr som hjälper mig att få kontakt med elementet jord. Det går ut på att man går ut och hittar en avskild plats. Behöver inte vara folktomt, men gärna någonstans där det inte springer människor hela tiden eftersom det stör koncentrationen.
Sen sätter jag mig ner och tar av mig skor och strumpor. Det kändes lite för kallt att plocka av sig mer kläder, när det är sommar brukar jag sitta i ett par shorts för att känna jorden under mina ben.

Men nu hade jag alltså på mig byxor och nöjde mig med att plocka av mig strumporna och skorna. Sen lät jag tårna få gräva ner sig i det något vissna gräset och bara lät tankarna vandra fritt. En härlig övning jag starkt rekommenderar till dom som vill stärka bandet med elementet jord.

Efter övningen gick jag i maklig takt hemåt igen och lyssnade på fåglarna som drillade om att nu äntligen är våren på väg. Jag gick förbi små tuvor av snödroppar och vintergäck, riktig vardagsmagi.

Blessed be

Likes

Comments

Jag lyssnar aldrig på några podcast så detta inlägget är svårt för mig att skriva. När jag var yngre brukade jag leta upp videor på youtube och kolla lite. Men hittade aldrig några favoriter.

Är det någon av er läsare som har ett bra tips på någon podcast så tar jag tacksamt emot förslag.

Blessed be

Likes

Comments

Detta är ett inlägg jag har funderat mycket på hur jag ska uttrycka. Som jag redan skrivit om här på bloggen så är jag inte den första häxan i familjen. Men med de sagt så var det inte enbart positivt att vara den utvalda att följa stigen.

Min far tycker inte alls om det. Det kommer från hans sida av släkten men ändå kan han inte riktigt förlika sig med att hans dotter är en häxa. Min mor är ganska positiv till det, hon är nyfiken men inte jätteintresserad.

Sen har jag en del släktingar som kör med principen att låtsas vi som att det inte finns så finns det inte heller. Medan andra är nyfikna och gärna ställer frågor.

Sen kommer vi till min sambo, det tog lång tid innan jag berättade för honom. Nervöst undrade jag hur jag skulle lägga upp ämnet för att inte skrämma honom. Som tur var så hade jag inte behövt tänka så mycket på hur han skulle reagera, den enda reaktionen jag fick var: Det visste jag ju redan. Hur han visste har jag inte fått reda på, när jag frågar rycker han bara på axlarna och säger att han inte vet hur han visste.

På mitt jobb så vet några om det, andra inte. Jag ser ingen anledning att berätta. Frågar någon så svarar jag utan att ljuga. Men det är inget jag berättar på en kafferast.

Vänner och bekanta anar kanske, men dom flesta frågar inte. Jag förnekar inte det om dom frågar, men jag berättar inte heller självmant. Ser dom min bokhylla så kan dom förmodligen räkna ut hur det ligger till. Det är inte bara romaner och deckare som trängs där nämligen.

Många yngre som precis upptäcker sin väg vill nog gärna berätta. Sådan var även jag som yngre. Men ju äldre man blir desto mindre gör det om det är hemligt eller öppet. Jag skulle aldrig förneka vad jag är, men ser ingen anledning till att berätta för alla och envar heller. Den enda som behöver veta är ju jag själv.

Blessed be

Likes

Comments

Mitt måntecken är tvillingarna. Ditt måntecken visar dina känslor och känslomässiga reaktioner, hur du upplever och reagerar på din omgiving. Ditt undermedvetna jag helt enkelt.

Tvillingarna i månen

Tvillingarna har mycket känslor men inte särskilt djupa känslor. Dom är sociala, nyfikna och debatterar gärna. Många kan uppfatta dom som kyliga och ytliga eftersom dom inte är överdrivet intresserade av andras problem och liv. Dom är charmiga, väldigt flörtiga och mycket toleranta. 

Bra egenskaper

En underhållare
Ingelligent
Älskar att prata
Ungdomlig
Nyfiken och livlig
Varm och kamratlig
Anpassar sig
En bra älskare

Dåliga egenskaper

Skvallerbytta
Ombytlig
Opålitlig
Rastlös
Nervös
Dubbelnatur
Slug
Har svårt att slutföra projekt
Ytlig i kärlek

Mycket stämmer in på mig, men annat kan jag inte helt hålla med om. En underhållare kan jag vara i rätt sällskap, älskar att prata är helt rätt, ungdomlig är svårt att avgöra själv. Nyfiken är bara förnamnet ;) Varm och livlig kan jag också hålla med om. Har lätt att anpassa mig till nya situationer så det passar in. En bra älskarinna är jag inte rätt person att uttala mig om. Det kan bara den jag varit i säng med säga.

Dom dåliga egenskaperna då, skvallerbytta är jag inte. Jag är mer mussletypen, det jag vet stannar hos mig så länge det inte är något kriminellt. Ombytlig är jag till en viss del. Opålitlig hoppas jag att jag inte är. Rastlös kan jag lätt bli om jag inte känner att jag har tillräckligt att göra. Nervös blir jag sällan. Dubbelnatur, tja det är vi nog alla mer eller mindre. Slug, kan jag säkert uppfattas som ibland. Svårt att slutföra projekt har jag inte. Jag älskar att slutföra det jag påbörjar. Ytlig i kärlek är jag verkligen inte, älskar jag så gör jag det av hela mitt hjärta.

Detta var mitt måntecken. Vill du räkna ut ditt eget kan du göra det på den här sidan: http://www.astroguide.se/

Blessed be

Likes

Comments

Idag har snön formligen vräkt ner. Vintern är inte min årstid alls, har aldrig varit. Julen kan jag tycka är trevlig, men helst vill jag ha varmt och soligt.

Kyla överhuvudtaget är inte min grej. Jag fryser lätt, även mitt på sommaren kan jag frysa. Det jag hoppas på nu är att snön snabbt ska försvinna och det ska börja grönska igen, att gå ut en vårdag och få se vitsipporna blomma på marken är helt otroligt tycker jag.

En ritual en varm sommarnatt är det optimala för mig, att få dansa barfota i daggvått gräs under den ljusa natthimlen med en blomsterkrans i håret.

Vilken årstid är er favorit? När utför ni helst era ritualer ute?

Blessed be

Likes

Comments

Efter att ha läst ett inlägg hos: http://modernwicca.blogspot.com/ om årets örtagård blev jag inspirerad att själv börja fundera på vad som ska planteras till våren.

Min ljuvliga salvia är självskriven, likaså ringblommorna som ska bli salva. Dom vanliga kryddorna som persilja, dill och gräslök är även dom självskriva.

Därefter brukar jag odla lite olika örter vart år. En lavendel satte jag för två år sedan, får se om den har orkat övervintra även detta året. Den står bredvid mitt stolta löjtnantshjärta och i klängrosens omfamning. 

Min trädgård brukar tendera att bli ganska vildvuxen, jag låter det mesta växa upp där det vill. Med en del undantag naturligtvis. Nässlorna och tistlarna brukar vilja ta överhanden så dom får jag tukta lite då och då.

Egentligen har jag inte någon bra plats för örter, jag brukar peta ner dom lite här och där. Kanske får fundera på en renodlad örtagård detta året. Frågan är då vad för örter man ska odla, jag brukar impulsköpa dom örter jag faller för när jag kommer till handelsträdgården. 

 
En bild på en liten del av min trädgård förra året.Här brevdvid har jag planterat min lavendel, som ni kan se så är vildvuxen trädgård bara förnamnet ;)Kanske någonstans mellan träden skulle en örtagård kunna trivas? Det är alltid trevligt att drömma och planera även om snön ligger vit och kall utanför fönstret än så länge.

Blessed be

Likes

Comments