Idag valde jag att köpa en bok på ica av alla ställen. Jag har länge gått och sneglat på den men inte kommit mig för att köpa den.

Idag kallade den extra starkt på mig och fick därför följa med mig hem.

Mytologi Gudar, hjältar, myter

Jag har inte hunnit mer än att kika i den, men jag är säker på att den kommer att bli ett underbart tillskott till min digra samling av böcker. Om inte annat kommer den att bli bra referensmaterial när mitt minne sviker. Jag lovar att lägga in bilder på den så snart jag har fotograferat den.

Blessed be

Likes

Comments

Eld elementet är nog det kraftfullaste jag jobbar med. Eld har alltid haft en särskild tjusning, från att ha varit liten och lekt med ljuslågan till att bli vuxen och leka med elden utomhus. Min äkta hälft påstår att han tror jag varit en pyroman i mitt tidigare liv ;)

Eld för mig är rening, den bränner bort det gamla och låter det nya komma in i mitt liv. Ska jag jobba med rening så vill jag gärna bära med mig en fackla eller åtminstone ett glödande kol. Stora bål utomhus använder jag mig ofta av till att göra mig av med det gamla, mindre eldar inomhus känns kraftfulla i ritualer.

Blixtar och åska är även det ett eldelement för mig. Samtidigt som jag räds åskan till viss det så fascineras jag av den och dras till den. Har ett minne av när jag som barn satt i en bil och väntade ut ett hejdundrande åskväder. Blixtarna som gick ner i marken runt om mig skrämde mig till viss del men fascinerade mig också. Ett träd som blev totalt sönderslaget i flisor besökte jag några dagar senare och plockade stickor. Otroligt kraftfulla visade de sig när jag har använt dom i ritualer.

Kommer ni i närheten av ett åskslaget träd så tveka inte att bära med er lite av himlens offer hem. Det kan komma väl till pass.

Blessed be

Likes

Comments

Jag är en ganska skeptisk person. Det jag själv inte upplevt har jag svårt att tro på ibland. Inte så att jag misstror andra som har upplevelser, jag bara väljer att inte tro blint på det innan jag ser att det verkligen är så.

Nu har jag läst på en sida som säger sig upplysa om illuminati och blir förvånad av en del av materialet. Främst att dom verkar hata häxor på ett sätt jag aldrig sett maken till. Dessa personer skyr oss, förtalar oss och anser att vi är det ondaste som vandrat på jorden. Jag vet inte ens vad jag ska säga om det, men man blir både bestört och beklämd när man läser.

Var går gränsen innan något sunt blir något osunt? När blir det farligt att tro något så blint att man inte ens kan försöka se att det finns en annan sida av saken? När utvecklar man fanatism?

Jag har gjort ett aktivt val att tro på magi eftersom jag själv sett att det fungerar, att det finns. Men aldrig någonsin skulle jag försöka påverka någon annan att tro bara för att jag själv gör det. Aldrig skulle jag hota, förlöjliga eller kalla någon okvädningsord bara för att dom inte väljer att tro.

Det är kanske här någonstans brytningspunkten finns för min del. Är trött ikväll så mitt inlägg har kanske en del brister ;) men ni får ta det för vad det är. En trött häxas funderingar.

Blessed be

Likes

Comments

Jag satt och läste på forumet häxor.ifokus för en stund sen. Tråden jag fastande för var om det gick att bli legitimerad häxa eller inte.

Min första fråga är: vad är en legitimerad häxa? Det låter som något påhittat. Nästa fråga är vem utfördar denna legitimation? Finns det ett "häxråd" som sitter och kollar om man kan förvandla sig till en groda ;)

Nja, jag är mycket tveksam till någon legitimation när det gäller häxor. Häxan är vild, självlärd, upplärd och behöver inte hålla fram ett kort och visa att hon har en legitimation att utföra häxkonst.

Bara lite tankar från min sida av saken.

Blessed be

Likes

Comments

Inatt har det kommit lite puder till skåne, äntligen. Jag är inget fan av snö egentligen, men kan inte låta bli att mysa lite extra när det kommer snö till yule.

Hur firar ni er yule? Gör ni något särskilt eller blir det ett mer traditionellt firande med klappar, släkt och mat?

Mitt yule-firande är ganska traditionellt, det blir julmat, klappar och Kalle Anka. Men också en stjärnpromenad på julaftonskväll och gåvor till väsen och förfäder.

Idag gick jag en promenad och tackade syster regn, moder jord, fader sol och broder luft. Dom har hjälpt mig många gånger när jag bett om det, framförallt med krämpor, beslut och tankar.

Ett tips är att när du är ute och går nästa gång, känn hur moder jord skickar sin energi genom dina fotsulor och kommunicera med henne. När du lärt dig detta är steget inte långt att få kontakt med dom andra elementen.

Blessed be

Likes

Comments

Som ni kanske har märkt har jag haft en längre bloggpaus. Det har inte känts inspirerande att skriva och jag har inte känt att jag haft något av värde att dela med mig av.

Därför bestämde jag mig för att ta en paus, både från bloggen och från datorn i allmänhet. Det som känts minst bra är att ni läsare har möts av samma inlägg hela tiden ni har besökt bloggen.

Jag vill rikta ett stort tack till er som oförtröttligt har kikat in även om det inte funnits några nya inlägg. Jag lovar att bättra mig nu och uppdatera bloggen oftare.

Blessed be

Likes

Comments